Savet za skidanje sala sa stomaka

lela.jelic

Zainteresovan član
Poruka
189
Zdravo drugari.... Imam jedan problem koji me bas muci. Kao sto mozda vec in znate iz mojih cescih javljanja, invalid sam od rodjenja i imam 27 godina. Posto sm veliki gurman, pojavio mi se stomak i onda sam krenula sa mrsavljenjem i smrsala sam al je naravno salo ostalo.... Danima pokusavam da vezbam iz klececeg stava i radim tako i trbusnjake..... Istezem se i sve koliko mogu.... Mozete li mi dati savet da li jos negde neka vezba dobra postoji za stomak a da se mozev raditi iz kleceg stava? Ja znaci radim i trbusnjake i sklekove pokusavam. Cak legnem na stomak i pokusavam ruke u vis dici.... Milion stvari pokusavam sam da bar malo zategnem, mnogo mi estetski salo smeta :(

Dajte jos neki savet molim vas!

Zdravo drugari.... Imam jedan problem koji me bas muci. Kao sto mozda vec in znate iz mojih cescih javljanja, invalid sam od rodjenja i imam 27 godina. Posto sm veliki gurman, pojavio mi se stomak i onda sam krenula sa mrsavljenjem i smrsala sam al je naravno salo ostalo.... Danima pokusavam da vezbam iz klececeg stava i radim tako i trbusnjake..... Istezem se i sve koliko mogu.... Mozete li mi dati savet da li jos negde neka vezba dobra postoji za stomak a da se mozev raditi iz kleceg stava? Ja znaci radim i trbusnjake i sklekove pokusavam. Cak legnem na stomak i pokusavam ruke u vis dici.... Milion stvari pokusavam sam da bar malo zategnem, mnogo mi estetski salo smeta :(

lokalno salo se ne skida vežbama, to je zabluda. ti si dijetom možda smršala donekle, trošila si svo masno tkivo na telu ali je ostalo tamo gde ga je bilo najviše. da si produžila dijetu i ono bi otišlo pre ili kasnije. najbitnije je da shvatiš da izolacione vežbe ne utiču na lokalno salo direktno već samo posredno, znači kroz povećanu potrošnju kalorija. ali mislim da ti je dijeta najbitnija i da će to otići kad tad. samo ne žuri i ne primenjuj neka nesmotrena izgladnjivanja i slično

Heljdina dijeta nije losa, ona prvo topi salo. Ne mrsavis bas toliko koliko je navedeno ali nisi ni gladna tokom trajanja dijete, provereno. Mozda mozes da probas neke vezbice uz to sa loptom (ukoliko ti to ne predstavlja problem - pilates)
115643_7_630x0.jpg
.

Poslednja izmena od moderatora:

Vidi Lela, ti moras da se resis tog gurmanluka, to je najosnovnije, a salo ko salo, nestaje kad slabis, ucvrscuje se malo vezbama.
Svako je na ovaj ili onaj nacin gurman, nema to veze sto si ti invalid, ne sme to da ti bude nikakav izgovor, a vidim da volis
da se izvalcis na svoj invaliditet. Al to kod nas strogih ne prolazi:zcepanje:
Svi se bre mucimo i ratujemo protoiv tog gurmana u svojim glavama, tako moars i ti.
I nemoj nam vise pominjes da si invalid da ti kao gledamo kroz prste:heart:

e pa nece da moze od sala plocice,nego menjaj ishranu i dosta vode

Vidi Lela, ti moras da se resis tog gurmanluka, to je najosnovnije, a salo ko salo, nestaje kad slabis, ucvrscuje se malo vezbama.
Svako je na ovaj ili onaj nacin gurman, nema to veze sto si ti invalid, ne sme to da ti bude nikakav izgovor, a vidim da volis
da se izvalcis na svoj invaliditet. Al to kod nas strogih ne prolazi:zcepanje:
Svi se bre mucimo i ratujemo protoiv tog gurmana u svojim glavama, tako moars i ti.
I nemoj nam vise pominjes da si invalid da ti kao gledamo kroz prste:heart:

Ja se izvinjavam, ali uopste se ne izvlacim na invaliditet i ne kazem to radi sazaljenja. To sam rekla samo iZ razloga da biste me lakse razumeli i shvatili koje vezbe mogu... Da mi se ne predlazu stajace, trcece i sluicne posto te izvesti ne mogu.

Ma ja sam do 21 godine bila ko grana suva i kako sam naglo pocela da zderem, te godine se pojavila i gojaznost i sve te pojave. Nekih 75-80 kila (tesko se mogu i izmeriti zbog stajanja) i smrsala sam skoro dosta al je to glupo salo i opustena koza ostala:roll::dash:

Salo ne moze lokalno da se topi, po nasim zeljama. Covek/zena, mrsave u isto vreme sa celog tela, s tim sto se prvo salo skida sa odredjenih delova tela (nikada prvo sa onih sa kojih zelimo) a tek na kraju se skida sa mesta koji su "rezervoari" skladistenja sala. Kod muskaraca to su jedni regioni (stomak najvise), kod zena to su zadnja loza, zadnjica, bokovi, takodje stomak u manjoj meri, regija tricepsa itd, mada ni to nije neki strogi slucaj.

RADJENJEM VEZBI vi samo vrsite blagu hipertrofiju misica ispod tog sala, a sa salom nista ne biva, ako ne uzmemo u obzir da ce to vezbanje misica istrositi ne znam koliko kalorija, te da ako nemate u secera u krvi i glikogena po depoima, i to salo se naceti da se trosi, ali u PRAKSI, to nikada nije dovoljno.

Jednostavno je takva evoluciaj coveka bila, da sta god da radis, TELO CE GLEDATI PO SVAKU MOGUCU CENU DA SACUVA STO VISE SALA, cak i da gori misice a da cuva salo, jer je to nekada bila razlika izmedju zivota i smrti odn prezivljavanja.

Otud danas citava nauka oko mrsavljenja i vizuelnog izgleda coveka, a na papiru stvari stoje veoma prosto - "Na dnevnom nivou treba potrositi vise kalorija nego sto cemo uneti, i to ne bilo kakvih kalorija, nego onih pravih, potrebnih, a u takvoj meri da nase zdravlje ne trpi". Izgleda prosto kao pasulj ali kada se krene sa praksom, kod 90% ljudi izaziva frustracije. Da ne napominjem sto su ljudi nestrpljivi i sto mrze da vezbaju.

Dakle sportska dijeta i vezbanje, vezbanje i samo vezbanje, bilo koje, dakle, nema to veze da li su vezbe za stomak ili nesto trece, treba da trosi sto vise kalorija, da su to aerobne kardiovaskularne vezbe + da su uz te vezbe pridodate i anaerobne vezbe, odn vezbe sa opeterecenjem i tezinama. Kako ces ti to izvesti kao osoba sa invaliditetom i sta mozes sta ne, to nemam pojma, ali ovo je neka ono generalna preporuka.
Kontrolisanje kalorija i unosenje zdrave, mahom proteinske ishrane stvaras preduslove za smanjenje kilaze, "ubrzavanje metabilozma", stvaras anabolnu klimu za rast misica a smanjenje sala, i sve sto imas izgradjenije misice, to ce telo vise trositi masti. Kada kazem misice, mislim na misice, ne na Svarcenegera i bodibildere, ti si zensko i da hoces ne mozes tako izgledati, kao sto i sama vidis - mozes jos milion godina raditi trbusnjake, i nikada neces imati "six pack" trbusnjake kao oni iz casopisa. To je zato sto nemas testosteron hormon muski u sebi i to je sasvim druga prica.

Kalorijski deficit, a da ne trpi zdravlje + aerobni kardiovaskularni trening + anaerobni tezinski trening + strpljenje ogromno i da to postane stil zivota, i nema tog coveka (a da nije endokrinoloski pacijent) da ne moze da uspe i da izgleda preodlicno da mu se svi skoro dive.

Poslednja izmena:
Ja se izvinjavam, ali uopste se ne izvlacim na invaliditet i ne kazem to radi sazaljenja. To sam rekla samo iZ razloga da biste me lakse razumeli i shvatili koje vezbe mogu... Da mi se ne predlazu stajace, trcece i sluicne posto te izvesti ne mogu.

Ma ja sam do 21 godine bila ko grana suva i kako sam naglo pocela da zderem, te godine se pojavila i gojaznost i sve te pojave. Nekih 75-80 kila (tesko se mogu i izmeriti zbog stajanja) i smrsala sam skoro dosta al je to glupo salo i opustena koza ostala:roll::dash:

Eh Lela, pa mi smo surovi i sami prema sebi ( mada uvek vise prema drugima):D
Ti si napisala da si gurman, a protiv gurmanluka moramo da se borimo.;)
Znacu, zaboravi gurmanluk, a nas kolega Bruz ce ti vec dati uputstva za vezbe ( ja se u to ne razumem).
I nema sta da se izvinjavas, ali ni da samu sebe zavaravas da si ove kilograme dobila zbog nekretanja.

Ja ti ne bih preporucila nijednu rigorozne dijetu jer im se sve svodi na jo jo efekat, dok si u režimu sve ok i čim malo skrenes ugojio se još više.

Salo se ne skida vežbanjem već izbalansiranom ishranom pa polako.

Za početak pokušaj da skineš knjigu un dijeta, tamo imaš dobrih recepata šta se sa čime slaže od namirnica, na pr..ne ide krompir i meso već posebno jedno ili drugo, itd kad pročitaš biće ti jasnije.

Uvedi obaveznu supu za ručak i što više salate, zasitno i zdravo da pokrenes creva i malo više se kreci koliko možeš, te vežbi e sto vec radiš i biće efekta sigurno.

Najvažnije je da nigde ne zuris, brzo je kuso, nisi se ni ugojila za dva meseca pa nije logično ni da smrsas za toliko.

Sve najbolje.

Back