Savet, mišljenje, iskustva Vezana za Suv vozila

stel75

Početnik
Poruka
23
Planiram da kupim terenca do 2000 cubika, da nije skup za održavanje.
Dvoumim se izmedju Pajera Pinin, Suzuki Grand Vitare i Honde CR-V.
Pa me interesuje mišljenje i saveti ljudu koji su ih vozili , mislim pre svega na pouzdanost, cenu održavanja, potrošnju, mane i prednosti. Jednom rečju sve što zanima kupca kad kupuje neki auto.
:kpozdrav:

CR-V nije terenac, iskreno govoreci, a nisu ga ni pravili da bude, vise je drumsko vozilo. RAV4 je nesto bolji, a Vitara i Pajero su sigurno najbolji izbor od navedenih, i naravno, bolji izbor od Yeti-a, da se ne lazemo. Jedino se ova dva ovde mogu smatrati pravim terencima. Svi pomenuti su pouzdana vozila (mislim na japance, za Yetija neznam), a najjeftiniji je Suzuki za odrzavanje, zato ti Vitaru preporucujem kao nabolji izbor, ako ti stvarno treba vozilo koje ce zadovoljiti neke terenske aktivnosti. A verovatno je najrobusniji Pajero.

Poslednja izmena:
Jedino je mana Hondi što nema reduktor, pa nije nešto za off road. Treba mi i za lov terenac, ne sad nešto zahtevan . Neznam kakva je Honda za održavanje?

Vitara.
Odlican ne terenu, malo trosi, tesko , skoro uopste se ne kvari.Za 64.000km maltretiranja nijedan ozbiljan kvar, ne odrzava se redovno, ne pazi nimalo.
Freelander nije los, Hondu ne bih uzimao nikako, Micubisi mislim dane vredi koliko kosta..
I nemoj one sa platnenim krovom, nepodnosljivi su na auto-putu.

Pa me interesuje mišljenje i saveti ljudu koji su ih vozili , mislim pre svega na pouzdanost, cenu održavanja, potrošnju, mane i prednosti. Jednom rečju sve što zanima kupca kad kupuje neki auto.

Ja bih Pajera sigurno. Imao sam ga 2001 i samo reči hvale. Vozio sam CR-Va, fino ide ali ti nije za neki ofroud.
Suzuki ne znam, nisam se susreo s njim.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Pajero
evo ti link o pajeru sa vikija , nije da je viki nesto precizan ali evo ti zbog motora i u koje verzije je ugradjivan taj sto ti trazis od 2.0 benzinac

p.s. u koje krajeve mislis da ides u lov sa ravnije ili brdovitije ?

Više bi ga koristio za lov u brdovitim mestima. Mada bi mi trebao za drum i za lov terenac
Treba mi nešto da je za udobnu vožnju drumom a ujedno da je pouzdan za lov, tj 2u1

Micubisi je udobniji na asfaltu (za one pozadi), problem je registracija jer su (skoro) svi preko 2.000.Vitara je za vozaca udobna u svim uslovima, pozadi ko se vozi najebe, taj model oko 2.000 nije bas nesto na izgled al јbg nema i jare i pare.
Raspitaj se za Freelander, ja zamalo da ga uzmem ali nisam siguran oko odrzavanja, koja je cena delova i sl., cuo sam da je OK ali nije provereno.
ako ides u brdovite krajeve i nemas brojnu porodicu, uzmi kraci dzip, mnogo je zgodniji za voznju.
Defender npr. iako svi misle da je najbolji, ne moze da prodje gde Vitara i kampanjola ili Niva idu bez vecih problema.Ogroman je, tezak i nije za nase uslove.

Micubisi je udobniji na asfaltu (za one pozadi), problem je registracija jer su (skoro) svi preko 2.000.Vitara je za vozaca udobna u svim uslovima, pozadi ko se vozi najebe, taj model oko 2.000 nije bas nesto na izgled al јbg nema i jare i pare.
Raspitaj se za Freelander, ja zamalo da ga uzmem ali nisam siguran oko odrzavanja, koja je cena delova i sl., cuo sam da je OK ali nije provereno.
ako ides u brdovite krajeve i nemas brojnu porodicu, uzmi kraci dzip, mnogo je zgodniji za voznju.
Defender npr. iako svi misle da je najbolji, ne moze da prodje gde Vitara i kampanjola ili Niva idu bez vecih problema.Ogroman je, tezak i nije za nase uslove.

Freelander pouzdan i dobar džip i nije nešto skup za održavanje, sasvim ok

ne mogu da ti nista specificno preporucim
sta god da uzimas gledaj samo da vozilo obavezno ima reduktor
jer čar guranja automobila kombija terenaca uzbrdo brzo izbledi uz prvi znoj i blato sa točkova koji šlajfuju

što se tiče cene održavanja za terence je sve skuplje jer se (trebalo bi) radi masivnije i kvalitetnije
pouzdanost vozila zavisi samo od tebe i tvog načina vožnje tj ako udaras diferencijalima ,i ostalim delovima koji štrče odozdo
neće ti vozilo biti dugotrajno
od ovih terenaca koji zadovoljavaju tvoj zahtev za kubikazom jedino mi se cini odgovara grand vitara
sa srećom u izboru

mislim da su po ovom novom zakonu sa kubikazom preko 2000 ccm zajebali one kojima je terenac sredstvo za rad a ne
srestvo za lečenje kompleksa

moja preporuka je Honda CRV

mada nijedan od navedenih nije pravi terenac

imaju 2 od 3 odlike pravih terenaca

glavne odlike terenaca su pogon na sva cetiri tocka , najmanje 18 iznad zemlje kao zakljucavanje diferencijala i reduktor

ova 3 koja si naveo karakterisu prve 2 osobine ali ne i treca

od pravih terenaca do 2000 kubika pada mi na pamet land rover freelander i subaru forester . poslednji nema reduktor i zakljucavanje diferencijala ali ima izuzetnu elektroniku kojom to nadomesta

moja preporuka je Honda CRV

mada nijedan od navedenih nije pravi terenac

imaju 2 od 3 odlike pravih terenaca

glavne odlike terenaca su pogon na sva cetiri tocka , najmanje 18 iznad zemlje kao zakljucavanje diferencijala i reduktor

ova 3 koja si naveo karakterisu prve 2 osobine ali ne i treca

od pravih terenaca do 2000 kubika pada mi na pamet land rover freelander i subaru forester . poslednji nema reduktor i zakljucavanje diferencijala ali ima izuzetnu elektroniku kojom to nadomesta

obozavam subarua , ali tixi nema te elektronike ma koliko bila izuzetna koja to nadomesta

Back