Savet - Kung Fu

Medivh

Gost
Poruka
3
Cao svima, ovako,

Treniram vec neko duze vreme (ne teretana) samo prirodne vezbe, ponedeljak, sreda, petak, dzak i trcanje utorak i cetvrtak. Imam kondiciju, fizicku spremnost, snagu. Nemam tehniku za blisku borbu. Dalja karijera mi ide ka Specijanim Vojnim/Policijskim Jedinicama. Zanima me koju borilacku vestinu da treniram, koja je najbolja za blisku borbu kada si lisen oruzja, ili za neke situacije, pre odlaska treba odlicno znati neku borilacku vestinu(MP Kobre). Po mom mishljenju najvise bih se opredelio za kung fu, molio bih za savet da li to ili neku drugu borilacku vestinu. Kao i ako to da li Wing Chun ili Jeet Kune Do ili Shaolin. - iz Beograda sam - 19 god.
Bilo bi mi od pomoci ako na forumu ima pripadnika zandramerije/JSO/SAJ, bivseg/sadasnjeg i ako nisu poverljive informacije koje vestine se tamo treniraju?
i eto ako nekog zanima koliko ja znam u SAJ-u :
40% - Kung Fu (Neki wu shu stil)
10% - Aikido,
40% - Vrsta parkura, penjanje preskakanje poligoni upadanje konopci itd.
10% - Ostalo - Ultimate fight - MMA

Hvala Unapred, Pozdrav :)

Ako se opredelis za wing chun neces da pogresis . Uz wing chun bi trebao da radis i boks , u stvari bilo sta da treniras trebalo da radis i boks pored toga.U principu nije toliko vazno sta treniras koliko je vazno kako ga treniras .Ako je trening koncipiran tako da se sto vise priblizi realnim situacijama koje mogu da se dogode onda je to ok , ako se inistira na formama/katama , vezbanju bez kontakta i bez snage onda to treba izbegavati .Vestina ce biti dobra samo onoliko koliko ti ulozis u nju .

Zdravo druze, JKD je samo mali deo wing chuna ali bi ti preporucio pre JKD za stvari koje ti radis ali znam da ima wing chuna u BG ali nisam siguran za JKD. Pravi klub? Ne verujem! Onda bolje wing chun i to neki tvrd klub da se ne forsiraju forme toliko nego tehnike i sparing i bliska borba sto ti i treba. Pozdrav iz D.
M.

Ok, hvala vam onda cu trenirati wing chun, pored ovog fizickog treninga, trcanja i dzaka, dok ne odem.
Neverujem za boks, nesvidja mi se taj sport bas, nekako vise volim tehniku i brzinu nego samo udarce, mozda gresim.

A boks nema tehniku i brzinu? :) Ja dok sam trenirao imao sam izmedju 4 i 5 udaraca rukom u sec uz zavidnu tehniku.

Ako odlazis u specijalne jedinice ja ti preporucujem Krav Maga.

Back