Savet bezbednosti UN usvojio je rezoluciju protiv Irana

Svi vi koji kazete da to sto UN i SAD je licemerje ste potpuno u pravu i ja se slazem, ali ne budimo mnogo naivni. Kada predsednik jedne drzave (Ahmedinedzad) izjavi da "Izrael treba izbrisati sa mape sveta" i da su "Izraelu dani odbrojani" onda nam je jasno da prica kako Iran razvija svoju nuklearnu tehlogiju u mirnodopske svrhe nema veze sa istinom. Dakle cista laz!!!

Pa dobro, nebi sad rekao da i Iran nije direktna pretnja srpskom narodu, s'obzirom da su slali dobrovoljce u velikim brojevima i finansirali rat protiv srpskog naroda u ex-YU (kako u BiH, tako i na Kosovu). Zato mislim da tu "prijateljsku utakmicu" treba neutralno gledati na CNN-u , a opet ponovljam kad dve supersile postoje u svetu onda postoji i balans, zato se nadajmo da ce jedna nova da ispliva i samim tim ce se stvari promeniti na bolje.

....da, i jos nesto!

Na nekim sajtovima sam procitao sledece. Naime, americki vojni stratezi i analiticari (koji zastupaju vojnu intervenciju) naglasavaju i predlazu, da se ista mora preduzeti najkasnije do januara 2007, jer ce do tada Iran uveliko preci granicu u ostvarivanju svojih ciljeva, nakon cega ih ni vojna intervecija nece unazaditi.

Naravno, niko od nas ne zna sta ce se dogadjati, ostaje nam da pratimo i vidimo....

Jerry Ropero:
Pa Iran jeste zlo, pretnja je nekim sebi okolnim drzavama dok je Amerika globalno zlo i pretnja celom svetu. Drugo Amerika je direktna pretnja Srbiji dok Iran to nije. Stoga ja izmedju Amerike i Irana biram Iran.
Sta je,pijes kiselu pa si se razblazio nesto :D .Ameriknci imaju jedino interes da dodju do sirovina sto jeftinije,po mogicnoscu dzabe.I zato rade to sto rade.Muslimane pokrece verski fanatizam, i upravo zato su opasni.Nije potrebno Iranu da razvija balisticke rakete,to je dupli posao.Koliko je tesko stvoriti materijal za nuklearno oruzje,toliko je tesko napraviti i raketu nosac za isto(preciznost gadjanja).Zamisli kakva bi bila fora da imaju nuklearno oruzja velicine kofera kao Rusi.Mozes gotovo neprimetno da ga postavis gde zelis.
P.S.Sto pre se rascisti sa militantnim muslimanima, pre ce se stvari kod nas dovesti u red.
P.S.Iran je itekako pretnja Srbiji.Podrzavace,naoruzavace,i slace svaku vrstu pomoci muslimanima na Balkanu ;)

Слика говори више него довољно:

Image559.gif

"Kaznene mere protiv Irana obuhvataju zabranu uvoza i izvoza svih materijala u vezi s nuklearnom tehnologijom, zamrzavanje nekih računa u inostranstvu i zabranu putovanja određenih pojedinaca.

Britanija, Nemačka i Francuska su prethodno korigovale tekst nacrta rezolucije zbog primedbi Rusije i Kine.

I Kina i Rusija imaju snažne finansijske veze s Iranom - Rusija gradi nuklearnu elektranu u toj zemlji, dok Kina uvozi značajne količine nafte."

http://www.bbc.co.uk/serbian/news/2006/12/061224_iran_sanctions.shtml

На овај начин ће тешко да им нашкоде.
UncleSamPoster.jpg

Back