- Poruka
- 2.667

Ova slika me je naterala na razmisljanje, ali nije poetna teme u tumacenju slike..
vec se pitam, da li mislite da je to normalno da neko negde npr. na ulici u hodu sretne neku osobu koja mu prija, odnosno na kratko prodje pored nje ili u autobusu ako budete u bliskom, telesnom cak i seksualnom kontaktu sa nepoznatom osobom. ili neka salterska sluzbenica, ili neka osoba kojoj pridrzite ulazna vrata neke zgrade dok ulazi i ona vam kaze hvala, znaci neko nepoznat s kim budete nakratko u kontaktu i potom nestane, zaboravi se, tek kad dodjete kuci i rekapitulirate svoj dan osetite neku prijatnost, toplinu prema toj osobi, u odnosu na hladne i negativne, namrgodjene ljude koje znate, prisilne prijatelje sa posla, skole,, tada uvidite koliko je ta osoba lepseg izgleda, privlacnija, prijatnija, sarmantnija od drugih koje duze znate i shvatite da vam je ona na kratak momenat znacila puno vise od ljudi sa kojima provedete sate i dane u komunikaciji, koji vas energetski iscrpljuju i smaraju. Zalite sto niste bili u mogucnosti zbog zurbe i obuzetosti drugim problemima, da je startujete.
U principu ne pricam iskljucivo o osobama za zaljublivanje, vec prijateljstvo ali uslovljeno nekakavim misticnim osecajem da ta ulicna nasumicna osoba moze prijati i korisititi na duze staze. Obicno kad se najmanje nadas i ocekujes, pojavi se ta nekakva komplementarana osoba, koja te magnetno privlaci. dok ovamo kad ides sa namerom da ulovis neku devojku , to ispadne vestacki i ne osetis taj cudovati osecaj, ali , onda nisi spreman i to te razara. Nekako mi se cini da bar sa muske strane gledano na muskarce koji su misaono fokusirani ka nekim obavezama problemima, da ne kazem losi momci, devojke se lepe za njih ali oni to cesto ne vide, a ne oni koji razmisljau o zenama i seksu..
Takodje, shodno tome... i kao sto je potvrdjeno u ovoj temi o zaljubljivanju preko foruma LINK.. kad komunicirate preko interneta a pogotovo foruma sa ljudima koje niste osetili uzivo, i jedino zajednicko vam je to sto ste na istom forumu, a bog zna da li vam ta osoba prija uzivo, ili je ruzna, debela, stara, bolesna. Zivite u nekoj iluziji i projekciji idealnog, ili samo obicnoj projekciji nekih osoba koje sretnete tokom dana na ulici. Cak i na osnovu slika osobe tesko se stice puna spoznaja. Svakako postoje izuzeci.
A isto ili puno vise zajdnickog, bliskog imamo uzivo sa tim osobama na ulici, u autobusu.. jer je instantno skeniramo, profilisemo, nalazimo se u telesnom, opipljivom i energetsko snaznijem kontaktu. Jeste prednost interneta da bolje upoznas osobu koja ima popunjen profil, ili statuse, poruke na forumu, kakva je. koja su joj interesovanja. a ova uzivo moze da se ispostavi da slusa grand, gleda pink serije, navija za pogresan klub, voli da shopinguje. Mada to mozete sve da saznate u desetominutnom razgovoru, dok vam npr. za forumsko muvanje treba puno vise vremena, a pri tome se trosi puno emocija i energije. I projektuje ta neka uzivo hemija.
PITANJE je dakle, kako u skladu sa tehnoloskim razvojem civilizacije, robotizaciji drustva napraviti ravnotezu izmedju ove dve dimenzije medjuljudskih odnosa.
Ja npr., kad na fejsbuku, nekom dejting sajtu, forumu, na nekom portalu ili bilo kom sajtu vidim sliku i profil neke osobe koja mi se svidja, ili mi treba zarad prijateljstva, posla ili neke planske koristi, a u frci sam sa vremenom i obavezama, kliknem save as picture (ili za cirilicni vindovs snimi kao), ili joj prevucem sliku u folder. ili snimim link u bukmarks/favorites, da bi joj se kasnije vratio. Ili u krajnjem slucaju zapamtim je i kad imam vremena posetim joj profil ili posaljem poruku.
Na ulici ne postoji takva mogucnost, ako bih pipnuo neku devojku i pokusao da je odvucem u svoje tajne odaje, podzemne podrume, i tu je drzao vezanu dok dodje vreme za nju, verovatno bih imao problema sa zakonom ili linc ruljom njenih poznanika, ili ako ima slabo uocljiv prsten i sa njenim muzem.
Postoji opcija slikati osobu, ali to su uglavnom situacije koje se brzo odvijaju i dalje ne znam ko je, ni kako se zove... a znam da bi mi odgovarala, bar da je ubacim medju fejsbuk prijatelje. ili kao kale gospodar vremena snimati ljude u autobusu, na ulici, ali normalan prosecan covek nema vremena za takve aktivnosti.
Da li je resenje u vizit kartama. ili uvesti u modu da ljudi nose nekakve vizit stikere, da kad uocimo nekog zanimljivog zalepimo na njegovu odecu, ali da to postane sasvim normalno

.