Saturn u natalnoj karti

samnom niko nece a prica?:think:

ja sam saturn pomno pratila... kroz 12 1 i 2 pakao... raspadala sam se, ali nisam znala zbog cega, sad znam.
u 3 zastoj u edukaciji, jednostavno receno blokada.
u 4maltretiranja od strane ukucana, blago receno uzas
u 5 nemogucnost realizacije veze...duuugo muvanje i nista iako je ju prolazio kroz7.
a 6... pa jos tu i povratak...moram da kazem da i nije bio tako radikalan, kao pri tranzitu kroz prethodne kuce, jedino sto ne mogu da nadjem adekvatan posao, ili bar posao koji ce biti ne dobro, nego pristojno placen.:besna:

nego niko mi nije odgovorio za 7. kucu a nisa najbolje razumela ni njegov tranzit preko Plutona. zasto bi on bio tezak.... moze li opsirnije za nas neznalice :lol:

Mozes da sacekas tranzit...
pa ti nama da pricas?

Mozes da pronadjes negde obrnut aspekt (Pluton preko Saturna)
... da izneses tvoje misljenje, zakljucak...
pa da neko od forumasa dopuni, ispravi i sl.
da to bude u formi diskusije...i uzajamnog ucenja
...nas ostalih neznalica!

Mozes da sacekas tranzit...
pa ti nama da pricas?

Mozes da pronadjes negde obrnut aspekt (Pluton preko Saturna)
... da izneses tvoje misljenje, zakljucak...
pa da neko od forumasa dopuni, ispravi i sl.
da to bude u formi diskusije...i uzajamnog ucenja
...nas ostalih neznalica!

rado bih vam pricala da znam kako se manifestuje.

ja vam mogu reci da nije ni malo prijatan kada je bio u blizini meseca ili marsa,ili kada je njegov tranzit kroz druga neka polja, ali ga jos nisam osetila "na kozi" kada je 7 polje u pitanju.

zato sam i postavila pitanjce :D

a i ne znam nikoga ko je osetio prelazak pl preko da bih mogla da zapocnem diskusiju.:think:

i jos nesto. konkretno. nisam postavila pitanje saturna i plutona, jer ce to biti odlika vise generacija, a na koji nacin ce se tranzit ispoljiti zavisice od polozaja licnih planeta i aspekata koje se sa graditi sa njim.

nisam postavila pitanje radi copy/paste, vec ako neko ima iskustvo da ga iznese.

znam nekoliko ljudi koji su bas u to vreme ulazili u brakove(ne ulazim u sudbine brakova), ali je dobar deo i onih koji su se razvodili....

eeee potrosih i vreme i slova da bih objasnila da zelim da cujem subjektivna iskustva ljudi na forumu ;)

znam i ja da u 7 sa uglavnom oznacava zahladjenje odnosa, te iz toga moze proisteci razvod...

ali me interesuje da li se taj tranzit moze protumaciti uozbiljavajnem odnosa i podizanjem na visu razinu?

meni ce sad uci u 7..... pa se pitam koje su sve mogucnosti timacenja sa u 7

ps.nemojte me razocarati;)
nemam ni tipa:rotf:

originalno pitanje :)

Mozda ce cudno zvucati pitanje, ali me interesuje za ove koji su proshli kako izgleda osecaj kada covek prodje ovo saturnovo prokletsvo, da li se to moze osetiti, shta se menja u zivotu, da li se oseca to neko olakshanje...? :roll:

E vidi,prijatelju,osecaj.....haaaaa osecaj,e jedva cekam da mi se makne sa zivota...a i bitno je gde ti je u natalu,jer ako ti je u 6. ili 10. i nije lose,ali ako iz 8. jos napada Sunce...znaci,od kad mi je u 3. kuci,od dve godine 5.00 ja sam jedva izvukao razred da ne roknem,i to na fore,a kad mi udje u 4. Haaaliluja,boli me uvo za odnose,samo ne zelim da mi mozak ne radi 0 na sat....i da,gde god da stane,muke zive,bez obzira na polozaj,samo sto dalje od asc-a.....da se ja pitam,ja bi to atomskom gadjao.

@mimi 75

Dobro nam dosla u klub :lol: Mesec u Devici nagazen Saturnom :)
Ja imam Mesec u Devici u dvanestoj, a *upINtheSKY ima u cetvrtoj ...
Tipicne odlike ovog tranzita su gubitak snage, vitalnosti, energije, mucna atmosfera, puno obaveza, izmorenost, rastrzanost, osecaj tereta i pritiska nekih neizbeznih stvari (mada im se ja ne dam :lol: ), osecaj bespomocnosti ... obzirom da je u devetoj to se kod tebe moze odnositi na studije, a ako si ih zavrsila, pre svega se odnosi na tvoja razmisljanja i sistem u koji verujes tj vise donosi promene na polju tvojih misaonih procesa kroz neke dogadjaje ... takodje je bitno cega je Mesec vladar i kako je polozen u natalu, kao i cega je Saturn vladar i kako je polozen u natalu, pogotovu je bitno ako ove dve planete imaju neki aspekat u natalu ... ovo je jedan od jako mucnih tranzita, ostalo je jos oko godinu dana da se sa njim mucimo pre nego sto izadje iz Device ... takodje su mucni i tranziti Saturna kroz znake pre i posle znaka u kome je Mesec i taj period se naziva Sade sati. Doduse najmucniji je naravno prelazak preko samog Meseca ...

@mimi 75

Dobro nam dosla u klub :lol: Mesec u Devici nagazen Saturnom :)
Ja imam Mesec u Devici u dvanestoj, a *upINtheSKY ima u cetvrtoj ...
Tipicne odlike ovog tranzita su gubitak snage, vitalnosti, energije, mucna atmosfera, puno obaveza, izmorenost, rastrzanost, osecaj tereta i pritiska nekih neizbeznih stvari (mada im se ja ne dam :lol: ), osecaj bespomocnosti ... obzirom da je u devetoj to se kod tebe moze odnositi na studije, a ako si ih zavrsila, pre svega se odnosi na tvoja razmisljanja i sistem u koji verujes tj vise donosi promene na polju tvojih misaonih procesa kroz neke dogadjaje ... takodje je bitno cega je Mesec vladar i kako je polozen u natalu, kao i cega je Saturn vladar i kako je polozen u natalu, pogotovu je bitno ako ove dve planete imaju neki aspekat u natalu ... ovo je jedan od jako mucnih tranzita, ostalo je jos oko godinu dana da se sa njim mucimo pre nego sto izadje iz Device ... takodje su mucni i tranziti Saturna kroz znake pre i posle znaka u kome je Mesec i taj period se naziva Sade sati. Doduse najmucniji je naravno prelazak preko samog Meseca ...

Uh,bas tako!!! Pritiska sa svih strana!!! :roll:
Ali...kako jos godinu dana? Zar ne izlazi iz Device u novembru ove godine?? :think:

Ah,da!!! Zamalo da zaboravim da se zahvalim na dobrodoslici!!! :cool: Nije bas da se radujem,jel...ali sta je,tu je!!! Borba predstoji!!! ;)

Poslednja izmena:
@ *upINtheSKY - Zapravo kada zavrsi sa Mesecom :) ulazi mi u dvanestu ... a i solaru za tu godinu mi je egzaktno na Mesecu tako da ce meni to jos da se oseti :lol: ... Taman da zavrsim ovu srednju glupu ...

Ali...kako jos godinu dana? Zar ne izlazi iz Device u novembru ove godine??

Izlazi, ali ce imati retrogradno kretanje pa ce se nakratko jos vratiti u Devicu, sada sve zavisi gde ti je Mesec u Devici, meni je na 27 stepenu tako da je to na kraju pa ce ga opet dotaci kada se bude vratio, a za godinu dana bi trebao skroz da se skloni :) 8 juna sledece godine je tacno na mom Mesecu tako da je i tada u Devici jos uvek :) ...

Izlazi, ali ce imati retrogradno kretanje pa ce se nakratko jos vratiti u Devicu, sada sve zavisi gde ti je Mesec u Devici, meni je na 27 stepenu tako da je to na kraju pa ce ga opet dotaci kada se bude vratio, a za godinu dana bi trebao skroz da se skloni :) 8 juna sledece godine je tacno na mom Mesecu tako da je i tada u Devici jos uvek :) ...[/QUOTE]

Na 24 stepenu je... Opet ce me kaciti!!! :eek: Nece mi biti dosadno! Jos cu se ja druziti sa svojom glavom... :mrgreen:

Izlazi, ali ce imati retrogradno kretanje pa ce se nakratko jos vratiti u Devicu, sada sve zavisi gde ti je Mesec u Devici, meni je na 27 stepenu tako da je to na kraju pa ce ga opet dotaci kada se bude vratio, a za godinu dana bi trebao skroz da se skloni :) 8 juna sledece godine je tacno na mom Mesecu tako da je i tada u Devici jos uvek :) ...

Na 24 stepenu je... Opet ce me kaciti!!! :eek: Nece mi biti dosadno! Jos cu se ja druziti sa svojom glavom... :mrgreen:[/QUOTE]

I mene će da zakači... kreten... :mrgreen: I emotivno me razbija - kod mene se to manifestuje kao pad samopouzdanje (kraći), nedostatak energije (opet, jako se borim i puno mi pomaže jedna osoba, pa to nije intenzivno), ali ponajviše osećajem (verovatno subjektivnim) da me drugi manje vole, ne ispunjavaju me, a fale mi, totalno čudno, mada ima tu i objektivnog - da nešto u meni odbija ljude, realno mi se NIKO ne javlja... dobro, skoro niko... :)
Nešto mi je malo lakše kad znam da su mnogi u ovome. :confused: :roll:

Ja ne znam na kom je stepenu meni, neka pogleda moj kolega moderator. :)

A sada ozbiljno pitanje...

Vas molim da me ispravite ako nešto dole niže pogrešno napišem...

Dakle - činjenica je da kretanja u kosmosu utiču na nas. Činjenica je da te teške tranzicije koje nam se nameste, i budu uz to i neminovne i neizbežne, donose nam trenutnu (mesečnu ili višemesečnu - moj slučaj :lol:) teskobu u život, kao što je i činjenica da sve što sam se dešava treba da bude podređeno razvoju naše duše, te tako te takve momente bilo bi lepo iskoristiti da nešto važno o sebi i drugima naučimo.

Da li?

Ali isto tako je i činjenica da smo mi ti koji utiču na svoju sudbinu, svoj životni put.

Da li?

Ako je tako (ja želim da verujem da jeste) - postoje stvari koje možemo da ublažimo ili pojačamo.

Moje pitanje je: koji su to načini?

Recimo, zanimaju me vaša iskustva, vas koje, eto, Saturn stavlja u razne emotivne naboje, mozgovne stresove i ostalo - kako se vi borite sa tim, kako je uopšte neki loš tranzit najbolje podneti?

Konkretno ja: rekoste mi (kolega moderator, tj. njegova ekscelencija kolega moderator) da ćeš još četiri meseca ove godine da me drži ta unutrašnja napetost.

Fino zvuči u odnosu na to da sam veći deo tog puta prešla (pola godine se osećam ovako), ali šta mi preporučujete - kako podneti to sve?

Kad znamo uzroke, onda lečimo i menjamo posledice. Onda bismo mogli znati i kako ih otkloniti.

Da li?

A sada ozbiljno pitanje...

Vas molim da me ispravite ako nešto dole niže pogrešno napišem...

Dakle - činjenica je da kretanja u kosmosu utiču na nas. Činjenica je da te teške tranzicije koje nam se nameste, i budu uz to i neminovne i neizbežne, donose nam trenutnu (mesečnu ili višemesečnu - moj slučaj :lol:) teskobu u život, kao što je i činjenica da sve što sam se dešava treba da bude podređeno razvoju naše duše, te tako te takve momente bilo bi lepo iskoristiti da nešto važno o sebi i drugima naučimo.

Da li?

Ali isto tako je i činjenica da smo mi ti koji utiču na svoju sudbinu, svoj životni put.

Da li?

Ako je tako (ja želim da verujem da jeste) - postoje stvari koje možemo da ublažimo ili pojačamo.

Moje pitanje je: koji su to načini?

Recimo, zanimaju me vaša iskustva, vas koje, eto, Saturn stavlja u razne emotivne naboje, mozgovne stresove i ostalo - kako se vi borite sa tim, kako je uopšte neki loš tranzit najbolje podneti?

Konkretno ja: rekoste mi (kolega moderator, tj. njegova ekscelencija kolega moderator) da ćeš još četiri meseca ove godine da me drži ta unutrašnja napetost.

Fino zvuči u odnosu na to da sam veći deo tog puta prešla (pola godine se osećam ovako), ali šta mi preporučujete - kako podneti to sve?

Kad znamo uzroke, onda lečimo i menjamo posledice. Onda bismo mogli znati i kako ih otkloniti.

Da li?

Nekad jesmo,nekad nismo, jer kad kazes mi,odnosno,ja, jel? mislis na sopstvenu volju.......i tu utices,mozes naravno,ali uz poteskoce,ali opet i ne mozes jer zavisi od aspekta i polozaja,i isto tako,kao sto mozes da uspes tako mozes i da padnes,jer Satun....on je energija kao i svaka druga,sama ta enerija prouzrokuje stres,i sta ja znam,i zato nije bukvalno ''zapisano'' jer on te vuce dole,da bi ti isao gore:)...

A kako podneti....pa kad si pod uticajem Marsa,bavis se sportom,fizickom aktivnoscu,i um:whistling: izadjes vitalniji....onda kad si pod uticajem Venere,uzivas,zabavljas se,izlazis i umm:whistling: izadjes lepsi.... e kad si pod uticajem Saturna,boris se sam sa sobom,tripovima,stresovima,i izadjes jaci;) i tesko je,ali j.bg mora tako.

I jos nesto,da nema energije Saturna,ne bi bilo ''stalnosti'' da se tako izrazim,autoriteta,vlasti,i na sta to lici....a i kao bitan cinilac predstavlja skelet coveka,i onome sto zahteva vremena,pa opet,nemoz' bez njega

@Immph-moj savet sa situejsn;), provereno radi...j.bt zimski san usred leta:lol:

Poslednja izmena:
..........,jer Satun....on je energija kao i svaka druga,sama ta enerija prouzrokuje stres,i sta ja znam,i zato nije bukvalno ''zapisano'' jer on te vuce dole,da bi ti isao gore:)...

A kako podneti....pa kad si pod uticajem Marsa,bavis se sportom,fizickom aktivnoscu,i um:whistling: izadjes vitalniji....onda kad si pod uticajem Venere,uzivas,zabavljas se,izlazis i umm:whistling: izadjes lepsi.... e kad si pod uticajem Saturna,boris se sam sa sobom,tripovima,stresovima,i izadjes jaci;) i tesko je,ali j.bg mora tako.

up, odlicno si rek'o, super poredjenja!

Znamo da CE PROCI CE...
ali dok traje...bas traje!

Meni je dobro poredjenje sa studentom pred ispit, "muka i nauka"...:rtfm:
a kad polozi, onda moze da ONOM sto polaze u narednom roku kaze:
Ma, znas, nije to toliko strasno, ....sta dramis, ....polozices...
kad sam ja polozio ( citaj:pregrmeo Saturna )
...i ti ces!!!!!

mogu samo nesto da pitam vezano za saturn?

Kod mene je u Vagi, 5°15'23, prva kuca, retrogradan
(btw. Saturn Sextile Uranus 5°44, Mercury Opposition Saturn 0°1, Jupiter Conjunction Saturn 1°49,)

/njemu je na samom kraju sedme kuce, u biku/

Pitanje je vrlo jednostavno: KADA CU/CEMO DANUTI DUSOM VISE??? :ceka:
PSIHA I STRES UBIJAJU :(

koliko traje taj uticaj saturna?
znam da sam i sa venerom ove godine imala probleme...

mada, kakve sam srece, da se i resim saturna, docice neki drugi problem... :roll::roll::roll:

ne znam da li ja kao tupson nemam pojma ili mi se cini da su planete povilenile i da sve nesto problematicno uticu generalno na ljude :think: / mada, sve je diskutabilno :roll:/

p.s.i sad samo jos ovo i ne davim vise, ugojila sam se negde od septembra :( :rumenko::rumenko::rumenko: zbog mojih glupih hormona, hocu ja smrsati i biti takva da se svidim sebi u ogledalu?:rumenka:
ranije sam bila extra cica zadovoljna sobom sa svim svojim vrlinama i manama, vec par godina sam se potpuno s.piiiiiip.la...
depresivna ili svadljiva ili smrkava zapustila sebe(u sirem smislu) bezvoljna a tugaljiva...
mislim, mesec u raku u 11 kuci *23.stepen-da, ali di je meni moja venera u ovnu u osmoj kuci, moj mars gde i venera, moja lilit u skorpiji, gde je meni moja STRAST za zivotom??? optimizam ??? borbenost??? moj ovnicluk

NE VOLIM SEBE VISE... NO-NO!!! :dontunderstand::thumbdown:

Poslednja izmena:
Kod mene je u Vagi, 5°15'23, prva kuca, retrogradan

koliko traje taj uticaj saturna?

Pod 1.
Osnovna skola treje od septembra do juna...
od sedme do 14.god otprilike.
Najveca muka pismeni iz matematike, srpskog...ili sta vec...

Pod 2.Zamisli Saturnovu skolu gde razred treje oko 2,5 godine
od prve do tridesete god. otprilike...
Najveca muka pismeni iz matematike (struja, plin, rate kredita...)
spskog, ubediti direktora da zasluzujes povecanje plate...ili sta vec...

Za ono pod 1.
Osnovna zavrsena...ali ti hoces u srednju?!
Opet isto? EbigaherZika... "princip je isti, u pitanju su nijanse"
Aaaa, hoces i fax?
Eeeee, pa te jos dodatno i astrologija zanima???? Ili cvecarstvo ili sta vec...

Za ono pod 2.
Trideseta dodje i prodje, jeeeeee!
Skola gotooovaaaaa!!!!!!!
Pa, da! Sto ce reci, osnovna!
Naravno, hocemo u srednju... opet ucimo, lekcije iste ili slicne,
opet polazemo ispite....damujebemwe,damujebemsve.:dash:

A Boze zdravlja i koliko~toliko zdrave pameti,
nadamo se i specijalizaciji!? ;)

Back