Ova emisija Jovana Memedovica na RTS nikad me ne ostalja ravnodusnom a pogotovu danasnja koja je prevazisla sve ostale...Ovaj genijalni covek i novinar nam je u sat vremena veoma interesntne emisije prikazao kako se (ne) brine o ulicnim psima kojih imamo zaista puno...U Srbiji nam neverovatno smetaju i nerviraju nas a u Svajcarskoj su neverovano voljeni i postovani...Videla sam neverovatne stvari icula neverovatne price...Psi koji imaju "srece" dospeju u azil u Djurdjevu koji vodi Svajcarkinja koja zivo tu kod na i osnovala je fondaciju za zastitu ovih jadnih zivotinja....Ona ih transportuje u Svajcarsku gde ih druga zena preuzima vodi na kurs lepog ponasanja..da dobro ste culi i ponudi ih na internetu...Sad mnogi ce reci da je sve o u interesu para so uopste nije tacno...Ona ih vrlo tesko daje porodica mora da polozi i te kakve ispite da dodje do nasg ulicnog psa...A oni koji su osakaceni su na njenoj farmi...Dirljivo je gledati sa koliko su ljubavi ti ljudi prihvaili nase pse koji su i matori i bolesni nikakve rase...Koriste ih kao vodice za invalide...u psihoterapiji u domovima za stare...ma neverovatno...A na kraju i misu u crkvi imaju...Jer kazu ljudi ne prihvataju da i zivotinje imaju dusu i da su bozja stvorenja so je netacno naravno...To je trebalo videti...Tu su bili ne samo psi vec i macke, golubovi papagaji, cak i svinja jedna..oh koliko ljubavi na jednom mestu...Zaplakala sam kad sam videla kako ih ispracaju kad umiru... ma ja znam da mi imamo dusu ali pritisnuti svim problemima te zivotinje jos vise mrzimo mada nista nisu krive...naprotiv u muci mogu biti veliki oslonac i prijatelji...Ova tema nema bolje meso od ovog foruma da se mlo zamislimo i pokusamo da pruzimo ljubav i utociste jer ko daje njemu i Bog daje...