Sasvim običan život

Počelo je kao opklada, Sasvim običnom pričom. Pretvorilo se u dnevnik uspomena. Što mojih što "pozajmljenih" od mojih glavnih junaka. Bajka o zemlji koje više nema. O ljudima koji su imali reč, o komšiluku gde se živelo jednom dušom. O uzrocima, posledice sada živimo.
Nastavilo se Dominama. Neki umni ljudi bi to nazvali:' Vreme prvobitne akumulacije kapitala' . Mi obični samo smutnim vremenima i ljudima bez časti i morala. Vremena meda su prošla, na red su došla ona manje ukusna. I onda se sve ulilo u Sasvim običan dan, mesto gde živimo pararelne živote i igramo već odavno napisane uloge. Da li postoji nada? Postoji, tu je pokraj nas. Samo treba da se vratimo davno zaboravljenim načelima i deci u nama, inače ćemo se pretvoriti u profile na različitim društvenim mrežama. Da sam književni kritičar, verovatno bih vam govorio o različitom narativu i brzini pripovedanja koja zavisi od perioda u kome se radnja odigrava. Govorio bih vam kako je ovo roman odrastanja i roman hronika, i bio bih u pravu ali koga je to briga. Koga briga o narativu, bitno je samo da drži pažnju a verujte mi na reč, itekako drži. Ne neću Vam otkriti sve. Moraćete malo i sami da se potrudite.
Pozdrav
IMG_20240521_175239_225.jpg

čitao sam povremeno tvoje blogove i moram da priznam da sjajno pišeš...drago mi je da si objavio knjigu...nego ne vidim ime izdavača na slici...da li si morao samostalno da objaviš? neverovatno da izdavačke kuće ne umeju da prepoznaju dobru knjigu nego čovek treba da bude već afirmisan ili da ima jake veze da bi kod njih objavio nešto...

autor je sam objavio knjigu , samo on zna kako , jer nije imao posebne veze , snalazio se sam
msm da je besplatno jednom teatru u Vojvodini bez nikakve nadoknade ponudio već spremnu dramu, nisu ga udostojili ni povratnim odgovorom
sudeći po blogovima koje sam čitao knjiga je verovatno superiorna u odnosu na većinu onoga što izdavačke kuće kod nas štampaju kao hitove...

čitao sam povremeno tvoje blogove i moram da priznam da sjajno pišeš...drago mi je da si objavio knjigu...nego ne vidim ime izdavača na slici...da li si morao samostalno da objaviš? neverovatno da izdavačke kuće ne umeju da prepoznaju dobru knjigu nego čovek treba da bude već afirmisan ili da ima jake veze da bi kod njih objavio nešto...
Ovo je trilogija. Dve knjige, Sasvim obična priča i Domine su ranije izdate kao zasebne. Nova je knjiga Sasvim običan dan. Tri knjige, tri celine, tvore Sasvim običan život. Moj dug ovoj zemlji i prostoru. Moj dug običnim ljudima.

Ovo je trilogija. Dve knjige, Sasvim obična priča i Domine su ranije izdate kao zasebne. Nova je knjiga Sasvim običan dan. Tri knjige, tri celine, tvore Sasvim običan život. Moj dug ovoj zemlji i prostoru. Moj dug običnim ljudima.
jesi razmišljao o tome da prevedeš knjige na engleski i objavljuješ na Amazonu?
uzgred, ako ikad budem imao izdavačku kuću (razmišljao sam pomalo o tome u nekoj daljoj perspektivi..mislim da nije komplikovano i ne zahteva previše ulaganja) juriću te da ti objavljujem knjige zato što stvarno umeš da pišeš

Izdavač je Nova Artija iz Paraćina. Prezadovoljan sam.

ok. ali nemoj da čekaš na mene..piši, objavljuj......to su za sad samo razmišljanja...ja pišem neki non fiction na engleskom koji mislim da prodajem na amazonu pa razmišljam o tome da ako to prođe ok, prevedem na srpski i osnujem malu izdavačku kuću gde bi počeo sa prevodom te knjige a onda prevodio neke značajne non fiction knjige kojih nema kod nas na tržištu i tražio talentovane domaće pisce za romane ..nego to je sve još na dugom štapu...ako nešto uradim na tom polju biće za nekoliko godina...

ok. ali nemoj da čekaš na mene..piši, objavljuj......to su za sad samo razmišljanja...ja pišem neki non fiction na engleskom koji mislim da prodajem na amazonu pa razmišljam o tome da ako to prođe ok, prevedem na srpski i osnujem malu izdavačku kuću gde bi počeo sa prevodom te knjige a onda prevodio neke značajne non fiction knjige kojih nema kod nas na tržištu i tražio talentovane domaće pisce za romane ..nego to je sve još na dugom štapu...ako nešto uradim na tom polju biće za nekoliko godina...
Moj najdraži roman je onaj koji nikada neće biti izdan, bar ne u štampanoj verziji se zove 'Moj izrazito genijalni i apsolutno fabulozni, Kratiki Kemp Kolaž roman

Izvini na malom zakašnjenju. Izgleda da sam nešto zabrljao ali sad je sve dobro. Računaj da se ništa nije desilo. Da li negde mogu da pročitam tvoje priče?
Ma nikakav problem, kakvo kašnjenje. :lol: Nemamo ovde obaveza, sem adminskih kako se ko usrećio. :P
Pa nemam zasad ništa izdato, ali sa ovom zbirkom odlučio sam da probijem led. :) Mislim da će vredeti truda.
Očekivao bi vas put magijskog realizma, suptilnog nadrealizma, žanrovske raznolikosti i razgranate postmoderne igrarije...
Ali da ne ureknem dalje, nastavljam sa željom da konačno okončam ovu 11-tu, zeznut broj, ostale dve mislim da će ići znatno lakše i to je to. :)
I talk too much... :cool:

Back