DJB - BROD KOJI TONE! Advokat Toni Čabraja napustio Radulovića!
Predsednik odborničke grupe DJB u Zemunu, advokat Toni Čabraja napustio je ovaj pokret čime je još jednom potvrđeno da u ovom pokretu vlada opšte rasulo i beznađe!
Svoju odluku Čabraja je obrazložio na Fejsbuku poručivši:
- Obaveštavam sve prijatelje na FB da sam napustio DJB i mesto odbornika u odborničkoj grupi DJB - Saša Radulović kao i funkciju predsednika odborničke grupe. Na ovaj korak sam se odlučio kada sam shvatio da su uzaludna sva nastojanja da se pokret istinski utemelji na principima demokratije, stručnosti i transparentnosti. Uveren sam da veliki deo članstva i simpatizera deli ovo mišljenje - ocenio je između ostalog Čabraja.
On je naveo da u pokretu vlada diktirano jednoumlje, poslušničko - podaničko ponašanje bez ozbiljnog suprotstavljanja mišljenja i argumenata.
- Tamo gde nema demokratičnosti, nema ni uvažavanje mišljenja, nema ni mehanizma da se bilo čija samovolja zaustavi legitimnim sredstvima - naveo je Čabraja i dodao:
- Tamo gde se nedemokratski donosi nacrt Statuta, gde se zabranjuje okupljanje članstva izvan pokreta, gde se ne zna koliki broj članova ima koji organ, gde je obezbeđeno da unapred preovlada jedno mišljenje, gde je predviđeno preglasavanje glasom predsednika, tu postoji organi koji ne služe ničemu - konstatovao je Čabraja.
On je podvukao da se u pokretu ko šta radi.
- Ne zna ko, kako i zašto troši sredstva, mesecima nema celovitog, javno objavljenog izveštaja o finansijskom stanju i trošenju novca, nema konkursa o zapošljavanju unutar pokreta i još mnogo drugih nepravnih postupanja, odnosa i odredbi kojima se ustvari nameće volja uskog kruga ljudi, a suprotno tome se propagira na sva usta transparentnost svega i svačega - zaključio je Čabraja.
http://informer.rs/vesti/politika/122355/DJB-BROD-KOJI-TONE-Advokat-Toni-Cabraja-napustio-Radulovica
- - - - - - - - - -
Он да је поштен човек, не би носио име Тони.