Sastavljanje kompjutera...

Kao prvo moraš znati za što ti točno služi računalo. A računalo sigurno ne služi za gledanje filmova. Mislim ako želiš kvalitetan zvuk i osjećaj doma kao da si u kinu. Ako već kupuješ nešto takvo onda to mora biti minimalno 5.1. I ako može gledaj da ima THX certifikat. Ali to se mislim ne može usporediti sa "pravim" komponentama za kućno kino. Yamaha, Onkyo, Arcam, Rotel, Cambridge Audio, Harman/Kardon... Zvučnici Jamo, Monitor Audio, Kef, Bose, JBL...I tu naravno potraži one sa THX certifikatom.
Evo pogledaj ovdje
https://www.hifimedia.hr/
Ne preteruj! Većina današnjih AV-materijala su komprimirani! Što kvalitetnija audio-oprema, to će više do izražaja dolaziti rezultati degradacije zvuka radi kompresije? :zcepanje: :zcepanje:

Ne preteruj! Većina današnjih AV-materijala su komprimirani! Što kvalitetnija audio-oprema, to će više do izražaja dolaziti rezultati degradacije zvuka radi kompresije? :zcepanje: :zcepanje:
Napravio sam pokus, istina pred desetak godina. Skinuo mp3, taj mp3 pretvorio u wave, snimio na CD i pustio. Puno bolje zvuči kao wave nego kao mp3. Ostati će CD "best sound forever"!

Stvar kvalitete MP3 konvertera i plejera?
Tko će ga znati. Tad sam imao Plextora kao CD na kompu. I Neru 7 čini mi se. CD je Marantz Cd67se. Gledao sam da cd-i na kojima snimam budu TDK (Tvornica Dobrih Kaseta 😁), patio na zvuk. Snimao obavezno brzinom 4x iako je mogao "čak" do 12x. Bolji zvuk (navodno) ako snima sporije... Plextor je tada bio kao najbolji... S Nerom prvo konvertirao u wave pa onda snimio na disk. I danas imam većinu diskova iako su neki stari i 20 godina...

Pa da. DVD je OK. Iako mi se čini da je i on preslab za nove televizore. Mislim "nove". Čini mi se da mi je bolja slika sa kablovske u HD rezoluciji nego sa DVD-a. Jer DVD ima 576 linija, čini mi se, a PAL sistem 625. Ako me sjećanje služi i nisam nešto pobrkao...
Ako se ne varam, PAL-DVD je najbliži 720p: 1280x720. Sve ostalo su razne softverske obrade već izvornog 'deformiranog i komprimovanog' materijala....

imao sam Rotel RCD 855, ali u oba je Philips TDA1541 čip za kojim je i danas jagma, sa njim ljudi prave svoje DACove
taj čip daje zvuk kao iz raja
Zvuk mu je zbilja super. Kad sam ga kupovao u trgovini mi je lik pustio i Mission Cyrus ( kutija za cipele format) odvojen transport i DAC. Iako je bio 3 puta skuplji razlika u zvuku je minimalna. Razmišljao sam i ja o Rotelu RA-931 (čini mi se) pojačalu, ali sam se ipak odlučio na talijanski Fase.

Divx? Zajebavash nas? Vidi..Probao sam da gledam DIVX na ovom monitoru...Pixel kao nokat... I to je upravo ono sto vi ne kontate-ili NECETE da skonate...JKakav DIVX kakvi bakrachi...Blu Ray/ Rip, HD/rip, itd...Znas koja je razlika u prikazu slike...? Pa ja nemogu da docaram nekom ogranicenom kao ti to..
Samo sam objašnjavao da je i na DVD-u zvuk komprimovani materijal sa 'oštećenom' kvalitetom!

Divx? Zajebavash nas? Vidi..Probao sam da gledam DIVX na ovom monitoru...Pixel kao nokat... I to je upravo ono sto vi ne kontate-ili NECETE da skonate...JKakav DIVX kakvi bakrachi...Blu Ray/ Rip, HD/rip, itd...Znas koja je razlika u prikazu slike...? Pa ja nemogu da docaram nekom ogranicenom kao ti to..
Ma kakva zajebancija. Vaske jos uvek zivi negde u u 2000toj kada su DVD bili skupi, pa si se patio da filmove nabijes na CD. Cudi me da nije spomenuo i VCD format.

Ma kakva zajebancija. Vaske jos uvek zivi negde u u 2000toj kada su DVD bili skupi, pa si se patio da filmove nabijes na CD. Cudi me da nije spomenuo i VCD format.
Eee... to su bili dani! Ripanje DVD-a, pronalazak titlova pa sinhronizacija istih sa filmom radi raznih standarda. Onda 'utiskivanje' tj. prženje filma zajedno sa titlom jer neki plejeri nisu prihvatali posebne titlove itd! Eeee!!!! :super: :super: :super: :super:

Back