Neko je pomenuo da mekflaj poseti psihologa, i da ne pokusava ista dok ne sredi svoje probleme.
Nije ni lako resiti probleme psihickog tipa, neki ljudi se ceo zivot bore sa depresijom, samopouzdanjem, nije to kao da odes po lek i temperatura za 2 dana nestane skroz.
Ako zeli da ode, mozda treba, zbog sebe, cisto da vidi kako da izgradi malo samopouzdanje, a ne da se "izleci" i postane nesto 180 stepeni drugacije. Mislim da on voli sebe na neki nacin, mir, tisinu, setnju u jesen parkom kada nema nikog, svoje hobije.
Samo je usamljen, ne zeli da se menja, bude neko drugi ko visi po slavovima, prilazi devojkama svako vece ili sta ti ja znam. On zeli da bude on, samo eto, zeli da podeli to sa nekim, a ono "sredi svoje probleme, pa tek onda veze" mislim da utice kontraproduktivno.
Jer ako neko ima nisko samopouzdanje, smatra da nije vredan ljubavi i onda mu kazu "sredi se, pa onda razmisljaj o vezi" to cesto zna da govori "sa tobom nesto ne valja, nece te niko takvog", sto naravno nije tacno. Mislim da je on skroz ok, ima sta da ponudi, samo malo na samopouzdanju da poradi, da razvije vestinu komunikacije, da se opusti, sto nije nepremostiv problem. Mala korekcija, ne promena od 180 stepeni, cisto da se oseca bolje u svojoj kozi.
Siguran sam da ima devojaka koje imaju slican pogled na svet kao i on, mislim da imamo i jednu forumasicu sa slicnim nacinom razmisljanja, tako da sigurno ih ima i van foruma. U kojoj meri...ne znam, ne verujem da takvih ljudi ima u izobilju, jer vukovi i vucice samotnjaci su plasljive zivotinje, koje izbegavaju druge, deluju hladni, daleki, nezainteresovani, i cisto sumnjam da ce osobu tog kalibra upoznati na nekom splavu, klubu ili sta vec. Mozda ako je igrom slucaja tamo a u ocima joj je "boze, sta ja trazim ovde, medju ovim ljudima, ne pripadam ja ovde".
Cak i ne mora da trazi osobu koja je ista kao on, dovoljno je da ga razume, prihvati, mozda i motivise u nekom smeru da se malo aktivira, da mu pokaze neke druge boje koje nema u svom svetu.