Don Drago
Primećen član
- Poruka
- 723
Uglavnom kad trese glavu je popino prase !
Ili je nesto drugo upalo u uvo .
Ja i rekoh samo veterinar !
Ili je nesto drugo upalo u uvo .
Ja i rekoh samo veterinar !
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pozdrav!
Danas sam uzeo 2 steneta sarplaninca, 1 musko i 1 zensko, pa mi trebaju neki saveti:
1. Koliko i cime da ih hranim?
2. Koliko cesto da ih kupam?
3. Kada da pocnem da ih setam?
4. Poslednje i najvaznije, gde da ih drzim, jer imam ogromno dvoriste i kucicu sa njih, ali ako bi trebalo da stoje u kuci... Ne znam kako bih naterao roditelje na to.
Čitam Drago,čitam i čitaću. od čitanja i prakse se može mnogo toga naučiti.Kao i to da je popino prase naj redji slučaj upale uha.
Toliko od mene o ovome.
Samo veterinar i to ovako ! Gledajte sto prije da se pas
odvede . Jer ko sto rekoh da zna da bude bas zeznuto.
Da ne jaucem po ko zna koji put na nas u ovoj jadnoj B i H, nemas kome odvesti psa.
.
1. Hrani ih 4 puta ispocetka , znaci otprilike koliko mogu
da pojedu ali ne da se prejedaju . Kalcijum i AD kapi bi trebalo
davat . Ja sam licno pristalica prirodne hrane , meso , riza ,
jogurt , pavlaka , zumance , mozes i nesto povrca
2 . Zaboravi kupanje . Kad otopli , neki veci lavor vode
i oni ce se sami razladit
3. Ako imas veliko dvoriste , nemoj ih puno setat , dvoje
ih je , oni su hiperaktivi i igraju se cesto . Nije bas preporucljivo
setat ih dok su mali .
4 . U dvoristu , tu se najljepse osjecaju
Ja ovo iz svog iskustva , a mozda neko i drugacije radi
Drago nemojmo biti toliko uvereni da je popino prase,posebno ne u ovom godišnjem dobu.
Dali je pokušano da se ispere uho? Dali su korišćeni neki antibiotici ili kapi za uši?
Pas bi trebao da prodje Biogram i Antibiogram. ( Biogram znači-koja je bakterija u pitanju. Antibiogram znači-koji antibiotici najbolje deluju).Moguće je da je sve krenulo nekad od neke alergije.
Upale uha su vrlo specifične i treba ih malo ozbiljnije tretirati. Ovakvi saveti preko foruma mogu da naprave više štete nego koristi. Jedino veterinar koji uživo vidi psa moze da predloži terapiju.
U slučaju stafilokoke Synulox tablete su najbolje rešenje koje se može naći kod nas.
Sve ovo što pišem ovde pišem iz najbolje namere prema psima.Ne pišem napamet i bez prakse. Ono šta znam to znam i rad sam da podelim to. Ono šta neznam to pitam i učim o tome.
Ja neznam da li vi citate ali sam ja napisao da psa treba povest
kod veterinara ! Samo VETERINAR . Po mojemu je nesto psu upalo
u ovo . A od pokosene trave imas popinog praseta kolko oces .
Mislim na sijeno , suvu travu !
Ni ja ne pisem da bi odmogo
Da li mislite da je bolje kod nas ?
sastane ako bi ti vet mogao dati dačnu dijagnozu od čega je upala nastala,potrudio bih se na neki način da ti pošaljem terapiju. Reci mi samo tačno u kom si ti mestu?
U CG ima par dobrih veterinara, znam da jedna Beranka ovde sa foruma svoje
ljubimce nosi u Bar, a znam da su odlicni i oni u HN.