Šarović nova nada sarajevske čaršije.

• Začetnik teme Začetnik teme iig
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

iig

Buduća legenda
Poruka
38.691
Policiju ne treba da postrojavaju nikakvi političari
"Što se postrojavanja tiče, imali smo neuspio pokušaj rezervnog sastava, izblamirali smo se. Sve je bilo loše. S ovim žele da poprave stvari. Ako mene pitate - ne bih postrojavao policiju, koja negdje ima nekakvu ulogu. To ne treba da bude glavni događaj. Koliko ova jedinica košta, je li neko poklonio novac za nju, plate, uniforme. . . Za mene je to prioritet, da se objasni građanima. Pokazivanje mišica je nešto što ne bi bio moj prioritet", kazao je Šarović.

• Vijesti
  • Bosna i Hercegovina
Utorak, 24.09.2019. | 18:46

765-430-cad22b80369b84a37903dde5834ab80b.jpg

Postrojavanje nove jedinice MUP-a RS - Žandarmerije, kao i postrojavanje 840 pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine kako bi bila izvršena provjera njihove spremnosti zbog učešća u akcijama NATO-a za Mirka Šarovića, predsjednika SDS-a, su dvije nebitne vijesti.

On je za N1 kazao da je došlo do poremećaja vrijednosti, prioriteta pa se takve vijesti nalaze u žiži interesovanja.

"Vrlo malo važne vijesti su postale glavne na naslovnoj strani. Smatram nebitnim hoće li neki službenik NATO-a mjeriti sposobnosti vojnika koji trebaju da učestvuju u misijama, ili postrojavanje jedinice. To nije najvažniji događaj. Došlo je do poremećaja vrijednosti, prioriteta. Imali smo 100 najvećih kompanija u BiH, od kojih živi ova zemlja, vijest je bila na margini", poručio je.

A zašto je to tako, Šarović je odgovorio:

"Imamo pogrešne prioritete. Za mene je vijest o 100 kompanija trebala da se vrti sedam dana. Ovo danas je spinovanje i zamjena teza, što nije važno za društvo, a daje mu se toliki značaj".

On je podsjetio da se prošle godine prozivao Mladen Ivanić o navodnoj vježbi NATO-a na Manjači.

"Što se postrojavanja tiče, imali smo neuspio pokušaj rezervnog sastava, izblamirali smo se. Sve je bilo loše. S ovim žele da poprave stvari. Ako mene pitate - ne bih postrojavao policiju, koja negdje ima nekakvu ulogu. To ne treba da bude glavni događaj. Koliko ova jedinica košta, je li neko poklonio novac za nju, plate, uniforme... Za mene je to prioritet, da se objasni građanima. Pokazivanje mišica je nešto što ne bi bio moj prioritet", kazao je Šarović.

On je u razgovoru za N1 kazao kako su ključni politički faktori u zemlji - donosioci odluka, osudili sve da se bave nebitnim stvarima, te da upravo oni kreiraju prioritete i koje će vijesti biti broj jedan u bh. javnosti.

Људи се мијењају, некад на боље, некад на горе.
Све указује да се овај политичар мијења на горе.
Својевремено док је трајала једна агресивна хајка на ВРС, када то бјеше свакодневна тема, Шаровић бјеше примјер истрајности у одбрани ВРС, и понављао би да је у позадини те хајке на ВРС једини у ствари мотив да се Српској отме један од атрибута државности.
Промијени се човјек, већ дуго од Мирка имамо изјаве које су понављање паламуђења бошњачких политичара и изјаве угодне уху сарајевске махале. Зато се и свакодневно промовише на антисрпском порталу РТВ БН.

Слажем се да постројавање полиције није битан догађај, но и то су уобичајене протоколарне активности политичара у свим земљама свијета, на неки начин се шаље порука о важности полиције, иако је то све форме ради наравно. Али опет, зашто то сврби ове у ефбиху? Добро сад, њих сврби било шта позитивно или афирмативно када је Српска у питању. И зашто се Мирко понављањем мантре бошњачких политичара, шлихта сарајевској махали?

Који су мотиви те промјене код Мирка, ко ће га знати? Да ли се прилагодио околностима, искористио позицију да се окористи, успут да у заједничким институцијама ухљеби сву ужу и ширу фамилију + пријатеље + пријатеље пријатеља те фамилије, или је забраздио у мржњи према опонентима у Српској толико да ће и прихватити поданчки однос према сарај Шехерану, или је можда увијењен и враћа за неке раније услуге, или нешто четврто, мада није ни важно, то нападно подилажење сарајевској махали је одавно постало прејадно.

Mirko je rijetko pametan i pošten čovjek. Čovjek koji je ekonomski mnoge stvari pomjerio.

Ali, Sputnjikovcima su naravno draži ekonomski magovi poput Mileta Ronhilla..

Pitanje koje se niko ne pita je zašto se ta borba koju Šarović vodi i to što je on postigao ne osjeti u Rs-u? Niko da se upita zašto tamo ima jedna ili nijedna firma koja se koristila mogućnostima izvoza? Niko se ne pita zašto se aviokargo prijevozom transportovalo meso iz Rs-a sa tuzlanskog aerodroma za Tursku a ne sa banjalučkog, ili u omjeru 10:1?

Шаровић је превише блијед,као да је на бенсединима.Нема теоретске шансе да парира Додику.
СДС мора извршити системску унутрастраначку реформу ако жели власт у РС.
Имао је све капацитете да буде лидер странка у РС.
Нема јасну дефинисану политику, касне, последњих 10 година бирачко тијело им се скоро преполовило.
То су индиције које траже промјену.Додику се може парирати само треба знати.
СДС је изабрао погрешан пут кампање:прво су кренули са пљувањем институција РС јер су имали конт да ће на такав начин урушити СНСД доминацију.СНСД узвратио са причом напад на РС,издаја,референдум.Пиши пропало.
Онда су изабрали Додика као мету (вјероватно се водећи тезом ако њега дискриминишу и огаде код народа да ће се СНСД распасти као кула од карата).Међутим Додик гура нове играче у први план, ови неспремни, он се практично пребацује на кандидатуру за Предсједништво и са причом представљаћу РС у Сарајеву најбоље од свих узима историјски највише гласова од како ординира као политичар.Пиши пропало.
Дакле СДС мора понудити конкретне ствари које ће анимирати грађане да гласају за њих.Додик је најмање 2 корака испред за сваки њихов потез.За сада им јако лоше иде.
Многе странке би до сада урадиле нешто по питању програма међутим очигледно да немају више ни кадра нити лидера.Када се десило спајање Уједињене Српске Ненада Стевандића и Изворне српске демократске странке Славка Дуњића, који су отворено подржали Додика,СДС је изгубио и темељ свог постојања.
Јако тешко се могу вратити из дубиозе и искрено ми је жао што је СДС доживио такву судбину.

Back