Šarlah

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vexy

Buduća legenda
Poruka
34.712
:eek:

dal je moguće da moja deca imaju šarlah?

znači, stariji sin imao je visoku tempreraturu, 39, 5 praćenu glavoboljom
a mlađi visoku temperaturu praćenu bolovima u mišićima i dešava mu se da mu se piški, a ne može i imao je to neko šarenilo po koži --- "mramornu" kožu kako je doktorka nazvala

e da, i povraćali su, malo, al taman tolko da kažem da je povraćanja bilo

naravno, obojica su bili kod lekara, dr nije tražio bris grla, samo je rekao da je grlo malo crveno, nije za antibiotik, samo smo dali krv i mokraću na analizu, sutra su rezultati

:dash:

da li će rezultati analize krvi i mokraće pokazati da li je šarlah ili ne?

da li su antibiotici u tom slučaju neophodni? da li se oni dobijaju isključivo na recept ili mogu da se kupe?

Poslednja izmena:
Zavisi koja analiza krvi je trazena...inace moze iz krvi da se uradi ASTO, prisustvo antitela na streptokoke
Treba uraditi briseve grla .
Inace izazivac sarlaha je streptokok i moze da se oboli od ove bolesti cak i do 4 puta u toku zivota, jer postoji 4 vrste streptokoka sa razlicitim toksinima. Na svaki od njih se stvara solidan imunitet.
I nista strasno, nemojte da vas to zabrinjava i ako imaju sarlah, lako se to leci
a vrlo je moguce i da nije to u pitanju,
kod mladjeg sina je moguca urinarna infekcija - pokazace nalazi urina.

Bice sve u redu, kod dece to sve tako zna da izgleda dramaticno

ah da
reče mi muž malopre je stigao sa posla, da je bris grla urađen, jer ih je on vodio kod dr, ja sam ga razumela da je samo krv i mokraća data na analizu

e sad mi je lakše, rezultati će sutra pokazati

san-ni, hvala na brzom odgovoru

a baš mi je žao, gledam ih ovako kako se muče i zlopate :dash:, nikad ovoliku temperaturu nisu imali i ovako dugo
i danas odem na roditeljski, kaže učiteljica da je neko dete bilo bolesno od šarlaha, pa je meni palo na pamet, pretražim po internetu, kad ono sve simptomi koje su imala i moja deca

dobro, rezultati će sutra pokazati sigurno šta je

ali dobro, pročitala sam i da se lako leči

....nastavak poruke sa hecnoha:....

nalazi brisa grla su negativni
broj leukocita i eritrocita normalni :eek:

zaključak: ne čitati po internetu kad ti je dete bolesno
pomislila sam da im čak na svoju ruku dam antibiotike, sva sreća te imam još toliko razume da nisam :mrgreen:

mamicu im detinju, samo me zabrinjavaju :tiganj:
hmm.gif

Back