ŠARENO

(ili neka moja razmišljanja o životu isnpirisana ko zna čime)

ŠARENO

Čitam ove moje stare blogove......početni su štampani sitnim slovima pa me zamoliše da povećam na veličinu 3. Naravno da sam to uradila.......ali je to značilo da moram ući u svaki i promeniti slova......a onda, kad sam već tu počnem i da čitam......i onda mi pogled pade na komentare.....i onda sam se rastužila. Zatim predjem na sledeći.....e, tu sam se smejala.......pa onda samo blagi osmeh ....pa osmeh samo u oku.....pa me onda stegne u grlu......pa sam onda malo plakala....pa gledala kroz izlog onako odsutno lutajući kojekuda...pa smeh.....pa ponos......pa knedla......pa osmeh.......i tako. Završila sam posao uglavnom, sad je lakše za čitanje. Pa onda pročitam neke druge kojima ne treba izmena slova.....pa opet sve u krug.......šareno....život.
Gledam komentare......nema nekih ljudi meni jako dragih....odveo ih je život na drugu stranu, dalje od Krstarice.....ipak mi je tužno ali i drago jer sam imala čast da budem sa njima, da ih poznajem.....neeee, ne ovako virtuelno.....stvarno da ih poznajem.....i vreme provedeno sa njima je bilo divno.....nasmejano....mada ima i kada su me vadili iz debelog životnog gliba. To kad počne da te guta i vuče na svoje crno nepostojeće dno kao da si upao u živi pesak.....baš tada moji nisu bili tu.....zato sam i upala u tu kaljugu.....i premnogo svega od jednom....to kad ide, onda ide.....ebiga....život.
Tako je kod svih.....šušumigavo.....samo što ja to i napišem i objavim. Eto, u tome je razlika. E, sad, možda nekome neće biti jasno što ovo pišem, kao i to što sam napisala neke druge tekstove na raznorazne teme. Pišem o svemu jer je to život.....moj život, moje porodice, milion divnih momenata i Bogu hvala mnogo manje ružnih....i neka moja mozganja, onako usput ako nešto vidim, doživim.....ma svašta. Samo malo prepisivanja od života.....nije to teško...možda samo malo neobično u virtualu. Kakva bi to knjiga o životu bila da nema svega....bila bi to bajka, a ja ne pišem bajke jer u bajci i ne živim.....samo život i naravno ono što ja izaberem da objavim. I moja deca znaju da pišem. Čak umeju često i da traže da čitaju, posebno ako se oni pominju u priči ili je neka smešna priča ili pesma.....deca k’o deca. Nekome će možda biti čudno da deca znaju da pišem i objavljujem ovde a još čudnije da čitaju. Nemam nameru da ih lažem jer laž je glupa rabota.....ukoliko nije baš neohodna. Prvo, nemam šta da sakrijem jer znaju za knjigicu, drugo, kako da sakrijem mesece pisanja i vreme provedeno za kompom, treće, čemu bih naučila moju odraslu decu, četvrto, oni sami mi donose fotografije i priče sa svojih kratkih putovanja da bih pisala o tome (i na glavu mi se popnu dok ne napišem blog), sami se prisete neke priče, dogodovštine pa me podsete da i to treba da bude u knjizi i peto, ponosni su na mamu. E, to je za mene mnogo.

I eto.....dok ovo pišem prodje me tuga
I osmehom samo da završim tekst
Ubiće me ona oštrokondja luda
Pauza mi ....cela tri sata čuda
OJHAAAAA​

ovo good morning zanemarite hahahahaha ne umem da sklonim sa klipa.....pa ako bi neko ko zna bio rad da učini pa da mi pošalje ...lepo bi bilo

PS Veselost i pozitivu moju čitate....jednake su jačine i moje tuge.....'oću da kažem da duguje i potražuje uvek mora de se složi

MPMcB;bt101367:
Nema veze što je iscurilo toliko,
tako mora

Ljiljo prava si, a takvih je malo.

Sašij neki lepi šareni abažur ili...

Ma nema veze, ti i tako znaš

Ojhaaaa

:zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::hvala:
nije valjda da si čitao?..........ne, video su kod Val na blogu da mi priča o abažurima hahaha
i zašta sam prava?

Poslednja izmena:
Joj Ljiljo, bas si danas imala vremena na pretek...citala si i stare blogove...;) nemoj posle da se zalis da ti nije dobar ovogodisnji bilans!:ok::zcepanje::zcepanje:
A tvoju direktoricu da poljubis u.....;) sve ti dopusta...:zcepanje::zcepanje::zcepanje::rotf:
A sad ozbiljno - citam ih i ja ponekad i vidim da nema nekih dragih ljudi sa kojima smo razmenjivali kritike i misljenja :( Zaista ovo nase druzenje izaziva neku cudnu energiju koju ljudi koji se ne bave ovim tesko shvataju. :think: Npr. ja mojoj komsinici nikako da objasnim zasto ne mogu uvek da pijem kafu...;) ako imam nesto vazno da pisem...pokusavam da joj docaram zivot na blogu ali ...:rtfm: tesko joj da razume...ali ja razumem nju.:ok: dok se ne udje u ovaj virtuelni svet, nista ti nije jasno...;) a ni posle...:zper::zcepanje::zcepanje:
Draga LJILJO potpuno te razumem...:heart::cmok2::cmok2: i samo pisi...kako osecas a ti to i radis...:klap:

gagili48;bt101373:
Joj Ljiljo, bas si danas imala vremena na pretek...citala si i stare blogove...;) nemoj posle da se zalis da ti nije dobar ovogodisnji bilans!:ok::zcepanje::zcepanje:
A tvoju direktoricu da poljubis u.....;) sve ti dopusta...:zcepanje::zcepanje::zcepanje::rotf:
A sad ozbiljno - citam ih i ja ponekad i vidim da nema nekih dragih ljudi sa kojima smo razmenjivali kritike i misljenja :( Zaista ovo nase druzenje izaziva neku cudnu energiju koju ljudi koji se ne bave ovim tesko shvataju. :think: Npr. ja mojoj komsinici nikako da objasnim zasto ne mogu uvek da pijem kafu...;) ako imam nesto vazno da pisem...pokusavam da joj docaram zivot na blogu ali ...:rtfm: tesko joj da razume...ali ja razumem nju.:ok: dok se ne udje u ovaj virtuelni svet, nista ti nije jasno...;) a ni posle...:zper::zcepanje::zcepanje:
Draga LJILJO potpuno te razumem...:heart::cmok2::cmok2: i samo pisi...kako osecas a ti to i radis...:klap:

ma znala sam ja da ćeš ti da razumeš :cmok2:
A za pisanje.....uf, tako mi je poznat taj osećaj kad mi se piše a ne mogu iz milion razloga....pa onda uzmem i zapišem samo par reči kao crtice na nekom papirčetu....posle.....noču, kad ostanem sama sa sobom pišem ili rano ujutru u kancelariji....a direktorka mi je dala slobodno danas. Kaže, Ljiljka dušo, od tebe nema vajde danas, ajd ti blago meni piši i čitaj.......ja ovako :eek::eek::eek::eek: ma mnogo fina žena.....mnogo.......na ranu da je i staviš sepsu da dobiješ :zcepanje:
kako dodje Gago.....tako ću pisati.....pa dok dolazi :cmok2:

gagili48;bt101373:

Ja kad svojoj najboljoj prijateljici pomenem Krstaricu i ova nasa druzenja,ona me zabrinuto pogleda....kao da nisam sva svoja....ponekad me tako cudno pogleda da se i ja zapitam isto....:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

RiadaT.;bt101378:
Ja kad svojoj najboljoj prijateljici pomenem Krstaricu i ova nasa druzenja,ona me zabrinuto pogleda....kao da nisam sva svoja....ponekad me tako cudno pogleda da se i ja zapitam isto....:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

:zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:
dakle.......to je to.....moji prijatelji su svi navikli da pričam o svetu životinja i pisanju na blogu.....tako da me niko ne gleda čudno.....doduše, prvo je postojaosvet životinja i sva naša živa druženja pa tek onda je nastupio blog. Ja mu dodjem kao normalna :zcepanje:

>>
nije valjda da si čitao?..........ne, video su kod Val na blogu da mi priča o abažurima hahaha
<<

Čitao sam, naravno, šta je tu čudno?

>>
i zašta sam prava?
<<

Ej, zašta,

u srpskom pisanju ponekad jako fale akcenti

mislio sam nešto kao real man, mahatma

mislio sam zaista real

MPMcB;bt101406:
>>
<<

Čitao sam, naravno, šta je tu čudno?

>>
i zašta sam prava?
<<

Ej, zašta,

u srpskom pisanju ponekad jako fale akcenti

mislio sam nešto kao real man, mahatma

mislio sam zaista real

ma zato što si nov a toga ima dosta za čitanje....zato sam se začudila.....hvala na čitanju
Za real.....mislio si životna, stvarna.....:hvala:

Back