Sarajevo - zbirna tema

Број пописаних становника Сарајева, по мом мишљењу је:

• изненађујуће велики

• нешто већи од очекиваног

• у границама очекивања

• нешто мањи од очекиваног

• изненађујуће мали

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ja u Novom Sadu, blago vama preko...
Odem par puta godisnje u dagra, naravno na cevape kod zelje, al mi je carsija pravo mrska postala...
Sve go papak sljego tamo, bula na svakom cosku, neki bradonja u sakoima i maskirnim pantolama, fol mudzahedini...
Pravo upoganise grad...Jebga, sta se moze....
Javite se jos, narode...

Imate i vi svoje bradonje, sta imas protiv ovih nasih? :p

Evo ja sada zivim u Sarajevu, i ne vidim nista zanimljivo u ovom gradu.
Sve papak do papka, seljakluk na sve strane.
Sve se vise furaju fazoni onog Mace.
Nema ni nekih kulturnih desavanja. ;)
Tu pricu mozes prosipati ovim koji ne zive u Sarajevu. ;)
Za mene je Sarajevo papanluk na kvadrat.
Zivim ovdje samo zato sto moram, a ne iz neke ljubavi prema ovoj selendri. ;)

Šta, neko ti brani da odeš? :(
To što ne vidiš ništa zanimljivo je stvar percepcije!
Kad si zadnji put bio/bila na nekoj izložbi, koncertu, pozorišnoj predstavi? Kakva te kulturna dešavanja zanimaju? Samo reci, tu smo da pomognemo! :)

Šta, neko ti brani da odeš? :(
To što ne vidiš ništa zanimljivo je stvar percepcije!
Kad si zadnji put bio/bila na nekoj izložbi, koncertu, pozorišnoj predstavi? Kakva te kulturna dešavanja zanimaju? Samo reci, tu smo da pomognemo! :)

Pa ***, naravno da mi brane, i ne samo meni, nego svima. Ova drzava je u qrcu, odavde treba da se seli. ;)
Moja Bosna je od Neretve do Drine, a sarajlijama je od Bascarsije do Cengic Vile. ;)

Pa ***, naravno da mi brane, i ne samo meni, nego svima. Ova drzava je u qrcu, odavde treba da se seli. ;)
Moja Bosna je od Neretve do Drine, a sarajlijama je od Bascarsije do Cengic Vile. ;)

Ah, ti to o istočnom Sarajevu! E pa tamo baš i nema nekih kulturnih događanja, u pravu si! Ali nije ni tamo tako crno ;) - nedavno je bio međunarodni festival lutkarstva, vidjeh nekoliko simpatičnih predstava! :)
Dakle, kakva kulturna dešavanja te interesuju a ne možeš ih naći?

Ah, ti to o istočnom Sarajevu! E pa tamo baš i nema nekih kulturnih događanja, u pravu si! Ali nije ni tamo tako crno ;) - nedavno je bio međunarodni festival lutkarstva, vidjeh nekoliko simpatičnih predstava! :)
Dakle, kakva kulturna dešavanja te interesuju a ne možeš ih naći?

Nemoj se pravit blesava, kad vjerovatno nisi. ;)
Govorim o federalnom Sarajevu. :)
Ne znam kome je do tih izlozbi kad je haos prvo u federalnom Sarajevu, a zatim i u ovoj kvazi-drzavi. ;)
Ok, razumijem da je Sarajevo tvoj grad, ali ponekad mi bude smijesno koliko hvalite taj svoj grad. Stavljate ga u rang sa velikim evropskim metropolama tipa Paris, London, Berlin itd. ;)
Kao prvo Sarajevo nije metropola, nije centar kulturnih desavanja kao sto mnogi tvrde.
Sarajevo je samo jedan veoma prljav grad. Javni prevoz je katastrofa. ;)
Sarajlije se dice kako imaju tramvaj. Eeeee jadnici jedni, a po Sarajevu voze tramvaji koji su stari i po 40 godina. ;) Raspadaju se, ponekad me strah da se u njima vozim.
Po ulicama je smece na svakom koraku. ;)
Sarajevo ako je nekada i bilo civilizovan grad, sada to 100% nije. ;)

Ne znam kome je do tih izlozbi kad je haos prvo u federalnom Sarajevu, a zatim i u ovoj kvazi-drzavi. ;)

Kakva god da je moja je, jedna i jedina. Nemam druge.

Elvir Laković Laka, muzičar:
- Treba ostat' u Bosni jer ovakvih škembića i grahove čorbe kao što ima kod nas nigdje nema u svijetu.

Bio sam se ''ispalio'' 16 000km daleko od BiH, pa sam se vratio.

Ok, razumijem da je Sarajevo tvoj grad, ali ponekad mi bude smijesno koliko hvalite taj svoj grad. Stavljate ga u rang sa velikim evropskim metropolama tipa Paris, London, Berlin itd. ;)
Kao prvo Sarajevo nije metropola, nije centar kulturnih desavanja kao sto mnogi tvrde.
Sarajevo je samo jedan veoma prljav grad. Javni prevoz je katastrofa. ;)
Sarajlije se dice kako imaju tramvaj. Eeeee jadnici jedni, a po Sarajevu voze tramvaji koji su stari i po 40 godina. ;) Raspadaju se, ponekad me strah da se u njima vozim.
Po ulicama je smece na svakom koraku. ;)
Sarajevo ako je nekada i bilo civilizovan grad, sada to 100% nije. ;)
OK, u pravu si glede :mrgreen: tramvaja i još koječeg...ali tema su kulturna događanja, zar ne?! Ako tebi nije do izložbe, to ne znači da izložbe nema...;)

0,,3519097_1,00.jpg

List „Der Spiegel“ piše: „Imam džamije kralja Fahda Nezim Halilović tokom džume govori o uništenju Izraela, Jevrejima koje naziva „cionističkim teroristima i najavljuje da je ovo „početak njihovog kraja“.

Fahdova džamija, inače najveća muslimanska bogomolja na Balkanu, izgrađena je uz pomoć saudijskih miliona i važi kao okupljalište islamskih fundamentalista. Imamu Halilioviću su poznati prigovori o povezanosti vehabija sa terorističkom mrežom Al kaidom. On te optužbe odbacuje ali kaže da ni jednom muslimanu ne može zabraniti da dođe i da se moli u džamiji.

Kod mnogih Bošnjaka je trauma proteklog rata, kada ih je Zapad, kako smatraju, ostavio na cjedilu, još uvijek prisutna. Islamistima to olakšava posao: oni napade Srba i Hrvata nazivaju „krstaškim pohodom“, a sebe zaštitnicima bosanskih muslimana. Sarajevo je još uvijek metropola sa moderno opremljenim barovima, koncertima i reklamama za donji veš. Muškarci s puštenim bradama, odjeveni u hlače skraćenih nogavica i potpuno pokrivene žene se rijetko mogu vidjeti na ulicama bh. glavnog grada.

Međutim, tri posto Bošnjaka, odnosno oko 60.000 muškaraca i žena su prema rezultatima ankete provedene 2006. godine, pristalice vehabijskog pokreta. Deset posto preostalog stanovništva izražava simpatije prema pobožnim zaštitnicima morala. Islamisti lagano ali sigurno zauzimaju mjesto u društvenom životu Sarajeva.“

List „Der Spiegel“ piše: „Imam džamije kralja Fahda Nezim Halilović tokom džume govori o uništenju Izraela, Jevrejima koje naziva „cionističkim teroristima i najavljuje da je ovo „početak njihovog kraja“.

Fahdova džamija, inače najveća muslimanska bogomolja na Balkanu, izgrađena je uz pomoć saudijskih miliona i važi kao okupljalište islamskih fundamentalista. Imamu Halilioviću su poznati prigovori o povezanosti vehabija sa terorističkom mrežom Al kaidom. On te optužbe odbacuje ali kaže da ni jednom muslimanu ne može zabraniti da dođe i da se moli u džamiji.

Kod mnogih Bošnjaka je trauma proteklog rata, kada ih je Zapad, kako smatraju, ostavio na cjedilu, još uvijek prisutna. Islamistima to olakšava posao: oni napade Srba i Hrvata nazivaju „krstaškim pohodom“, a sebe zaštitnicima bosanskih muslimana. Sarajevo je još uvijek metropola sa moderno opremljenim barovima, koncertima i reklamama za donji veš. Muškarci s puštenim bradama, odjeveni u hlače skraćenih nogavica i potpuno pokrivene žene se rijetko mogu vidjeti na ulicama bh. glavnog grada.

Međutim, tri posto Bošnjaka, odnosno oko 60.000 muškaraca i žena su prema rezultatima ankete provedene 2006. godine, pristalice vehabijskog pokreta. Deset posto preostalog stanovništva izražava simpatije prema pobožnim zaštitnicima morala. Islamisti lagano ali sigurno zauzimaju mjesto u društvenom životu Sarajeva.“

Blago tebi... :)
Tebi je sve do mora ravno. :mrgreen:
Nemas ni brige ni pameti. :)

Taj Imam kao da ti je brat. I, ti aludiraš na to, samo što ti govoriš o drugom narodu. Majke ti, imaš li ti ikakvog drugog posla nego što samo tragaš za kojekakvim extremima i novinskim člancima. Poludićeš od zla koje nosiš u sebi....odmori se malo...O kakvim ti anketama govoriš, pa ti ne znaš odakle si šuplja...

Back