ŠAPNI MI GDE...

Ne smem da vam postavim fotke Istanbula..imam na 100tine.. to je već druga tema :))

Ja ću da postavim dva specijaliteta koja tamo treba jesti:

Pide i lahmadžun :) Pide je testo, zapečeno sa sirom i/ili kobasicom i jajetom, mlevenim mesom (ima raznih verzija), a lahmadžun je turska pica - tanko testo sa mlevenim mesom, na koje se nabaca malo peršuna, iscedi limun, umota u palačinku :)

Pide.jpg

lahmacun-028_1232808334.jpg

Volim da putujem.
Pošto ne spadam u onih 10% bogataša u ovoj zemlji i ne mogu baš da sunčam guzu na Baliju i fotkam crkve po Moskvi, iskoristim lepo vreme, ograničene finansije i slobodan vikend da šmugnem na neko fino mesto u okviru granica "lepe naše".

Pošto ovde ima forumašica iz različitih krajeva Srbije, volela bih da na ovoj temi tekstualno i kroz fotografije opišete gde biste vodili (ili vodite) goste kada dođu u vaš grad.
Koja je to poslastičarnica koju ne treba preskočiti?
Gde je najbolja klopa?
Sa kog brda se vidi najlepši zalazak sunca?
Kojim delom grada, sela, varošice, treba obavezno prošetati?

Ovo nije tema o istorijskim i kulturnim znamenitostima (mogu i one ali njih je lako naći u turističkim brošurama) već o onim slatkim i turistima nevidljivim mestima koje vredi posetiti.

Psad,ja mogu da suncam gozu na Baliju i tako egzoticnim destinacijamaz:mrgreen:al i u Srbiji ima toliko lepih mesta,npr moj grad-nalepsi gradz:).Mrzi me sad da pisem i trazim fotke,al bih goste siurno vodila na tvrdjavu,setnju centrom grada malo na svez vazduh u shumicu i tako,ima dosta lepih mesta koja vredi videti:znamiguje:

BL je mala, tako da i nema šta puno pokazati... AAAALI...

Išli bismo prvo malo po centru, malo kroz Gospodsku

images

crkva-i-opstina-naslovna.jpg

pa do Kastela, koji je u jadnom stanju,ali vrijedi ga vidjeti

postcard_05-960x447.jpg

pa kod Muje na banjalučke ćevape, uz Nektar pivo :D

1620308.jpg
o muji2.jpg

Onda bismo se popeli na Banj brdo, ili Šehitluke, odakle se vidi cijeli grad

234850.jpg
slikacitava.php

Naveče nema neki izbor,ali eto ,mjesta na koja ja izlazim su DFK i City pub :D

ja mnogo volim Palic
ima divnih kuca,tj privatnog smestaja na setalistu,do jezera po veoma prihvatljivim cenama
u zimsko vreme svratis u President na bazen,leti na Palvil,obidjes ZOO vrt (najsladji su mi oni majmuncici na ostrvcetu),u Bos u Subotici na veceru i kafic sa super svirkom (seticu se kako se zove)
2.dan- Ergela Kelebija na jahanje,voznja kocijom kroz sumu ,klopa im je super u njihovom restoranu,prosetas do vile Majur na bazen pa na lalanje
3.dan- morahalom Banja u Madjarskoj ,uz samu granicu ,pa nazad za BG

Sombor
takodje lep i jeftin privatan smestaj u centru,divan gradski park,legat Milana Konjovica na Celavom trgu
2.dan Apatin,ako je lepo vreme ceo dan mozes provesti u Plavoj ruzi i na njihovoj obali,prosetas do obale Dunava gde je hram Svetih Apostola,setaliste je predivno
3.dan Bezdan

Tara
1.dan Mitrovac,super klopa u Kačari, obavezno obidjes Kozju stenu -fenomenalan pogled na Perucac, 2 dan Ostru stenu i Zaovine,u povrtku svratis do cuvene tepih livade ,skaces i zoves kornjacu Milicu :)
3. dan odes na drugu stranu Tare u Omoriku na bazen i setnju kroz sumu kod Belog bora
Smestaj npr-vila kod Dila :)

Voleo bih, vise nego bilo gde, da odem na 2 mesta. Prvo je St. Petersburg, o kom mi je baka pricala dok sam bio klinac, kao najlepsi grad na svetu. Drugo je Barbados, moj dobar drugar je bio tamo i kaze da je nestvarno dobro. Ok, jasno je da su to njihovi utisci i da ima verovatno i lepsih mesta ali eto, ta 2 bih voleo da vidim vise od ostalih...Dobro, i akapulko bih voleo. :mrgreen:

Voleo bih, vise nego bilo gde, da odem na 2 mesta. Prvo je St. Petersburg, o kom mi je baka pricala dok sam bio klinac, kao najlepsi grad na svetu. Drugo je Barbados, moj dobar drugar je bio tamo i kaze da je nestvarno dobro. Ok, jasno je da su to njihovi utisci i da ima verovatno i lepsih mesta ali eto, ta 2 bih voleo da vidim vise od ostalih...Dobro, i akapulko bih voleo. :mrgreen:

U pravu je baka, Petrograd je prekrasan. I sve je strašno veliko i široko i osećaš se kao da si ušetao u neki drugi život, ili san. Potresan grad - ja sam bila samo nekoliko dana, i to jako davno, a još me drži utisak. Nestvaran grad :)

Super je tema...ja volim da citam u Blic dodatku nedeljom, onu rubriku-Upoznajmo Srbiju, tako lepih mesta ima, a nedovoljno ispromovisanih...zao mi sto nisam seckala sve i ostavljala, kad me put nanese u neki kraj da znam...ali...

Pošto ovde ima forumašica iz različitih krajeva Srbije, volela bih da na ovoj temi tekstualno i kroz fotografije opišete gde biste vodili (ili vodite) goste kada dođu u vaš grad.
Gde je najbolja klopa?
Sa kog brda se vidi najlepši zalazak sunca?
Kojim delom grada, sela, varošice, treba obavezno prošetati?
Ovo nije tema o istorijskim i kulturnim znamenitostima (mogu i one ali njih je lako naći u turističkim brošurama) već o onim slatkim i turistima nevidljivim mestima koje vredi posetiti.
U nedelju sam bila u etno selu Beli Kamen
http://www.etnoselo-belikamen.com/
Udaljeno samo 16km. od Prokuplja , na prelepoj padini planine Vodojevice nalazi se etno selo Beli kamen, vlasništvo porodice Krivokuća iz Prokuplja. Zaljubljen u tišinu, čist vazduh i nezagadjenu prirodu, vlasnik je prvo za svoje potrebe sagradio kuću, zatim ribnjak i restoran, a kasnije i bazen. Obzirom da sam iz Niša trebalo nam je sat vremena do tog mesta.
Jedino čime nisam bila zadovoljna je put od Prokuplja do seoskog gazdinstva.
Sve ostalo je bilo super.
Obavezno probajte pogače , koje se uvek serviraju vruće i kajmak.
Od svog mesa , najviše mi se sviđao kajmak :mrgreen:
Tu je i bazen zbog kog sam najviše otišla. Možete i štapove da ponesete postoji mesto za pecanje za amaterski ribolov.
Da ne zaboravim i u etno stilu izgrađene bungalove za prenoćište.
Lep izbor za ove vruće dane , samo se spremite za loš put od Prokuplja do Belog Kamena.

IMG_5453.jpg
IMG_5457.jpg
IMG_5456.jpg
IMG_5458.jpg

Nov sam član foruma i prvu poruku sam poslao (koliko se sećam oko 10. ili 12. ovog meseca) na temi Ručni satovi gde ste vi moderator. Na žalost poruka ili nije odobrena ili sam ja pogrešio prilikom slanja poruke (mada sumnjam). Ukoliko mi poruka nije odobrena molim vas da mi objasnite zašto nije.

Back