ŠAPNI MI GDE...

ludopileglodjekosku

Buduća legenda
Poruka
27.557
Volim da putujem.
Pošto ne spadam u onih 10% bogataša u ovoj zemlji i ne mogu baš da sunčam guzu na Baliju i fotkam crkve po Moskvi, iskoristim lepo vreme, ograničene finansije i slobodan vikend da šmugnem na neko fino mesto u okviru granica "lepe naše".

Pošto ovde ima forumašica iz različitih krajeva Srbije, volela bih da na ovoj temi tekstualno i kroz fotografije opišete gde biste vodili (ili vodite) goste kada dođu u vaš grad.
Koja je to poslastičarnica koju ne treba preskočiti?
Gde je najbolja klopa?
Sa kog brda se vidi najlepši zalazak sunca?
Kojim delom grada, sela, varošice, treba obavezno prošetati?

Ovo nije tema o istorijskim i kulturnim znamenitostima (mogu i one ali njih je lako naći u turističkim brošurama) već o onim slatkim i turistima nevidljivim mestima koje vredi posetiti.

ljupkih poslasticarnica bas skoro da i nema, mozda ona na vracaru DJ. ima ovih novih, to ce vec oni sami da provale :evil:

pa sad nek vide most, ako ih nervira most sto se tamo nacrtao u jin okruzenje :evil: nek gledaju na drugu stranu save, evo danas je bio lep zalazak sunca sa lepim crvenkastim nebom.
nek gledaju pilon. onda sta znam topcider senjak dedinje vavedenje ako vole, prokop sve to tamo ... savski venac... meni taj deo oko bolnica i onaj ispod part. stadiona, ima neka bizarnost tu meni i tamo je tunel... beovoz mozete se voziti do panceva... gradovi po vojvodini neki su tuzni neki nisu. u novom beceju ima svaler torta tj bila je ?!?!
beovoz ka resniku i ona brda ili tramvaj 3 ili tako nesto, ustanicka konjarnik grocka... autobus 44 cela linija narocito dunavska.. vracar ali iznad juznog bulevara mozda a ispod cr. krsta ne znam tu negde

e prase, pa nisi ni ti odgovorio :hahaha:

a ja stvarno pomislila na :Kaži mi gde voliš da te ljubim i tako to :hahaha:

GDE otići?..Bila sam onomad po prvi put u životu i Kruševcu..Mnogo lep grad sa prostorom za "disanje"..i Dvorom Lazarevim..tu je muzej...a centar grada nudi njihovu "Knez Mihajlovu"..prekrasno održavanu ulicu sa mnogo kafea i restauriranih kuća arhitekture iz 18 veka..prekrasnih gvozdenih kapija...vredi ako ste u prolazu da provedete sat-dva u Dvoru i Crkvici koja je neverovatna..malena a prelepa evo dokumentovano:
mv26gp.jpg
nebzaq.jpg
fyz7r9.jpg

Povela bih goste bilo gde i otisla bih sa njima bilo gde osim u neki hram. Na stranu moje osecanje za veru i moj nacin zivota, ovo kazem zato sto ponekad imam utisak da su se presle sve granice i da su i najsvetija hodocasca postala cirkus.
Citam plan ekskurzije osmaka i vidim da su dva dana smestili OSAM poseta manastirima. Mislim stvarno da nema smisla.

Beograd:
Kosančićev Venac, lep stari deo grada, zapravo samo par ulica sa starim kućama i kaldrmom, ostacima Narodne biblioteke, i lepom atmosferom, stepenicama se spustiti u KC Grad, ispod Brankovog mosta - piće, koncert, izložba...
Šetnja pored reke, od 25. maja do Sajma, i piće na Brodiću ili u Dvorištancu (idealno za ljubitelje 'urban decay' tj. gradova u raspadu - mostovi, olupine starih brodova, đubre, psi lutalice; postoji i šminkerski deo šetnje, ali nije tako upečatljiv
Piknik na Adi Ciganliji: iznajmiti bajs, i istražiti ostrvo, kupanje, dobra kafa, i slično. Idealno ako su posetioci sportisti. Prevoz čamcima sa/do Novog Beograda.
Kalenić - obilazak pijace i klopa u istoimenoj kafani, povratak u centar Krunskom ulicom.
Leškarenje na Kalemegdanu sa pogledom na Novi Beograd i zalazak sunca.
Skadarlija - pojesti gulaš u lepinji, sa kajmakom

ja bih svakako odvela coveka u katedralu notr dam u strazburu,koja je druga po redu francuska katedrala sto se tice visine
impresionantna je u svom gotskom stilu,kazu da moze da se vidi cak sa svarcvalda,gde izvire dunav
ne mogu sad da kopkam po albumima ,evo fotke s neta
a404.jpg

onda kraj koji se zove petite france,gde je zanimljiva nemacka arhitektura sa vidljivim gredama,sa kanalima,a u leto i prelepim cvecem
730.jpg

za rucak bismo mogli u prirodu,skoknuli bismo do parka orangerie,u cijem sredistu se nalazi buling i restoran s pogledom na vestacko jezerce gde se mogu iznajmiti camci
i gde ja leti trcim
photo%20romantique,%20orangerie,strasbourg.jpg

tu odmah pored se nalazi parlament te ako bi bila prva nedelja u mesecu mogli bismo cak i to da posetimo
parlement-europ%C3%A9en1.jpg

Poslednja izmena:
onda bih sigurno odvela do paul-a (oni sto su ih kopirali...)
na kaficu i neki tipicno francuski kolac
paul2.jpg

a onda za veceru...to sve zavisi od raspolozenja ali recimo tipicno alzaski specialitet ali u njujorskom ambijentu
P1040314.jpg

2691691-3806794.jpg

posle toga ako bi bili raspolozeni za diskoteku...mmhmhm mislim da bih im dala adresu da daju taksiju i da budu tihi kad se vrate :lol:

pa kao tanka kora,mnogo tanja od pize,otprilike kao oni italijanski beli krekeri
pa preko originalno ide pavlaka slaninica i luk,ali u ovom restoranu prave prave perverzije (s puzevima-aj dobro to ne jedem,s musom od pacetine pa preliveno balzamikom,prosli put sam jela 7 vrsta trave sa laticama pamerzana i jos neko cudo,mm je jeo sa entrecôte koja se topila na jeziku,ima sa lososom,meskicka itd itd)

pa kao tanka kora,mnogo tanja od pize,otprilike kao oni italijanski beli krekeri
pa preko originalno ide pavlaka slaninica i luk,ali u ovom restoranu prave prave perverzije (s puzevima-aj dobro to ne jedem,s musom od pacetine pa preliveno balzamikom,prosli put sam jela 7 vrsta trave sa laticama pamerzana i jos neko cudo,mm je jeo sa entrecôte koja se topila na jeziku,ima sa lososom,meskicka itd itd)
jao,ja bih sve to,cak i puzeve,obozavam sve novo

e pa to,za skolju te pitam
pravila sam jednom,i ovde je skupa a za spremanje jako zeznuta,kuvas pola minuta duze i imas zvaku umesto specijaliteta :)
aj necu vise da spamujem odo da bolujem na kanapeu
da bar ova macka oce da mi dodje na stomak,nego se nesto uvredio otkad smo ga izbacili iz spavace,sad ne izlazi iz ormara :roll:

Back