Šapićevo rešenje - nema kanti, nema ni đubreta

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
385.320
Još jedna “genijalna ideja “novog gradonacelnika koja je izazvala buru podsmeha i komentara na društvenim mrežama

Nema kanti, nema đubreta. Tom logikom vodio se gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić kada je predložio da se iz prestoničkih parkova uklone đubrijere, jer u Gradskom zelenilu nema dovoljno radnika da ih prazne.

Umesto 10 ili pet đubrijera koje se ne prazne, predlaže gradonačelnik dva kontejnera na obodima parkova, pa da građani malo prošetaju.

https://rs.n1info.com/vesti/sapicevo-resenje-nema-kanti-nema-ni-djubreta/

Poslednja izmena:
neki od komentara

-Ili još bolje da svako nosi svoje đubre pravo na deponiju i onda nam ljudi na terenu i ne trebaju.

-Postaviš kontejnere na ulasku u Beograd i na izlasku. I nema potrebe za gradskom čistoćom.

-To je van pameti! Dakle treba svako da ponese kesu u džep kad pođe u park? Pogledajte šta je dece ovde, a tek uveče… Uveče je prepun park, to je jedina oaza gde ljudi izađu da odmore, ako treba da vuku kontejnere ili kese sa sobom, šta ima da pričamo dalje

Šta kažete na ovu ideju da se iz parkova uklone kante za otpatke a postave kontejneri na ulazu u park
do kog bistre morali da odete i bacite svoje otpatke..na primer papir od sladoleda ili koru od banane koju je pojelo dete za uzinu dok se igra u parku
Meni nije jasno sta ce kante u parku?
Onda bi po istoj logici trebalo po livadama, sumama da imaju postavljene kante.
Kada neko ode u prirodu baca papire, konzerve, plasticne flase gde stigne.
To ne radi zbog nedostatka kanti, vec zbog nedostatka vaspitanja.
Papir od sladoleda, koru od banane lepo u kesu, u dzep, i nosi kuci baci u kantu.
Ja tako radim od malih nogu.
Ne treba za nijednim covekom niko da cisti.
Eto, to je recimo moje misljenje.

Meni nije jasno sta ce kante u parku?
Onda bi po istoj logici trebalo po livadama, sumama da imaju postavljene kante.
Kada neko ode u prirodu baca papire, konzerve, plasticne flase gde stigne.
To ne radi zbog nedostatka kanti, vec zbog nedostatka vaspitanja.
Papir od sladoleda, koru od banane lepo u kesu, u dzep, i nosi kuci baci u kantu.
Ja tako radim od malih nogu.
Ne treba za nijednim covekom niko da cisti.
Eto, to je recimo moje misljenje.
Daleko smo od toga.
Ni ne razvrstavamo đubre još uvek a kamoli da čuvamo smeće sa sobom...

Treba da budu. Javna površina je.

Mislim da broj kanti nije pravi problem. Naravno da ih mora biti, ali ono sto pravi razliku je kako je sve odrzavano. I 1000 kanti se u jednom momentu napuni i ako ih redovno ne praznis rezultat je jasan. Tako da mi ovo deluje kao jos jedna sterilna polemika. Problem je da sluzbe zaduzene za cistocu u gradu ne rade svoj posao shodno razumnim potrebama gradjana. Zasto je to tako, to je drugo pitanje ....

Back