САОПШТЕЊЕ УДРУЖЕЊА СТУДЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ!

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.177
Саопштење Удружења студената универзитета у Београду

6. април 2013. | Студенти Универзитета У Београду

69421_524817074227416_23645747_n.jpg
(Фото: Фејсбук)

Београд – Поводом осме рунде преговора Београда и Приштине у Бриселу, а с обзиром на то:

Да је пред државу Србију стављен недвосмислени ултиматум;

Да се тим ултиматумом од Србије тражи потписивање споразума којим би се укинуле све српске институције на северу Косова, чиме би се проширила надлежност самозване државе Косово и на север Косова и Метохије;

Да би се потписивањем таквог споразума суштински признала независност Косова;

Иницијативни одбор студената Универзитета у Београду издаје

САОПШТЕЊЕ

У наредним данима студенти Универзитета у Београду организоваће низ активности под називом:

НЕ КАПИТУЛАЦИЈА!

Слање студентских делегација у САНУ и код Ректора Универзитета у Београду са захтевом да обе институције званично затраже од Владе Републике Србије да одбије ултиматум

Бдење студената испред зграде Владе Републике Србије, које почиње у понедељак, 8. априла 2013. у 14 часова и трајаће током читаве ноћи

Протестна шетња која ће бити одржана у уторак, 9. априла 2013. године са почетком у 11:59 на Платоу испред Филозофског факултета, одакле ће се кренути до Владе Републике Србије, где би се њеним представницима, премијеру г. Ивици Дачићу и потпредседнику Владе г. Александру Вучићу предали следећи захтеви:

Тражимо да се не потпише било какав споразум са Приштином по ултиматуму Брисела, Сједињених Америчких Држава и Немачке
тражимо расписивање референдума у што краћем року, на коме ће грађани, као носиоци суверенитета, моћи да се изјасне поводом питања:

“Да ли сте за признавање независне државе Косово зарад добијања датума за отпочињање преговора за чланство у Европској унији?“

Враћање преговора о Косову и Метохији у оквир Уједињених нација,
Инсистирање на поштовању Резолуције 1244.

Иницијативни одбор ће предузимати све друге активности како би се испунили постављени захтеви.

Протест је миран и нестраначки, инициран од стране групе студената Универзитета у Београду и ми овим путем позивамо све грађане и колеге студенте да нам се придруже и да у овом одсудном тренутку за Републику Србију, уједињени кажемо једно одлучно “Не!“ капитулацији.

У случају потписивања споразума са Приштином, студенти ни у ком случају неће престати са својим акцијама и настојањима очувања територијалног интегритета Републике Србије.

Толико!

Е сада да видимо овако:

- СПЦ,
- студенти,
- народ...

ваљда се неће усудити..............

Poslednja izmena:
Јер то могуће да се студенти у Београду коначно почели борити за праву ствар? Ако јесте на добром смо путу.

А што не би било могуће - греши многи у вези нас Срба..........:p

Јер то могуће да се студенти у Београду коначно почели борити за праву ствар? Ако јесте на добром смо путу.

Pametni su danasnji klinci i u velikoj vecini prave srpske patriote...I sam sam napravio dvoje spomenutih studenata.

Деца рођена 80-их па надаље су национално освешћена.

Српска студентарија која је живела/уживала у СФРЈ је била критична по Србију.

Ја колико знам неке клинце студенте - 100х су већи националисти од мене.........:lol:

Ја колико знам неке клинце студенте - 100х су већи националисти од мене.........:lol:

Ја сам била на оној њиховој шетњи кад су Готовина, Маркач и ''олуја'' аболирани.
Фасцинирали су ме, чак сам их и фотографисала.
Па и тему сам отворила тад о њима. :D
Обрати пажњу на ''догодине у Книну'':lol:

Деца рођена 80-их па надаље су национално освешћена.

Српска студентарија која је живела/уживала у СФРЈ је била критична по Србију.

Srpska elita koja je studirala u Kumrovcu je bila fatalna po Srbiju!

Ma studenti su budale kao i ostali narod u ovoj zemlji.

I sam sam student i ovo kazem zato sto nam je zemlja u kurcuu...nikad vise sirotinje nije bilo,bar je ja ne pamtim,a drzavni fakulteti nikad gori i nikad skuplji.

Sve se pretvorilo u licni interes i trgovinu ja tebi a ti meni.

Slazem se da treba narod da se digne po pitanju Kosova ali isto tako MORA narod da se digne po pitanju mnogo cega drugog,ne smeju ulicom ici goli i bosi a pritom i gladni nasi ljudi.

A studenti treba prvo da se dignu protiv svih smradova od studenata koji su u foteljama pocev od saveza studenata na svakom fakultetu pa do svih seronjaa studenata koji su rektori i ostali kolektori i koji su buduci poslanici i ostala stoka.

I sam sam student i ovo kazem zato sto nam je zemlja u kurcuu...nikad vise sirotinje nije bilo,bar je ja ne pamtim,a drzavni fakulteti nikad gori i nikad skuplji.

Slazem se da treba narod da se digne po pitanju Kosova ali isto tako MORA narod da se digne po pitanju mnogo cega drugog,ne smeju ulicom ici goli i bosi a pritom i gladni nasi ljudi.

A studenti treba prvo da se dignu protiv svih smradova od studenata koji su u foteljama pocev od saveza studenata na svakom fakultetu pa do svih seronjaa studenata koji su rektori i ostali kolektori i koji su buduci poslanici i ostala stoka.

Ето, ја лепо напред рекох ДА СУ НАМ СТУДЕНТИ ПРЕПАМЕТНИ!.........:ok:

Подржавам сва твоја запажања.......

Ово је увек било присутно. Мислим на лични интерес тих који се трпају на те позиције при факултетима. Мада, један од мојих добрих другара је својевремено био председник тог савеза, завршио је машинац и никад није био такав. Ништа за себе није приграбио.

Ето, ја лепо напред рекох ДА СУ НАМ СТУДЕНТИ ПРЕПАМЕТНИ!.........:ok:

Подржавам сва твоја запажања.......

Jebess ti tu pamet kad ne moze da promeni nista...

- - - - - - - - - -

Ово је увек било присутно. Мислим на лични интерес тих који се трпају на те позиције при факултетима. Мада, један од мојих добрих другара је својевремено био председник тог савеза, завршио је машинац и никад није био такав. Ништа за себе није приграбио.

Ima izuzetaka ali ih je najvise 5% a oni licemerni papani bez obraza kroje zivote ovih ljudi,od obrazovanja,preko zdravstva pa do svih ostalih sfera.

Ја сам била на оној њиховој шетњи кад су Готовина, Маркач и ''олуја'' аболирани.
Фасцинирали су ме, чак сам их и фотографисала.
Па и тему сам отворила тад о њима. :D
Обрати пажњу на ''догодине у Книну'':lol:
Ma oni svake godine obećavaju da će ići naredne u Knin i nikada ne odu , ustvari možda i idu jer Lasta na liniji BG-Split ide kroz Knin, ide i dosta ljudi odavde tim putem, al oni ne deluju kao cirkuzanti koji bi se time hvalili na transparentima . Pre će biti da su ovo jajare i preveranti koji samo obećavaju ,a nikad ne odu ,ili su neke sociopate pa imaju potrebu da o svojim turističkim maršutama obaveštavaju celokupnu javnost . :lol:

Upravo tako, jer zato smo i dosli do ovde sto nam ne stima mnogo toga. Prvo moraju doci pravi intelektualci koji NISU lopovi na vlast, pa da krenu promene u drzavi, da se sprece ovolike pljacke (to ce jako doprineti i finansijskoj stabilizaciji ili bar poboljsanju situacije jer ce nam dugovi biti manji a time i kamate na iste), a time i da se nacionalni interes definise i stiti, da se vojska reformise u funkcionalnu itd, itd.

Protiv toga u principu i protestvujemo, nije u pitanju samo Kosovo, mada je to pitanje prekretnica.

I kao sto sam vise puta pisao, veliki je problem sto su ljudi klonuli duhom i pomirili se sa sudbinom - i da KiM nije u sastavu Srbije, i da ih lazu i pljackaju, i da ih EU ucenjuje itd, itd.
Sve i da KiM "odu", sva ta gomila problema ostaje. I najveci problem bi bio da ljudi to shvate 7 dana nakon sto je to "problematicno" KiM "nestalo" iz Srbije.

Ako hocemo promene u zivotu i zemlji, MI SE MORAMO PROMENITI. A kakvi smo bili do sada, i kako smo radili, ocigledno nije dobro.

Ma oni svake godine obećavaju da će ići naredne u Knin i nikada ne odu , ustvari možda i idu jer Lasta na liniji BG-Split ide kroz Knin, ide i dosta ljudi odavde tim putem, al oni ne deluju kao cirkuzanti koji bi se time hvalili na transparentima . Pre će biti da su ovo jajare i preveranti koji samo obećavaju ,a nikad ne odu ,ili su neke sociopate pa imaju potrebu da o svojim turističkim maršutama obaveštavaju celokupnu javnost . :lol:
Па није поента ићи ''догодине у Книн''. Поента је да та сваст постоји међу њима.
И не фолирај се, зна да знаш на шта сам мислила. :lol:

Back