Saobraćaj, zakoni, propisi ...

• Začetnik teme Začetnik teme Caka-king
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Када се изгуби једна таблица, мораш их заменити за потпуно нове, тј. не можеш добити копију те изгубљене ;)

А нове таблице би требало да крену усвајањем новог закона, али је усвајање истог поново одложено... мада прича се нешто да би употреба нових таблица могла почети и мимо закона негде у јуну или јулу, али то још ништа није званично...

Sta mislite da li ce polovni puntici pojeftiniti (da li ce im pasti cena i za koliko?) kada krene proizvodnja fiat punta 188 u zastavi pocetkom marta?
Zanima me posto sam cuo neke price kao kada krene proizvodnja fiat punta 188 u zastavi ostali polovnjaci puntici ce da pojeftine, to su samo price ako neko zna nesto provereno neka odgovori, jer ako ce pojeftiniti sto ne bi sacekao dva tri meseca i kupio nekog puntica za manje pare.:confused:
Hvala unapred.

Зна ли неко какво је стање на аутопуту БГ-НИ? Има ли каквих компликација ових дана? Требало би сутра да идем у Ниш па ми је мало фрка због летњих гума... а управо ми паде на памет идеја да купим ланце пре него што пођем :)

Ти очигледно не гледаш даље од Београда па не знаш да је аутопут ЈУЧЕ изгледао овако

Неко је чак и овде поставио ову слику

autoputv-1.jpg

Јел' разумеш сада зашто ми је фрка са летњим гумама и зашто ми на памет падају ланци?

Зна ли неко какво је стање на аутопуту БГ-НИ? Има ли каквих компликација ових дана? Требало би сутра да идем у Ниш па ми је мало фрка због летњих гума... а управо ми паде на памет идеја да купим ланце пре него што пођем :)

Ne savladjujes brda kada ides u nis, jeste da je bilo lose stanje ali tamo ti je put ravan(bez nekih vecih brda), tako da ti je sve jedno ako imas letnje gume ili lance, sa lancima neces sigurno voziti 80km\h , ne bi mozda cak izdrzale, a sa manjom brzinom mozes da vozis i sa letnjim gumam.

Ne savladjujes brda kada ides u nis, jeste da je bilo lose stanje ali tamo ti je put ravan(bez nekih vecih brda), tako da ti je sve jedno ako imas letnje gume ili lance, sa lancima neces sigurno voziti 80km\h , ne bi mozda cak izdrzale, a sa manjom brzinom mozes da vozis i sa letnjim gumam.

jel bi isao ti na skijanje u papucama?

siguran sam da ne bi

kakve bre letnje gume zimi?

znas li koliko treba da se ukoci sa letnjim gumama po snegu ? oces da covek nekog ubije u putu?

Генерално и теоретски, могуће је са летњим гумама возити по целој Србији (искључујући планинске центре), само треба бити врло промишљен и пажљив. Наравно, далеко од тога да је то добро, али кажем да није немогуће ако мука натера ;) Иначе, смислио сам бољу варијанту од ланаца... смислио сам да Ниш дође код мене :cool:

jel bi isao ti na skijanje u papucama?

siguran sam da ne bi

kakve bre letnje gume zimi?

znas li koliko treba da se ukoci sa letnjim gumama po snegu ? oces da covek nekog ubije u putu?

Ovde se prica o Nisu a ne o planini!
Naravno da idem u papucama na skijanje ali ih nosim u hotelu.
Znam da je duzi zaustavni put sa letnjim gumam, ali on je pitao za lance jer ima letnje gume a ide u nis,znaci sa letnjim gumam lagano moze da se ode u nis i ako je sneg na putu.
Ne prica se ovde da li da kupi ili stavi zimske gume, naravno da je najbolje da stavi zimske gume.

Cenovnik administrativnih dažbina za registraciju vozila za fizička lica:

cm3 Porez, Komun. taksa, Admin.Taksa, Drumarina, Eko taksa , Ukupno

1800-2000cm3___ 6040 + 2832 + 1310 + 1200 + 256 = 11638 Din

Cenovnik obaveznog osiguranja za motorna vozila za fizička lica:

Snaga motora u KW Snaga motora u KS Cenovnik osnovnih premija

84-110Kw 112-147KS = 11.737Din

P.S. znači negde oko 23.000 Din

Poslednja izmena:
Cenovnik administrativnih dažbina za registraciju vozila za fizička lica:

cm3 Porez, Komun. taksa, Admin.Taksa, Drumarina, Eko taksa , Ukupno

1800-2000cm3___ 6040 + 2832 + 1310 + 1200 + 256 = 11638 Din

Cenovnik obaveznog osiguranja za motorna vozila za fizička lica:

Snaga motora u KW Snaga motora u KS Cenovnik osnovnih premija

84-110Kw 112-147KS = 11.737Din

P.S. znači negde oko 23.000 Din

E odlicno... :) Hvala na informaciji. Jel mogu samo jos da znam jel to skinuto sa nekog sajta ili neki licni izvor informacija? Ako je sa sajta, mogu li dobiti adresu, da ubuduce ne lupam glavu oko toga. :)

Back