Santa Maria della Salute

Ovo sa akcentom je tragicno, kako nazvati nesposobnost glumca koji tumaci jednog od nasih najvecih pesnika rodom iz Vojvodine da koristi akcenat na kojem je on govorio, mislio i pisao celi svoj zivot. A malog izvestacenog i operisanog Janketica ne vredi komentarisati, slika i prilika danasnjeg glumista.

Mlitavo.Mlako.Vojke jos i najprirodniji,ako je ono nosilac radnje. Sve je previse staticno,stoje ko ukopani,al nije zbog kamere,niti zbog para...
prosto takva je situacija u svetu:fdlan:.:mrgreen: U ono doba moglo se barem mlatiti rukama, makar da opicis mufu u letu. Hej ,pa to se rimuje :D
Sve u svemu, goli pistolj u zacetku,super,super,odlicno, Santa Maria della Salto Mortale :lol:

Poslednja izmena:
Ma kakvog tifusa, to je javljeno Lazi telegrafom. Greška u filmu je i to što se on u tom momentu nije nalazio ni u kakvom manastiru na Fruškoj Gori, već je bio u Veneciji. I tada je dobio ideju, gledajući u crkvu Santa Maria della salute da napiše pesmu o njoj. Lenka je umrla na svoj 25-ti rođendan, godine 1895. Ubila se na svoj rođendan, naravno. Dakle predozirala. Izgooglaj, nije teško. Serija je puna nedopustivih propusta i grešaka.

Nemam šta da mislim. Zna se šta je bilo. Umrla je na svoj 25-ti rođendan 1895. godine (21. novembar), a u pismu ostavila poruku da poklanja sebi nešto za rođendan, u čast na Lazu Kostića. Znači ubila se.

http://www.dnevno.rs/istorijski-zab...veni-detalji-najtuznije-srpske-ljubavne-price

Citat iz dnevnika, i to poslednji:

"Sutra je moj dvadeset šesti rođendan. Što sam proživela za ovih pet godina? Samo patnju. Ljubav je patnja i više ne bih mogla da volim. A čemu onda život bez nje? Da, sutra mi je rođendan. Darivaću sebe i njega najskupocenijim darom: koji je večan i koji se ne zaboravlja. Bar dok on bude živ. Znaće on. Razumeće sve..."

Pametnom dosta.

Serija je zaobišla neke bitne detalje i činjenice...

Back