systemofadown
Iskusan
- Poruka
- 6.070
Evropa će da bira ove zime, da li će se grejati ruskim gasom ili ruskim raketama. U svakom slučaju toplota iz Rusije im stiže.
U tom slucaju Rusi ce da piju naftu umesto vodke.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Evropa će da bira ove zime, da li će se grejati ruskim gasom ili ruskim raketama. U svakom slučaju toplota iz Rusije im stiže.

U tom slucaju Rusi ce da piju naftu umesto vodke.![]()
Ne bi ti verovao od čega su sve rusi u stanju da naprave vodku.

Jedan od boljih pokusaja da se napravi vic...
Pa neka uvedu sankcije, ne znam samo na sta, Rusiji... A ovi ce samo da ispred Ukrajine zavrnu gasovod... Pa ce ostali da pevaju 'dolazi ziiiima... duga i hlaaaadna...'
Pa valjda na zapadu Evrope ima neko pametan da ukapira da sa naftom od 20 dolara po barelu Rusi postaju zemlja 3. sveta, a sa 120 postaju velesila ponovo...
Rusija ne mora da prodaje naftu samo EU, niti prodaje...
Rusija ne mora da prodaje naftu samo EU, niti prodaje...
Mislim i na gas i sve to.
Naravno da ne mora, moze da zavrne slavinu, jedni ce da se smrzavaju, drugi da ostaju bez kinte. Mislim da se ne isplati ni jednima ni drugima takva avantura.
naravno da nece propasti...
a za preorijentaciju potrebno je vrijeme i znanje i jos stosta toga, pri cemu je zapadna ekonomija decenije naprijed, fleksibilnost i brza preorijentacija je odrzava, dok rusija tek treba da je ispostavi...a da bi to mogla, mora ispuniti i izvjesne preduvjete (infrastruktura, obrazovanje itd.)

Inace, ne verujem u te sankcije. Ne isplate se ni EU ni Rusiji.
Pa vidi ovako...posto EU, nece da trguje sa Rusijom, odmah nasi proizvodi, narocito prehrambeni postaju konkurentniji na ruskom trzistu....
Mi sa Rusima imamo veliki spoljnotrgovinski deficit, ogroman uvoz, a slab izvoz...
Posto se EU, odrice para kojom njena sposobna privreda (koja moze da radi bez nafte i gasa, verovatno na na pedale da radi), za Srbiju se otvara slobodan prostor,![]()

p.s. nadam se da si pod "nasi" mislio i malo na hrvatske...ono udruziti se, pa zajedno..osvojiti rusko trziste...![]()

nisam mislio, ja sam mislio da cete vi da uvedete sankcije Rusiji![]()

e to bi tek bila fora...
pa bar ti znas da mi hrvati znamo dobro iskoristiti datu situaciju u nasem interesu...
ozbiljno, nebi me zacudilo da Sanader (verbalnoi mlako) podrzi evtl. sankcije rusiji, a Mesic starta ss prvim avionom u Moskvu
pa kazem ja u svakom zlu ima i nesto dobroga...
p.s. nadam se da si pod "nasi" mislio i malo na hrvatske...ono udruziti se, pa zajedno..osvojiti rusko trziste...![]()
nego... nisam cuo kada ce ta sednica na kojoj ce se odluciti dali ce lupiti sankcije Rusima... ako neko zna neka napise...