Sankcije Rusiji?!?!?!

Naravno da je sramota, ali ja ni ne kazem da je SAD neki bogomdani model razvoja kojem treba da se tezi. Tih 600 milijardi vojnog budzeta pokrece njihovu citavu tesku industriju, koja zaposljava ko zna koliko ljudi. Kada im vojni budzet ne bi bio toliko verovatno bi imali i vise od 10% siromasnih. Sad da je to naopak i militaristicki sistem, naopak je. To zna i veliki broj amerikanaca.

To nema veze sa zhivotom. Izdvajanja za vojsku idu pre svega za trening i odrzhavanje borbene gotovosti. Istu tu vojsku bi mogli da finansiraju i sa 100 milijardi, samo da vrate mornaricu iz celog sveta u luke, da ne vode ratove i da smanje avijaciju.

Па не делује према вестима баш тако...:hahaha::hahaha:

Nemačka veruje da će Rusija nastaviti da isporučuje naftu

Tanjug - Pre 39 minuta

BERLIN - Nemačka je uverena da će Rusija poštovati ugovore o isporukama nafte Evropi, uprkos tome što su joj zapadne zemlje zapretile sankcijama.
"Čvrsto verujemo da će ugovori biti ispoštovani", izjavio je danas Ulrih Vilhelm, portparol vlade kancelarke Angele Merkel, na redovnoj konferenciji za novinare, preneo je Rojters.
Britanski dnevnik "Dejli telegraf" objavio je jutros da je ruska vlada saopštila da se najmanje jedna ruska naftna kompanija priprema za mogućnost obustave isporuka nafte Evropi posle pretnji sankcijama.

Прц, Милева !

Ovo sve mi zvuci dosta opsano...

Sta se sve moze desiti??? ... Mislim recimo na scenario da do sankcija zaista dodje??? ... kako ce Evropa bez nafte??? , kako ce Rusi bez Evropskih deviza???... dali je u najavi novi hladni a nedaj boze i pravi rat

Tanjug - Pre 39 minuta

BERLIN - Nemačka je uverena da će Rusija poštovati ugovore o isporukama nafte Evropi, uprkos tome što su joj zapadne zemlje zapretile sankcijama.
"Čvrsto verujemo da će ugovori biti ispoštovani", izjavio je danas Ulrih Vilhelm, portparol vlade kancelarke Angele Merkel, na redovnoj konferenciji za novinare, preneo je Rojters.
Britanski dnevnik "Dejli telegraf" objavio je jutros da je ruska vlada saopštila da se najmanje jedna ruska naftna kompanija priprema za mogućnost obustave isporuka nafte Evropi posle pretnji sankcijama.

Прц, Милева !

Nafta i gas su takva vrsta robe za koju uvek ima kupca. A Evropa nema izbora - oni su u potpunosti zavisni o infrastrukturu oslonjenu na ruske gasovode i naftovode. Zato ima da igraju kako Rusija svira, a ako nece eto im sume pa neka seku za ogrev.

Sta se sve moze desiti??? ... Mislim recimo na scenario da do sankcija zaista dodje??? ... kako ce Evropa bez nafte??? , kako ce Rusi bez Evropskih deviza???... dali je u najavi novi hladni a nedaj boze i pravi rat

Lako ce Rusi bez evropskih deviza, tu su kineske devize. Ali evropa ne moze bez ruskog gasa, jer nema drugog koji se moze u odgovarajucim kolicinama dopremiti.

Tanjug - Pre 39 minuta

Прц, Милева !

Ma u pravu si za Nemachku, ona ce dosta ispashtati, ali Nemachka je najveci svetski izvoznik, pa joj malo recesije nije na odmet. Amerika, Engleska i Francuska ne zavise od ruske nafte i gasa.

U najavi je moj Slovenac, NUKLEARNI RAT. 2010tu ce malo ko dochekati. Verovatno niko na severnoj hemisferi.

Nishta nije bolja demokratija SAD danas. Zar ne liche 11. septembar i spaljivanje Rajhstaga?
tacno je da trenutno u SAD demokratija nije na nekom zavidnom nivou ,pogotovo od 11.9. ali i dalje je svetlosnim godinama ispred Rusije i jos nekih mocnih zemalja , osnovna razlika je sto najzesca kritika americkog rezima i njihove politike u svetu danas dolazi upravo iz SAD sto govori da tamo i dalje postoji sloboda misljenja i javnog mnjenja .Pa tako mnogi ugledni Amerikanci bilo da je rec o profesorima ,politicarima ,javnim licnostima:glumcima,pevacima sportistima ,novinarima danas otvoreno i bespostedno kritikuju Busa i americku politiku ,neki cak otvoreno ih poredeci sa Hitlerom ,dok recimo niko ne pamti kada se takav glas skoro cuo iz Rusije recimo tamo naprotiv sve kritike dolaze uglavnom spolja dok u samoj drzavi niko ne "talasa" ili su ti glasovi toliko beznacajni da ne dopiru daleko pa se zato i tolerisu.Mislim ko moze kritikuje vladajuci dvojac u Rusiji danas ozbiljno, a da ga ne proglase za stranog spijuna i placenika , cak je i obicnom narodu to usadjeno u svest da svako ko je protiv vladajuce oligarhije je automatski protiv cele drzave i naroda i kao takav je sa razlogom zigosan i sankcionisan u cemu pokazuju da nisu mnogo odmakli od sovjetskih vremena.

Poslednja izmena:

Back