Pozz sanjao sam da sam upoznao neku curu, nepoznatta mi ali je prelepa, i da smo se ljubili i ostali kao u vezi, na netu nema sta znaci taj san, pa ako se neko bavi i razume u snove da mi kaze sta znaci san hvala unapred
Postoje snovi kod drugih ljudi, koji su lakši za sagledavanje, drugi trebali više informacija. Potrebno je znati unutarnje stanje snevača, njegove okolnosti i veze ali i njegov psihološki profil.
Pa i pored toga, uvek je najbolje da sam snevač zasuče rukave i pogleda dubljhe u svoj san jer će na taj način pokazati svoju spremnost da se suoči sa sobom i svojom realnošću.
Jednostavno, snovi nisu tu da bismo na osnovi simbola dali razumevanje. Tačno je da poneki simboli mogu pomoći ali je bitna celokupna radnja i sve ostalo.
Najvažnije je znati da snovi nisu bez smisla i cilja, oni su tu da snevaču pomognu u procesu duhovnog izrastanja, što je ekspanzija svesti i kapaciteta ljubavi.
Ako bi ti neko rekao značenje samog sna ti ništa ne bi dobio od tog saznanja. To bi bilo kao da lenjivcu damo hiljadu evra mesečno i on je rešio sve probleme. No, da li je rešio probleme ili su oni tek nastali? Ovo drugo je istina.
Zato, svako onaj ko želi ići kroz život budan, izrastati u svesniju i odgovorniju osobu mora se potruditi za sve što dobije od života, pa čak i razumevanje svojih snova.
Besplatan ručak nema nigde na ovom svetu.
Zato saslušaj što ću izneti.
Pre tri godine jedna od 'koleginica' postavila je zahtev za tumačenje sna i evo linka:
Hitno tumacenje sna! | Forum Krstarice (krstarica.com)
Pročitaj njen san, Veoma je interesantan i nosio je duboku poruku i pouku ovoj devojci/studentu. Takođe pogledaj još jedan san kojeg je izneo jedan od učesnika diskusija ovde na forumu.
Prvi san je bio izuzetno odmakao jer je i snevačica očigledno bil odmakla u svom duhovnom progresu. Zato je i dobila takav san. Malo čudnovat ali pravo bogatstvo i prava pouka.
Kod Gosta u komentaru #28 san je bio kratak i veoma vulgaran. Okvirno je bio jasan ali da bih video psihološki profil snevača pogledao sam njegove komentare. Ako ih i sam potražiš videćeš i znati zašto mu je san bio takav. Jednostavno, upozoren je da su njegovi komentari takvi da je nipodaštavao i vređao svakog sa kime se sreo u diskusiji. Niko za njega nije ima nikakvu vrednost niti bilo šta slično. Čitanjem njegovog sna videćeš na šta je san ukazivao.
No, nebitno je, svako od nas prolazi sve te faze i mnoge izuzetno teške periode i pre ili kasnije svako od nas se izčupa i ide dalje.
Možda je najbolje znati da iza naših snova stojimo mi kao Biće, Duša, koji smo ovde da bi načinili duhovni progres i dosegli najviša stanja svesti i ljubavi i da sa time uđemo u svetove koje filozofija naziva nesaznajnim.
Zašto su nesaznajni?
Baš zato što se ne shvata da se u svetove čiste svesti ne ulazi lupanjem ili kloparanjem naših umova već ljubavlju i uzvišenošću nas duhovnih Bića, Duša, jer svest i jeste duhovni kvalitet.
Nazad na tvoj san.
Ako ti vje stalo da otkriješ pravo značenje i uspeš kroz istraživanje prodreti do njega ti ćeš već biti na putu da sagledaš nešto više od života i nešto više od golog konzumenta hrane i podmirivanje čula - kakvim svi mi ponajviše i jesmo.
Ljubav, pa makar i ona između dve osobe je divna stvar i ona je neophodna na putu našeg sazrevanja u svojoj svesti a da li ovaj san vodi da nagovesti tako nešto ili upozorava na neku negativnu pasiju to je na tebi da otkriješ, jer ti nabolje poznaš sebe.
I ono završno, na unutarnjem svetu nas Dušu/Biće podučava i pomaže nam da izrastamo niko drugi do li sama suština života koju znamo pod mnogim imenima a koja je ta najviša svest i ljubav kojoj svako od nas teži.
Pa srećno istraživanje!