sanjao sam da sam otisao na kratko od kuce i nisam zakljucao vrata. sanjao sam da mi provalili u kucu,uzeli sve sto je vredno, kao i kreditne kartice. i tako u snu se mislim,razmisljam i kazem sebi "ma daj bre ovo nije moguce". ovo je fejk,lazno. ne desava se. i kazem sebi,daj da se probudim jer ja u ovo ne verujem. trgnem nogom,pomerim se malo u krevetu i - probudim se. ovo mi se desava mozda neki 2-3 put...ponekad kad imam kosmar,desi se da se da shvatim da sanjam,a cim shvatim da sanjam,tad se lako i probudim. nisam jos poceo da zapisujem...
lucidan san nije ništa strašno jer si svestan da je to san a ne java strašni su oni horor snovi tokom kojih nisi svestan da sanjaš nego misliš da je to realnost
Ne znam za tvoj slučaj, ali dok god sam živa, sećaću se jednog sna koji je bio lucidan, tačno sam imala trenutke kad bi bilo dobro da se probudim i toga sam bila svesna.... ali sam tonula dublje umesto toga.
U mom snu su bila bića kojima... nekom fali noga, nekom ruka, nekom glava, nekom pola tela... I ništa, sedamo za isti sto u nekakvoj kafani, birtiji.
Pomešano, živo i umrlo, ali su izgledali živopisnije oni koji su već umrli i za njih se posebno molim, moji ljudi, moja odgovornost. Utisak je da sam odmah znala ko je ko.
Mislim da svakom treba da izraste neki deo tela da bi to bilo da sam odužila dug, ali ne znam...
Imaću ih uvek u svojoj molitvi, za svaki slučaj.
Немој да записујеш снове... постаће ти реалнији ако се много удубљујеш у њих...
Обично су кошмари од дневног хејта и непраштања према неком, кад душа прежвакаква горке односе из реалности...
А нпр. пљачка и бежање, кад покушаваш нешто да смандрљаш, слажеш и украдеш... оно чиме ти се забавља ум у будном, бавиће се и у сненом, само уз јачу машту и концентрацију само на душевна чула...
зато је и поента да много на сне не обраћаш пажњу, а ако их записујеш - обро си бостан, јер самоконтрола у сну се временом губи због повећања броја снова у једном дану... букавално не можеш да задржиш бројеве снова, који некад прелазе преко 50...
Знам једну бабу која је могла по 80 до 100 снова дневно да упамити у детаљ и то баш што се углавила у те демонске анализе умног бунила записивањем и тумачењима преко сваке мере радозналости...
Излаз из тога је само вера и молитва, јер најбоље је кад ти је сан миран, без снова...
Мене искрено занима кад човек сања и буде свестан да сања и може да има одређен вид контроле у сну, с ким прича, шта прича, сваку своју акцију, да ли има супер моћ или нешто друго, чак и да промени тематику сна. Занима ме јел то истина? Гледам на интернету о сновима па питам...
Moj najludji san je bio u kojem sam završio u paklu i razgovarao s vragom

Sve u svemu u snu sam poginuo u automobilskoj nesreći. Sljedeća scena bila ja u čekaonici ambulante, medicinska sestra lupa pečate svima osim meni, to su bili pečati za raj, samo ga ja nisam dobio. Prijevoz do pakla je bio nekom splavi preko neke vode. Pakao je bio kamenit, hladan i stalno je padala kiša. U paklu su bili samo muškarci, neuredni grubi, alkoholičari. Tu sam se sukobljava s ostalim pa sam poslan kod Sotone osobno

On je jedini imao urednu kuću u tom nazovi selu, bio je mlad, zgodan i u dobroj skupoj odjeći. Prije početka prijateljskog ćaskanja probudio sam se
Čini se na prvu suludo ali kad malo pogledam svoj život ovaj san ima smisla..
Kada naši snovi ne bi imali nikakvu vrednost ili značaj ne bismo ih imali uopšte. Zato je ispravnije pitanje, Želimo li otzkriti i spoznati život onakvim kakvim stvarno jesmo ili ćemo se skrivati od same istine a to je skrivanje od naše odgovornosti za sve što govorimo, mislimo i radimo?
Čovek zna reći da je visoko svesno biće a da se pri tome okreće od uzvišenije istine jer nije spreman da izrastaq u svojoj svesti.
Ko će bolje i tačnije nama davati pouke o tome št ne radimo ispravno, što nije u skladu sa duhovnim zakonima ako to ne urade naši snovi?
Zato treba znati da su snovi najuzvišenije učenje za naš duhovni progres od svih učenja kojima se mnogu hvale ili ih vrednuju ovde na zemlji.
Mi kao Duša jesmo prava svest i mi kao Duša prenosimo svoja saznanja našem budnom delu, našem humanom svesnom odnosno ego-svesnom da po određenom pitanju, recimo po pitanju naših misli, naših reči ili naših dela treba preduzeti nešto i korigovati ih da budu u skladu sa višim novom etičnosti odnosno da sve to bude odgovornije rađeno. Jedino ako sarađujemo sa našim snovima možemo dosegnutu naše najviše cciljeve. Nekeda trebamo promeniti posao, nekada promeniti naš stav na poslu ili porodici, nelada možda treba promeniti dijetu ili ma šta što se tiče nas lično. Sve to ima doprinos za naš duhovni progres odnosno ekspanziju naše svesti i kapaciteta ljubavi.
U nekim slučajevima ta poruka iz sna može biti inicirana sveprisutnim i visokosvesnim Duhom Svetim.
Nije tajna da su danas ova znanja već prisutna u javnosti već skoro šest decenija a pre toga su bila u ilegali nekih 5000 godina. Lično sam se sreo sa njima i moji zapisi o noćnim i budnim snovma su ogromni jer se uvek možda samo putuje višim svetovima, realnostima, dobiju pouke ili upozorenja ili obaveštenja.
Budni snovi su uvek prisutni i treba naučiti prepoznavati ih dok hodamo ulicom, sedimo u parku, rdimo ili gledamo TV ili smo na nekom skupu. Lično ih zovem otvorenom knjigom života koju trebamo naučiti čitati i znaćemo iz njih o mnofim stvarim koji se tiču nas samih.
Onaj ko se zainteresuje i odvaži aktivno slediti snove uistinu postaju bogatiji sve dok se ne dosegne prvi čisto duhovni svet, kada Spoznamo Sebe, ono što je govorio Sokrat. Dotle se odradi svba karma ili sve nesuglasice iz ranijih života i nema više nikakvih dugova ni prema kome a mi izbalansiramo vlastite unutarnje principe i zakoračimo u svetove čiste svesti i ljubavi.
Otuda, počinje se sa osnovnim i ide napred tako da iz godine u godinu bolje razumemo život, razumemo i vidimo povezanost događaja ili uzroke i posledice. Sa dosezanjem Samo-Realizacije (Znati Sebe) popjedinac se oslobađa onde iluzije ili Maye o kojoj inače već mnogi pričaju a da baš i ne shvataju mnogo. Od tog stadijuma nadalje izrasta se u svesti sve dok se ne dosegne još viši i najpoželjniji stadijum poznat kao Bog-Svest.
Ma koliko ovo bilo nemoguće, treba znati da jeste teško ali ne i nemoguće jer su tim putem išli mnogi pojedinci i to je put koji stoji ispred svakog od nas kao duhovnog Bića, jer mi kao Duše jesmo kreirani po ugledu na Kreatora, Boga, a ne naša fizička tela.
Uistinu, treba potražiti malo literature vezano za ovu temo kako bi se dobilo početno znanje a onda nastaviti sa ličnim progresom.
Uputio bih na jednu rečenicu iz Biblije (iako nikada nisam bio sledbenik ijedne od religija) u kojoj je Sveti Pavle rekao svojim sledbenicima, "Molite se braćo ali jedino Sveti Duh zna šta vama treba." Druga rečenica je, "Iako nisam sa vama u telu ja sam sa vama uvek u duhu," - što znači da je uvek u duhovnom telu sa svakim svojim sledbenikom ko je sledio učenja koja je iznosio.
Tako je uvek bilo pa je tako i danas, a to je da je u svim nižim svetovima pa i u ovom uvek bio pravi predstavnik Boga koji je u svom duhovnom telu bio sa svakim učenikom i iz tog tela je podučavao svakog učenika ponaosob, štitio ga, vodio višim svetovima i pružđao unutarnje samopouzdanje.
Ovo je važilo oduvek pa važi i danas.
Upravo je ovo iznešeno u jednoj kontakt emisiji na studiju "B" iako se to nije imalo za cilj. Emisiju je vodio Marko Janković, koju sam inače izbegavao ali me datog dana intuicija podstakla da je uključim i slušam. Samo par minuta javila se žena po imenu MM rekavši da je psiholog i da ima mogućnost putovati višim svetovim. Tamo je srela izvesne svete ljude koji su joj rekli da danas na planeti zemlja javno živi i radi pravi predstavnik Boga poznat kao Bog-Čovek. Dodala je da će u ovoj zemlji početi biti bolje tek pošto isti bude došao u posetu...
Podstaknut sam da poslušam tu emisiju jer susveprisutni, sveznanjući i svemogući Duh Sveti i Bog-Čovek znali da sam već došao do učenja takvog jednog predstavnika Boga čija učenja su se već širila ovom planetom.
Neka se niko ne brine da li ja koristim kakve opijate ili bilo kakva srfestva jer ih ne koristim, a za proveru navedenog ovde svako se danas može snaći bez da mora ići preko okeana i istražuje negde po svetu!
Čovek ima obavezu izaći iz svoji okvira ili bukagija ako želi napredovati u svojoj svesti. U protivnom ostaje tamo odakle je teško pokrenuti se bez one pšomoći iznutra.
Pozdrav!