Sanja Vulić: "Za mene Dodik ne da je Tito, on je za mene Bog"

Da sam htjela manju platu, bavila bih se nečim drugim!

Sanja Vulić, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu BiH, kazala je danas u pauzi zasjedanja ovog doma novinarima da se ne slaže sa prijedlogom da se ukinu paušali poslanicima, koji iznose 700 KM.

Bosna i Hercegovina 20.05.2020 | 12:56
Da sam htjela manju platu, bavila bih se nečim drugim!

Kazala je da ostaje pri svom stavu, te da smatra da je taj prijedlog "čisto politikanstvo".

"Oni već godinama predlažu taj zakon, a Boga mole da ne prođe. Niko od nas nije gadljiv na novac, ali isto tako moram naglasiti da niko od nas nije bez empatije i osjećaja za pomoć drugim ljudima. Moje je diskreciono pravo kako ću svoj novac rasporediti", kazala je Vulić.

Dodala je da smatra da taj novac može uložiti u svoju kampanju, a kolegama koje su je kritikovale zbog toga je poručila da se "suzdrže od lažnih morala i da ih ostave za kuću".

"Rekla sam, kad ste već tako gadljivi na novac, pa uzmite, uložite malo u sebe, u svoju kampanju, pa onda kad su izbori nećete morati ganjati kompezacione liste", kazala je Vulićeva.

Na novinarsko insistiranje o moralnoj pozadini činjenice da poslanici imaju primanja viša od 5.000 KM, a da je plaća direktora Zemaljskog muzeja u Sarajevu nešto viša od 600 KM, što je poslužilo samo kao paralela koja ukazuje na visinu primanja državnih parlamentaraca, kazala je da to nije problem SNSD-a, već "vaših vlasti".

"Ja nisam definisala zakon kolika će plata biti. Zakon je definisao. Plate jesu visoke. Ja jesam za odricanje, ali da ja novac usmjeravam ka RS", rekla je Vulić.

Nakon insistiranja da se osvrne na moralni aspekt visine primanja parlamentaraca i na društvenu odgovornost koju oni imaju, Vulić je poručila da je ona "birala svoj posao".

"Ja vama nisam kriva što ste vi novinar i što ste možda nezadovoljni svojom platom. Ja sam birala svoj poziv. Ja sam poslanik. Zakon je definisao toliku platu. Ja da sam željela manju platu, ja bih se bavila nečim drugim", izjavila je Vulić, dodavši da je "novinarstvo njena nesuđena ljubav", prenose Nezavisne.

Pogčedajte šta se danas dešavalo u Parlamentu BiH:

https://www.rtvbn.com/3984236/da-sam-htjela-manju-platu-bavila-bih-se-necim-drugim

"Za mene Dodik ne da je Tito, on je za mene Bog

"Za mene Dodik ne da je Tito, on je za mene Bog": Oštar odgovor Sanje Vulić u Parlamentu BiH

S.M. | 11. mart 2020. 15:49 | Komentara: 4

Posebna rasprava na tematskoj sednici Parlamenta BiH o stanju u pravosuđu otišla je u sasvim drugom smeru kada je poslanik SDP BIH Zukan Helez počeo da opoziva na hapšenje Milorada Dodika

Tweet

Foto: SNSD

Foto: SNSD

Posebna rasprava na tematskoj sednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH o stanju u pravosuđu BiH otišla je u sasvim drugom smeru kada je poslanik SDP BIH Zukan Helez počeo da opoziva na hapšenje Milorada Dodika srpskog člana Predsendištva BiH, na što su burno reagovali poslanici iz Republike Srpske.

Sanja Vulić poslanik SNSD odgovorila je Helezu upozorivši da će na svaku uvredu na račun zvaničnika SNSD reagirati onako "kako ne priliči ženi".

- Za mene Dodik ne da je Tito, on je za mene Bog - izjavila je Vulić.
Snježana Novaković-Bursać šef Kluba poslanika SNSD prozvala je zastupnika Heleza jer je u svom izlaganju direktno pozvao prisutne predstavnike pravosuđa BiH da uhapse člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Pozvala je predsedavajućeg Doma Denisa Zvizdića (SDA) da ubuduće spreči ovakva izlaganja i pozivanje na hapšenje legitimno izabranog srpskog člana Predsedništva BiH Milorad Dodika.

Novaković-Bursać, je upozorila da je „pozivanje na hapšenje Dodika neprihvatljivo u klupama ovog doma“.

Zukan Helez,poslanik SDP BiH u Parlamentu BiH, pitao je pravosudne zvaničnike na sednici ovog doma zašto nisu uhapsili Milorada Dodika, srpskog člana Predseništva BiH, kada je ugrozio ustavnopravni poredak BiH, podsetivši pri tome na reakciju pravosudnih institucija u Španiji nakon referenduma o nezavisnosti Katalonije.

Nenad Stevandić, šef Srpskog kluba u Parlamentu BiH poručio je Helezu “da hapšenje Milorada Dodika nije na dnevnom redu današnje sednice”.
- Nemojte da sednica bude cipelarenje ili vojni poklič na Tužilaštvo nego da objektivno raspravljamo o onome što je problem, izjavio je Stevandić, dodavši da zahtevi zastupnika za hapšenjem imaju samo u Sjevernoj Koreji.

https://www.novosti.rs/vesti/naslov...og-Ostar-odgovor-Sanje-Vulic-u-Parlamentu-BiH

To mala
Трансфер блама.

Dodik na proslavi najstarije Prijedorčanke, ona lidera SNSD-a poistovjećuje s Titom

Milorad Dodik Prijedor SNSD

Dodik na proslavi najstarije Prijedorčanke, ona lidera SNSD-a poistovjećuje s Titom
Foto: ATV
Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik prisustvovao je danas proslavi 100. rođendana najstarije Prijedorčanke Mare Kragulj
Najstarija Prijedorčanka, priča za ATV njen bratić Milan Rokvić, veoma je aktivna. U stanju je da po pola dana plijevi baštu, a obožavalac je Novaka Đokovića, čije teniske mečeve ne propušta.

"Mara mnogo voli i predsjednika Milorada Dodika, kojeg nerijetko poistovjećuje sa Titom. U znak zahvalnosti zbog svega što je činila za nas priredili smo joj proslavu 100. rođendana u jednom restoranu. Zbog ograničenja od 50 osoba okupila se samo najbliža porodica", kazao je on.

Против исламиста свим силама и са било којим савезником !

Vic dana: Nema ništa bez druga Tita

Vic dana: Nema ništa bez druga Tita
Foto: Ilustracija | Vic dana: Nema ništa bez druga Tita
N.N. 15.06.2020 07:46

Beograd,1981. godine, čovjek dolazi u Kuću Cvijeća i kad je došao na red, stao pred Titov grob i počne kukati:

"Jooj, druže Tito, kad si umro mi Ti se kunemo da se više ne peremo…"
"Jooj, druže Tito, otkad si umro više nema ulja ni deterdženta, benzina, niti kafe…"
Gledaju to stražari, pa jedan od njih pristupi prijeteći:
"Slušaj ti,hoćeš li da te puknem s kundakom po čelu!?"
Na to će ovaj:
"Ajoooj druže Tito… otkad si umro nema više ni municije!!!"

https://www.nezavisne.com/magazin/zanimljivosti/Vic-dana-Nema-nista-bez-druga-Tita/604644

Bosanski vic haha

Na novinarsko insistiranje o moralnoj pozadini činjenice da poslanici imaju primanja viša od 5.000 KM, a da je plaća direktora Zemaljskog muzeja u Sarajevu nešto viša od 600 KM, što je poslužilo samo kao paralela koja ukazuje na visinu primanja državnih parlamentaraca, kazala je da to nije problem SNSD-a, već "vaših vlasti".

:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Baznija...

Kandidat za načelnika Srebrenice: Dodik je za mene svetac

Aleksandar Simić, inače po struci ekonomista, zaposlen je u općini Srebrenica, pa mu je njegov protivkandidat Grujičić šef na poslu

Aleksandar Simić

Aleksandar Simić, nezavisni kandidat za načelnika opčine Srebrenica, tvrdi da će pobijediti na izborima, te da će “uzeti više glasova nego sadašnji načelnik Mladen Grujičić”.

Od Srebrenice do Banjaluke se, međutim, šire priče da Simiću pobjeda na izborima nije ni na kraj pameti i da će ovaj, jedini preostali, nezavisni kandidat za načelnika Srebrenice, pokušati da trguje svojom kandidaturom.
Simić, međutim, tvrdi da to neće učiniti, jer je “ozbiljan čovjek, u kasnim pedesetim” pa mu, veli, ne priliče takve igrarije.
– Kažem vam, pobijediću. Za mene će glasati i Srbi i Bošnjaci. Odustaću jedino kao umrem prije izbora ili ako me neko ubije – kategoričan je Simić, prenosi Srpskainfo.

Aleksandar Simić, inače po struci ekonomista, zaposlen je u općini Srebrenica, pa mu je njegov protivkandidat Grujičić šef na poslu.
– Otkad sam se kandidovao on me ne pozdravlja, kad se sretnemo, ali to je odraz njegovog kućnog vaspitanja – kaže Simić.
Tvrdi da “nije ljut” zato što ga, iako se “prvi kandidovao”, predstavnici srpskih stranaka nisu pozvali na dogovor o zajedničkoj kandidaturi za načelnika Srebrenice.
– To je djelo lokalnih političara i žao mi je što ih je Dodik poslušao. Ja Milorada Dodika volim više nego iko u njegovom SNSD-u, on je za mene svetac. Ali, u Srebrenici je izabrao pogrešnog čovjeka i ja sam spreman da mu to kažem u oči – poručuje Simić.
:heart:
http://www.istocnabosna.com/dnews/i...-nacelnika-srebrenice-dodik-je-za-mene-svetac

:heart:Sve vise ljudi prepoznaje znacaj Dodare:heart:

Back