Samsung Galaxy S4 se ugasio.. Pomoc

Sasvim ok lik

Zainteresovan član
Poruka
176
Pozdrav,
Koristim Samsung galaxy S4 skoro 2 godine,nikad nikakav problem nisam imao,radi kao sat. I danas napunim telefon radi nesto na njemu i ostavim ga pola sata da zavrsim neke obaveze i kad dodjem telefon ugasen. Pokusam da ga upalim nece. Stavim punjac cekam 5-10minuta nista se ne desava,takodje i na USB i tu se nista ne desava. Izvadim bateriju i stavim je ponovo,telefon zavibrira upali se logo na 2,3 sekunde i iskljuci se. Pokusao sam nekoliko puta da izvadim bateriju sve je isto,upali se logo na 2,3sekunde i ugasi se.
Da li je mozda imao neko slican problem ? sta bi moglo da bude u kvaru ? da nije otisla ploca ? Da li mogu da pokusam na neki nacin da ga upalim da uradim nesto ? da li zna neko da li mogu da izvucem barem podatke iz njega. Imam skoro 1000slika u telefonu,video snimaka,zapisa,koje nisu skladiscene u SD karticu.

Ok znači sa drugom baterijom koja je ispravna neće, koji je od ovih tačno:

GT-I9500​ SHV-E300K/L/S​ SHV-E330K/L/S​
GT-I9505​
GT-I9506​
GT-I9505G​
SGH-I337​
SGH-M919​
SCH-I545​
SPH-L720​
SCH-R970​
GT-I9508​
SCH-I959​
GT-I9502​
SGH-N045 (SC-04E)​
SGH-I337M​
SGH-M919V​
SCH-R970X​ SCH-R970C

hajd dok sam dobre volje, inače kada postavite pitanje o nečemu, ne navedete model tačan ne pomažem. :per:

Prvo se pokusava safe mod, clean partition cache, factory reset.
SD karticu izvadi.

Moguce je da je taster za palenje zaglavljen.
Pokusaj da lagano cuknes tasterom o ravnu povrsinu (stol), mozda ga oslobodis. Lagano, ne da slomis telefon. Uradi par puta, mozda prvi put oslobodis taster, a sledeci put upalis telefon.
Problem je bio prisutan na S3 i na S4.
Ovde imas na tu temu:
http://forums.androidcentral.com/samsung-galaxy-s4/413057-s4-won-t-turn-unless-replacing-battery-then-turns-off-after-two-seconds.html
i koliko vidim mnogi prijavljuju da su resili problem.

Pominje se ciscenje tastera, ali na videima koje sam ja nasao vidim samo da je taster odlemljivan i menjan.

Poslednja izmena:
Pozdrav,
Koristim Samsung galaxy S4 skoro 2 godine,nikad nikakav problem nisam imao,radi kao sat. I danas napunim telefon radi nesto na njemu i ostavim ga pola sata da zavrsim neke obaveze i kad dodjem telefon ugasen. Pokusam da ga upalim nece. Stavim punjac cekam 5-10minuta nista se ne desava,takodje i na USB i tu se nista ne desava. Izvadim bateriju i stavim je ponovo,telefon zavibrira upali se logo na 2,3 sekunde i iskljuci se. Pokusao sam nekoliko puta da izvadim bateriju sve je isto,upali se logo na 2,3sekunde i ugasi se.
Da li je mozda imao neko slican problem ? sta bi moglo da bude u kvaru ? da nije otisla ploca ? Da li mogu da pokusam na neki nacin da ga upalim da uradim nesto ? da li zna neko da li mogu da izvucem barem podatke iz njega. Imam skoro 1000slika u telefonu,video snimaka,zapisa,koje nisu skladiscene u SD karticu.

ko te jebbe kada furas galaksi... :cool:

Verovatno da ti je izgorela baterija i da se telefon nešto malo oštetio.
Te četvorke, one imaju jake baterije, a i solidan procesor koji neće lako da koči. Al kad zakoči napravi haos bateriji. Normalno na telefonu svakih pet dana treba da se briše keš, i ujedno da se ugasi na par minuta.

Ovako se on tebi bio zaledio iako ga nisi koristio, i ujedno se i pregrejo. Ko zna šta se oštetilo. A te četvorke imaju solidno jaku bateriju, i da je bila malo jača, telefon bi se u toj situaciji zapalio.

A ja lepo pravim teme da ljudi čitaju i da imaju korist, a vi što ne čitate[emoji53]

Samsung inače još ne zna šta se sa njihovim telefonima dešava. Oni su napravili previše dobre telefone.

TElefon je GT - I9505
Uspeo sam da ga upalim ,radeo malo i opet nista...
Ovako:
Stavio sam bateriju od Drugog S4. KAd sam stavio bateriju telefon nije zavibrirao odma pri stavljanju,nego sam ja morao da ga upalim. Telefon se upalio skroz normalno. radeo pola sata i jace sve normalno. Moja baterija je ubacena u drugi S4 i telefon radi perfektno sa mojom baterijom. E sad skino sam drugu i ubacio moju bateriju. Opet pri ubacivanju baterije telefon nije zavibrirao i izbacio logo nego sam ga ja palio i upali se normalno. Radeo pola sata sa mojom baterijom i ugasio se. Probao sam da ga upalim nece. Probao sam opet drugu bateriju i nece. Cim stavim bateriju bez ikakvog pritiskanja telefon zavibrira pojavi logo i ugasi se.Znaci ja nista ne pritiskam,koliko god puta da izvadim i vratim bateriju on pri stavljanu sam zavibrira i izbaci logo i ugasi se. A 2 puta danas sto sam uspeo da upalim pri stavljanju nije zavibrirao,nego sam ga ja klasicno palio i tako je radio. Da nije mozda do sistema ili je to dugme otislo ? ne deluje mi da je otislo,normalno radi,nije zaglavljeno nista...

Back