Samsung A5 (2016) problem sa punjenjem

Korner

Početnik
Poruka
1
Pozdrav,

Oko 2 mjeseca imam ovaj telefon i nisam imao nikakvih problema do prije neki dan. Pošto ovaj telefon podržava ono "brzo punjenje" ima takav i punjač (ne znam da li ovo znači šta) uvijek kad ga priključim na punjač pisalo je upravo to - brzo punjenje. Prije neki dan kad sam ga stavio pisalo je sano "punjenje" i na 90 i nešto % se uključi to brzo punjenje. Nosam obraćao pažnju ali preksinoć kada se istrošila baterija stavim ga na punjač-ne puni uopšte. Stavim ga na drugi punjač od a5 starijeg modela (nema adaptaciju za brzo punjenje) ne puni. Stavim drugi samsung telefon stariji na ovaj moj punjač i on ga puni. Isključim telefon i ostavim ga na punjač i on mi u neko doba pokaže da se puni i bude na 42% i normalno sve na "brzom punjenju" ide. Rekoh ok sve ali sinoć isto stavim ga na punjač - opet neće. Izgasim telefon i stavim ipet punjač on ga počne puniti na običnom "punjenju". Šta može biti problem? Punjač (ne znam da li običan punjač može da puni moj tel) ili telefon? (Da napomenem drugar je punio na mom punjaču neki stariji samsung dan prije toga ako to ima veze s bilo čim)

Back