Samoubistvo

Neki covek na vestima bio i sada on hteo da se ubije skokom sa mosta nekog u reku, covek koji ga je spasao pita lepo njega znas li da plivas, znam, pa jbt pobratime kako onda mislis da se ubijes u pm.

Ili je to bila neka serija ne znam,

Za one koje hoce da se ubiju, nije vreme za samoubistva voda je uzasno hladna, a i svi te gledaju ko da nameravas da se ubijes:-D
Dodjes kuci besis se o granu grana pukne a u jbt mogo sam poginuti :-D

Suzena svet u tom trenutku, neko bi rekao mrak na oci.
Osoba koja hoce da se ubije ne razmislja razumno da sutradan moze biti bolje.

Gledao sam jednu reportazu o devojci koja zivi u zemlji da je asistirano samoubistvo dozvoljeno, pa i psihickim bolesnicima ako tim psihologa utvrdi da osobi nema pomoci.
Nakon 5 godina pripreme, silnih analiza, komisija, zakazali samoubistvo, i devojka u tom danu, par sati pred sam proces odustane, skapira da je situacija koliko-toliko podnosljiva, i bolja nego smrt.

Mnogi koji skoce sa mostova prodju kroz isto, ali to je sekund pre nego sto udare u vodu. Tako da, mislim da je to smanjena moc rasudjivanja. Lako je nama sa strane, hladne glave pricati o tome, za nekog ko se nalazi u toj situaciji deluje poprilicno bezizlazno, ali eto mozda sutra bude malo bolje, ili makar podnosljivo.

Smrt je neminovnost, nije opcija,
čemu žurba ?
pa pazi otkud mi znamo kako je onim bolesnim ljudima koji se previjaju od bolova... a ni psihicki nisu nista bolji ne moz od vecine ljudi koji imaju hormonski poremecaj ocekivati radost elan i snagu..ne razmisljaju oni klasicno...
sto se mene tice meni je samoubistvo nelogicno jer i da postoji bog opet 99% nikad neces vise osetiti blagodeti materijalnog postojanja,a ako ne postoji onda ukidas sebi svest i mogucnost da osetis i trunku lepog i bilo sta tj vise ne postojis..
drugo su samoubistva da bi se spasili drugi itd al kontam da sad to nije tema..

al ko sto rekoh bolestan covek ne razmislja ko drugi...on ima vise poremecaja koji dovode do pomucene svesti....nekom moze da se pomogne lekovima i terapijom a nekom ne...neki stvarno zele da se zveknu a nekima su takvi pokusaji vapaj za pomoc itd itd...

Mislim da grešiš.

Suicid obično prati dug predumišljaj koji neretko počinje još od formiranja svesti pojedinca.

Samoubice su hipersenzibilne osobe a po mom mišljenju a socijalno retardirane sredine poput Srbije su najbolji okidači za njihove prikrivene težnje.

Generalno gledano, svako je slobodan da raspolaže sopstvenim životom kako mu volja. Prema tome, i oduzimanje istog jeste opcija.
Ako dušebrižnici potencijalnim samoubicama ne mogu da pomognu, onda neka bolje porade na kvalitetu svog života, jer same brojke i ne znače mnogo.
Ne kaže se za džabe,
"Bolje živeti jedan dan kao lav, nego sto godina kao ovca." :kafa:

Smrt je neminovnost, nije opcija,
čemu žurba ?
nekad moze biti toliko tesko da ti se smrt cini kao najlepse resenje, na zalost neki nemaju iza sebe vremenski dug period previranja tih misli, pokusaju i upeju od prve

jenom padne mi na pamet -pa daj kad je toliko lose da je smrt najbolja i sve je toliko nebitno, izaci cu go na ulicu i poceti da trcim i vicem, radicu sta hocu, al izgleda treba jos da se pada do toga

nekom je smrt olaksanje, da mozes sve jednom prekinuti kao u igrici, samo sta bi bilo sa tvojim najblizima

Pa, vidi, poenta i jeste u tome da su lavovi i jedini u mogućnosti da se bave mišlju - promišljajući, izmišljajući, razmišljajući... A ovca, pa, ona je samo ovca.

11661.jpg

И као што видимо дубоким промишљањем, размишљањем и измишљањем овај лав је дошао до закључка да је ипак боље живети него умрети.

"Боље сто година ко веверица, него један дан ко лав!"

Gledao sam jednu reportazu o devojci koja zivi u zemlji da je asistirano samoubistvo dozvoljeno, pa i psihickim bolesnicima ako tim psihologa utvrdi da osobi nema pomoci.
Nakon 5 godina pripreme, silnih analiza, komisija, zakazali samoubistvo, i devojka u tom danu, par sati pred sam proces odustane, skapira da je situacija koliko-toliko podnosljiva, i bolja nego smrt.

Mnogi koji skoce sa mostova prodju kroz isto, ali to je sekund pre nego sto udare u vodu. Tako da, mislim da je to smanjena moc rasudjivanja. Lako je nama sa strane, hladne glave pricati o tome, za nekog ko se nalazi u toj situaciji deluje poprilicno bezizlazno, ali eto mozda sutra bude malo bolje, ili makar podnosljivo.

Koja država je u pitanju?

Back