Pokušavam da te razumem, ali ovaj deo mi nije jasan
Превише заштитинички јел јелте, син првенац,
Kada kažemo da smo živeli pod staklenim zvonom, da su se i roditelji i cela porodica zaštitnički odnosili prema nama, to znači da su bili brižni. Nisu želeli da mi osetimo šta je pravi život. Plašili su se da nas sredina ne pokvari, tačnije druga deca- kada smo bili mali.
Svesno ili nesvesno, pravili su ogromnu grešku. Deca koja odrastaju pod staklenim zvonom imaju problem da steknu nove prijatelje, da se uklope u društvo.
Dakle, zaštitničko ponašanje je jedna vrsta brige za druge. To ponašanje postoji i između mlađe i starije sestre, između braće, između prijatelja. Nisu roditelji i odrasla, starija rodbina jedini zaštitnici.
Ovde pišeš: "
Генерално у животу низашта иоле важно нисам добио подршку, буквално низашта, често ни за ситнице камо ли за веће ствари и то су радили по аутоматизму. Увек нека критика, увек они знају боље ма шта год и како год ја нешто урадио они увек имају боље решење. Кад сам још као млађи положио возачки за вожњу сам муку мучио јер ми годину дана нису дали да седнем сам у ауто "
Ovo se kosi sa onim
Превише заштитинички da li primećuješ?
Roditelji koji su zaštitnici previšu brinu za svoje dete, ali im daju podršku. I roditelji su nas rodili, nisu nas donele rode

Mog strica je baba kritikovala i kada je on imao preko 60 godina.
Moja mama mi nekad uputi kritiku iako imam 52 godine. I mogu da ti navedem još mnogo, beskrajno mnogo primera.
Roditelji nam žele sve najbolje, i plaše se da li smo doneli neke prave odluke, ozbiljne i one neozbiljne.
Svi roditelji kritikuju svoju decu. Da bi porodica mogla da funkcioniše dobro, da postoji sklad u njoj, mora da se razgovara.
Da li si nekad sedeo sa roditeljima ( kada ti je mama bila živa ) i tražio da razgovarate? Da li si im na miran način, bez svađe, bez povišenog tona rekao da si i odrastao i da želiš da sam donosiš odluke?
Da li si o tome razgovarao sa tatom, tetkama i ostalom bliskom rodbinom posle mamine smrti?
Ako radiš, sam plaćaš račune u stanu u kome živiš, ako si siguran u ono šta želiš i znaš da donosiš razumne, dobre odluke, niko ne može da ti se meša u život.
I kad nađeš devojku, kad se oženiš, dobiješ dete, tvoj tata će u tebi videti dete, jer ti si njegovo dete.
Što se vožnje tiče, po novom Zakonu, svaki novi vozač koji dobije vozačku dozvolu, još godinu dana ne sme da vozi bez pratnje osobe koja je dugogodišnji vozač.
Znači, roditelji su postupali po zakonu.
Eto, toliko od mene, za sada.