Живим у стану поред њиховог који је мој али је превише то близак контакт. Размишљао сам да га продам и одем негде даље али постоји та нека врста емотивне уцене како је бездушно са моје стране са наследством тако да радим, као да су ми га преписали да би ме и даље ту контролисали, како би њима било лакше, а не због мене. Све из најбоље намере разуме се.
Није твоја ствар како они размишљају. Трнутно имаш пред собом чињеницу: НИЈЕ ТИ ДОБРО.
Пошто си већ размишљао о продаји, али ниси се усудио јер те манипулишу кривицом, а ја сам убола суштину, само сам потврда твојих мисли.
Имаш и другу опцију, која је далеко бржа за привремено рјешење, а и њих ћеш навићи на идеју да те губе на начин на који су навикнули, а то је да објавиш оглас да изнајмљујеш тај простор.
Није твоја одговорност да помажеш незрелим родитељима да и даље буду незрели на твој психички рачун!!!! То запамти.
Довољно су ти усрали дјетињство, а и даљни живот јер си им дозволио да та игранка предуго траје јер си их имао близу превише. Пошто си већ размишљао о томе, значи да и сам знаш рјешење, само ти фали да једном погледаш себе, а не њих како су те и научили од дјетињства. То је зато што си рођен са емпатијом и добротом, а они су себични и немају појма шта раде теби и ти испашташ . Сада треба да сасијечеш и само одеш да спасиш себе. Нема ту пуно размишљања - СПАШАВАШ се! А послије, након мјесец, два живота у миру, без икаквог контакта са њима можемо да причамо о даљњим корацима. Сада не бих даље, јер ћеш ти сам да отвориш нова питања, тражићеш одговоре. Али је боље да ти се размишљања крену што прије мијењат, онда ћеш прије доћи сам себи.
Већ ме гледају као да сам полудео, постајем изрод полако од "онако финог детета, мирног", а не схватају да сам само трпео годинама и да су се ушушкали у том мом ставу, сад не могу да се помире са тим да се нешто променило и да ми је доста, па онда ја испадам луд, а у суштини мука ми је од било чије контроле и потребе да ми неко диктира нешто. Нисма на време пресекао у млађем добу и довео сам се у ову ситуацију.
То је добро, кренуо си да се бориш за себе. Увијек онај члан токсичне породице који поприча буде жигосан као луди члан, зато што ремети улогу која му је додљења у том токсичном систему. И онда га одбацују, а уствари је то једини здрави члан.
То је супер! Али ни то опирање дугорочно није здраво, свађа исцрпљује, пуно мораш да размишљаш, а они се НЕЋЕ НИКАД ПРОМИЈЕНИТИ (са тиме мораш што прије да се помириш због себе) а живот ти треба и може да буде да размишљаш шта ћеш данас да радиш, који филм да гледаш, да ли да одеш у теретану, или на неки хоби итд.
Није твоје да очекујеш да они промијене своје понашање према теби, ти једноставно повучеш границу и тако себе штитиш њиховог зла, које сами нису обуздали. И сам мораш да схватиш, ко зна шта су они проживјели у својим животима. Чим су такви, извини грубо је, али има разлог што су сјебани.
Изгледа да је истина оно да човек у једном тренутку свесно затвори своју душу да не би био више повређиван. То се мени дешава, немам више трунку разумевања за друге нити ме дотичу било какве емоције других, осећам се као да не познајем никог и да нико не познаје мене и највише бих волео да кренем све из почетка негде где ме нико не зна. Цена овог затварања душе и цена неких спознаја које сам доживео је што сам сигуран да никад нећу бити способан за брак и децу и то ми је једино баш жао што сам у овом дуготрпљењу потпуно изгубио тај део себе који је чезнуо за породицом.
Ово је тренутно и у то не улазим.
Сад си у пуном гасу емоција и не можеш ништа рационално да закључиш.
Сада ВАТРА ГОРИ и треба да је угасиш. А ватра је живот поред људи који ти праве свакодневно проблеме. ОК?
Послије, кад се одселиш, смириш, за годину дана размишљај желиш ли породицу или не.
А сада ниеј право вријеме за те мисли.
Осећам се као да душа хоће да побегне из мене ал је тело држи за мали прст и вуче назад.....као кад једна штипаљка на ураганском ветру задржава чаршав да не одлети. Последњих пар месеци су ми нека тачка у коју као да ми се цео живот скупио и почеле су незадрживо да излазе из мене годинама потискиване ствари на свим животним пољима, напале су ме неке фрустрације и комплекси за које сам мислио да никад нећу да их имам јер чудио сам се другима који су искомплексирани на тај начин.......На све то радим посао који мрзим и који не могу у овој ситуацији да мењам.
ОК, као што рекох сада гасиш ватру, послије мисли о наредним крупним стварима као послу, жени итд.
Жив сам једним мањим делом, остатак је већ изнад облака побегао од мене, здравље врв немам јер клизим полако ка томе да оболим од неког шећера и сличних ствари које су везане за стрес, а шта је ово предамном не знам ал на живот не личи.
Наравн ода си сада негативан. Помози себи да не будеш. До тебе је, ни до кога другог! Не могу ја да учиним тешке ствари за тебе у твом животу, то сам мораш.
Нисам бескућник, рецимо да је то једино позитивно.
Преплатила си ме
Па некад је то нереаговање у ствари потискивање и код мене је углавном тако било. Није лако доћи до те фазе самоуверености.
Па да, постоје људи који реагују нормално, здраво, неки превише реагују, overreacting, а ти си underreacting.
Буквално, твој нервни систем на опасност реагује у freeze mode-у, тј. потискивању.
То је све ОКеј, али можеш то да промјениш! Хоћеш ли, питање је?