samopouzdanje

ariela

Aktivan član
Poruka
1.483
Zanima me da li je i kako moguce vratiti samopouzdanje nekoj osobi...npr ako je osoba ubedjena da manje vredi...licno mislim da je to veliki problem i da se ne moze resiti samo obicnim pricanjem i ubedjivanjem da gresi...kako u tom slucaju pomaze psihoterapija i mogu li se takve osobe nekako privoleti da se lece...:think:

Zanima me da li je i kako moguce vratiti samopouzdanje nekoj osobi...npr ako je osoba ubedjena da manje vredi...licno mislim da je to veliki problem i da se ne moze resiti samo obicnim pricanjem i ubedjivanjem da gresi...kako u tom slucaju pomaze psihoterapija i mogu li se takve osobe nekako privoleti da se lece...:think:

Isforsirati ga da napravi neki uspeh, npr da zaradi neke dobre pare ili ako je student da položi nekoliko ispita.

Takođe uspeh sa ženama je dobar za samopouzdanje.

Inače samopouzdanje je jedna od ključnih komponenti normalnog psihičkog razvoja čoveka, ako ono ode u ****** padaš vrlo brzo na svim poljima.

Najprije treba otkriti za sta je talentovana , a svako je talentovan bar za nesto .Ja sam imao prijatelja koji
je bio smoto smotani , ali me je razbijao u sahu . Da , i bio je vrijedan i posten , a takvi zasluzuju postovanje .

meni je vera pomogla, jaca sam, kao da me stiti neko, osecam snagu i veru u sebe. Ne pogadjaju me stvari kao pre..niti komentari ljudi..kao da mogu sve. To ti demoni otpali od Boga govore u tebi da manje vredis. Ocisti se duhom, posti, ispovedaj, idi na liturgije, uci o veri..pa da vidis kako ces moci..

srecna sam, iako su svi namrsteni. Imam neku radost.

Vera, pa onda psiholog:) moj topli savet.
A i psiholog je bas skup, dost novca treba za te razgovore..na kraju sam sve sabrala i odlucila se za veru i samo veru:)

SVSP

Poslednja izmena:
Нека ради, ради, ради...и опет нека ради!

Ако је због каквог разлога без посла, помоћи му да нађе посао, а у међувремену нека ради по кући или ван. Нека трчи. Нека вежба. Може и да волонтира док не нађе посао. Помагати другима највише јача самопоуздање, те нека обавезно помаже другим људима што је више могуће. Поглед захвалне особе за добијену помоћ је најснажније средсвто за јачање самопоуздања.

Доста. Ово ће сигурно помоћи. Кажеш vratiti samopouzdanje, значи особа га је имала раније па га због неког разлога изгубила или је пољуљано. То је веома лакши облик поремећаја и није тешко да се исправи.
Никаква психотерапија није потребна. Рад ће то све да постави на своје место. Али континууирани рад...не само за пар сати и онда седне и каже: ја радио, али и даље немам самопоуздања!?

П.С. Претпостављам да се ради здравој нормалној особи.

Poslednja izmena:
meni je vera pomogla, jaca sam, kao da me stiti neko, osecam snagu i veru u sebe. Ne pogadjaju me stvari kao pre..niti komentari ljudi..kao da mogu sve. To ti demoni otpali od Boga govore u tebi da manje vredis. Ocisti se duhom, posti, ispovedaj, idi na liturgije, uci o veri..pa da vidis kako ces moci..

srecna sam, iako su svi namrsteni. Imam neku radost.

Vera, pa onda psiholog:) moj topli savet.
A i psiholog je bas skup, dost novca treba za te razgovore..na kraju sam sve sabrala i odlucila se za veru i samo veru:)

SVSP

odlucila si se za vjeru jer je...jeftinija?
svaka cast :lol:

Zanima me da li je i kako moguce vratiti samopouzdanje nekoj osobi...npr ako je osoba ubedjena da manje vredi...licno mislim da je to veliki problem i da se ne moze resiti samo obicnim pricanjem i ubedjivanjem da gresi...kako u tom slucaju pomaze psihoterapija i mogu li se takve osobe nekako privoleti da se lece...:think:[/QUOTE
---------------------------
Privoleti nekog da leči samopouzdanje (odnosno odsustvo istog)....teško
...Nek proba sa psihodramom...
...Inače dolazi sa godinama :)

pa mozda i vredi manje, mislim to je surovo ali negde se tako gleda bez blama
na nekom polju moguce da vredi manje
ali neko mora da bude i taj, ostali su mu zahvalni onda
a verovatno je polje gde vredi vise cudno? ili se ne zna sta je

pa mozda i vredi manje, mislim to je surovo ali negde se tako gleda bez blama
na nekom polju moguce da vredi manje
ali neko mora da bude i taj, ostali su mu zahvalni onda
a verovatno je polje gde vredi vise cudno? ili se ne zna sta je

Objektivno gledano, svi smo prosečni, malo je onih koji odudaraju od standarda. Zato neko ne bi trebalo da se oseća malo vrednim. To osećanje mu je nametnuto u porodici. Tvrdim, a što sam starija to saznanje mi je sve više merilo svih stvari, kažem, tvrdim da je porodica ključ svega.

pa ako mu se tako oseca, nek se oseca
mozda ode u neku grupu i tamo shvati da u odnosu na njih ne vredi, tj nije dovoljno umesan da nadje svoje mesto u grupi da im bude vredan
ni emotivno ni po nekoj vestini
mada to obicno u skoli boli a kasnije se namestas
a ne znam neki kukaju pa na kraju bude sve ok, a neki su kao jaki pa puknu

Poslednja izmena:
Verovatno treba pronici u sam uzrok takvog misljenja,i tek onda raditi na njegovom otklanjanju,ali mozda je takve stvari ipak bolje prepustiti profesionalcima da se stanje ne bi pogorsalo.

mozda je osetila demone i ophrvao je necastivi
ali to je za misterije/religiju

- - - - - - - - - -

ili zdravlje :think:

NIJE samo za religiju, mi joj iznosimo nacine kako da joj bude bolje, jer vera ce joj pomoci da kad dobije samopouzdanje, da ga sacuva.

bez vere nema ni zdravlja
lose misli imamo,,trujemo mozak i zdravlje a cistimo sve postom i ispovedanjem

INace, vera stvara mir, daje radost, blagodat, toplinu sa ljudima, omeskava srce, puno ljubavi i nade..vedrine.onda gledas vise duhovnim ocima, znas kome je potrebna tvoja pomoc....kakva god da je situacija oko tebe....tebi kao da vera ne daje da padnes duhom...nije kao, nego jeste...zato, imajte veru, i niko vam nista ne moze.

- - - - - - - - - -

odlucila si se za vjeru jer je...jeftinija?
svaka cast :lol:

ala ti kapiras....majko mila......

Poslednja izmena:
tesko i vera moze pomoci u tome
i zavisi koja vera

to je problem licnosti
on se resava teze

- - - - - - - - - -

osoba sam treba da shvati svoje vrednosti
i da radi na tome da ih ima

- - - - - - - - - -

sve dobro sto covek radi utice na samopouzdanje

- - - - - - - - - -

Moze se pomoci razgovorom prijateljskim

- - - - - - - - - -

ukazi toj osobi na sve ono sto je ona i sto joj je dobro

tesko i vera moze pomoci u tome
i zavisi koja vera

to je problem licnosti
on se resava teze

ukazi toj osobi na sve ono sto je ona i sto joj je dobro

Srbi nisu u veri, nazalost...pa nista ne povezuju sa verom.
a sve potice od vere.
Vera bi joj pomogla da joj odgoni te mracne misli, osecanje bezvrednosti, nesigurnosti..
Vera, ispovest, pricest, odlazak Nedeljom na liturgiju, jaca coveka i njegov um.

to je problem licnosti
on se resava teze

то је у ствари веома лако. Све зависи од психотерапеута. Ако је прави, онда ту нема да фали!
Причам из искуства. Решавао сам/помагао теже случајеве, и резултат је био 100%. Увек!

mora da jede vise masne hrane (onda mu omeksaju mentalni sudovi), slatkise (od gorkog i kiselog - secerno) i da pije puno vode da bi se organizam procistio.
a kad zakovrne u cetrvrtu deceniju ne da ide...u petoj je vec u petoj brzini sa samopouzdanjem. ja to tako vidim. e sad, ako ne moze da ceka toliko dugo, onda ova dijeta gore navedena jeste dobar uvod.

mora da jede vise masne hrane (onda mu omeksaju mentalni sudovi), slatkise (od gorkog i kiselog - secerno) i da pije puno vode da bi se organizam procistio.
a kad zakovrne u cetrvrtu deceniju ne da ide...u petoj je vec u petoj brzini sa samopouzdanjem. ja to tako vidim. e sad, ako ne moze da ceka toliko dugo, onda ova dijeta gore navedena jeste dobar uvod.

Mast masti krvne sudove i dovodi do zakrcenja arterija. To znaju kako doktori tako i sira javnost. Ako ti jedina pravis opoziciju onda si satelit.

Back