Samopouzdanje u musko-zenskim odnosima

sokvisnja

Iskusan
Poruka
5.908
Koliko imate samopouzdanja u musko-zenskim odnosima?

Sa koliko respekta ulazite u neki odnos? Da li ste skloni da uzdignete previse nekog prosecnog a da sebe unizite kada vam se neko svidja?

Koji su to mehanizmi psihe koji se aktiviraju onog momenta kada nam je do nekoga previse stalo?

Kakva ste iskustva imali u vezama (brakovima)? Da li su ljudi skloni da nesvesno ili svesno urusavaju tudje samopouzdanje onda kada se sami osecaju ugrozeno ili nedovoljno dobro pored partnera?

I sve drugo sto imate da dodate na temu samopouzdanja u musko-zenskim odnosima...pisite :)

Sklona sam da unizavam svoje kvalitete i da idealizujem partnera, ali ne zato sto mislim da ne vredim, vec zbog straha kako ce me druga strana prihvatiti. Kad nekog dobro upoznam, opustim se i ne razmisljam o utisku koji cu ostaviti na drugu stranu. Onda sam sklona da teram po svome, i kad nisam u pravu. U principu sam labava dok se ne otvorim, a posle se dovedem u neko prirodno zadovoljstvo sobom, koje posedujem

Ta prica oko samopouzdanja je malo izlizana jer ono pretpostavlja veru u sopstvene kvalitete i vrednosti. Ukoliko covek objektivno nema neke izrazene kvalitete ne moze on ni da ih fiktivno kreira. Jednostavno ljudi kada imaju bogastvo, izgled ili neki status svesni su toga i imaju samopouzdanja. Poznajem devojke koje imaju veoma lep izgled ali nikakve druge kvalitete medjutim svesne toga da se izgled visoko vrednuje kod devojaka one imaju samopouzdanje do neba i cesto prelaze neke granice pa pokazuju i crte nadmenosti i visine.
Slicno muskarci koji su bogati , u sustini ljudi su svesni kvaliteta, sistema vrednosti u drustvu i znaju kako drugi gledaju na njih pa na temelju toga i imaju samopouzdanje.
Objektivno osoba koja nema neke vrednosti koje se danas traze je veoma svesna toga i cesto se to tumaci kao nedostatak samopouzdanja, sto je pogresno jer je to realnost. U ovakvim slucajevima je bitna dobra analiza i biti svestan sta se moze uciniti u okolnostima koje nas okruzuju.

Koliko imate samopouzdanja u musko-zenskim odnosima?

Sa koliko respekta ulazite u neki odnos? Da li ste skloni da uzdignete previse nekog prosecnog a da sebe unizite kada vam se neko svidja?

Koji su to mehanizmi psihe koji se aktiviraju onog momenta kada nam je do nekoga previse stalo?

Kakva ste iskustva imali u vezama (brakovima)? Da li su ljudi skloni da nesvesno ili svesno urusavaju tudje samopouzdanje onda kada se sami osecaju ugrozeno ili nedovoljno dobro pored partnera?

I sve drugo sto imate da dodate na temu samopouzdanja u musko-zenskim odnosima...pisite :)

Imam samopouzdanja, bar msm. Tj. ne zamaram se tim. Prirodu odnosa odredjujem na pocetku i ne krsim pravila. Kotektna sam u vezi mada zivcana.

Back