Samopouzdanje (opet)

bezibre!

Poznat
Banovan
Poruka
8.923
psiholozi se uglavnom slažu
da detetetu dok se razvija
najvažnije je usaditi pored osećaja čljubavi i osećaj vrednosti odnosno samopoštovanja
uz disciplinu koja je druga tema
sad pitanje je - kako ne preterati s time
odnosno kako ne stvoriti sebičnog narcisa
ODNOSNO - da li je, kako se danas često smatra, dobro biti baš takav
još opasnije -
kako izbeći gomilanje strahova, kompleks i nesigurnosti?
koja je to priča?
zbog čega neki izrastu u pune sebe, dominantne koji misle da je ceo svet njihov a zbog čega drugi u uplašene i blokirane?

zbog čega neki izrastu u pune sebe, dominantne koji misle da je ceo svet njihov a zbog čega drugi u uplašene i blokirane?

Tanka je ta linija... Izmedju (preterane) ljubavi i zastite, od koga se dete stavlja na pjedestal produzene EGOcentricnosti svojih roditelja, koji bezuspesno pokusavaju da rese svoje neresive komplekse kroz svoje dete...

Bojim se da se dete NE moze odgajiti da bude samouvereno i hrabro, samo od sebe... Ono ce biti ili EGO centar, ne shvatajuci uticaj mehanizama spoljne sredine, ili iskompleksirani, uplaseni, blokirani mamini sinovi i tatine kcerke... :dash:

Zivot formira karaktere... Udarajuci po EGO ima nemilosrdno... Samo kroz neprestanu, zdravu konkurenciju je moguce dostici zdrav karakter! :whistling:

_nobody_

ja otvoreno krivim svoje roditelje za to sto me nisu vaspitavali tako da imam vise samopouzdanja ili bar vere u sebe, jer sam moram da ga izgradjujem sto je tesko.
ej covece o cemu pricas:eek:..moja majka meni nije ulila ni trun samopouzdanja,a pošto je moj otac umro kad sam bila malo dete,njen zadatak je bio da se izbori i za sebe i za mene...da zivimo...a to je bilo dosta tesko i mucno,dakle ja sam sama gradila svoje samopouzdanje kako sam znala i umela a iznad svega sam imala veru u sebe i svoje sposobnosti...sada ja moju decu ucim kako to treba ONI da rade...da veruju u SEBE...tu je kljuc:)

psiholozi se uglavnom slažu
da detetetu dok se razvija
najvažnije je usaditi pored osećaja čljubavi i osećaj vrednosti odnosno samopoštovanja
uz disciplinu koja je druga tema
sad pitanje je - kako ne preterati s time
odnosno kako ne stvoriti sebičnog narcisa
ODNOSNO - da li je, kako se danas često smatra, dobro biti baš takav
još opasnije -
kako izbeći gomilanje strahova, kompleks i nesigurnosti?
koja je to priča?

шта добијеш кад у воду убациш шећер? ил со? ил сирће? ил отров? не убацуј ништа у љубав.
ко је има?

Back