Samoposluživanje na pumpama

Neki dan dolazim na OMV... rukavica nema... pistolj za eurodiesel zamazan... majstora zabole da dodje,a gleda u mene... u jedan momenat pocnem da se nerviram kako cu smrdeti na naftu... i odjednom mi sine - pa ljudi, ja ovo ne moram da trpim, ima Naftagasova pumpa 200m dalje, pa ce mi sipati drugar u crvenom skajanom odelu sa belom torbicom :)

Znate kako mene gledaju kad odem da napunim kamione pred neki put -
odma pocne kukanje "brate, predajemo smenu, itd" - samo kratko i jasno "idem na put, nemam ja vremena za vasu smenu", a vi vidite koliko vremena treba za 1200 litara D2 :lol::lol::lol:
A jos im zauzmem oba aparata pa se napravi kolona... Joj...

Ima islandjanine i toga .... ali lepa reč i gvozdena vrata otvara ... to bi pravilo trebalo da važi i za vas muške.

Mada, podrazumeva se da vama sipanje goriva i nije neki problem .... a nas žene kad vide (kakve god da smo) oni se odmah hvataju za onu točilicu, ako ni zbog čega drugog, onda zbog toga da nešto ne useremo :)

Ima islandjanine i toga .... ali lepa reč i gvozdena vrata otvara ... to bi pravilo trebalo da važi i za vas muške.

:lol::lol::lol:
Сетих се кад је пре годину дана мој друг положио вожњу, и седне цело друштво у Пунто да одемо до града. Успут смо требали да станемо да сипамо бензин. Друг изађе (била је она НИС-ова пумпа код Национала), отвори резервоар и каже "молим вас да ли би могли да наточите безоловног за 1500?". Онај земљак што је седео у кућици приђе и каже: "а што не сипаш сам?", -"па не знам како", -"у бре јака мудрост, научи ниси малоуман!", све са оним тоном у стилу "***** ли ти све по списку што си ме прекинуо у гледању Дневника". Толико о лепим речима. Можда лепа реч гвоздена врата отвара, али пајсер је ипак делотворнији.

Mada, podrazumeva se da vama sipanje goriva i nije neki problem .... a nas žene kad vide (kakve god da smo) oni se odmah hvataju za onu točilicu, ako ni zbog čega drugog, onda zbog toga da nešto ne useremo :)
:shock: retko koja bi to priznala...:???: respect :lol:

Ma priznala ili ne - na to se svodi na kraju. Samo zensko zna da vrisne i ispusti pistolj ako joj neka zalutala kap padne na novu haljinicu... Posle se jadnici klizaju po pumpi dva dana.
Meni ortak radi u Jugopetrolu, tacnije na pumpi. Znam za sva njihova zezanja, izgovore, manire i bezobrazluk. Namazani su za medalju, i sto se tice kinte i sto se tice sipane kolicine.

Cake? Znaci li ti nesto "krao je na letvu"? Kradu bre od momenta kad istacu naftu iz cisterne... Dobro, to oni ostecuju njihovu firmu, ali uglavnom postoje nacini da se zezne na veliko, jer kad je auto u pitanju - sami aparati za tocenje moraju da budu precizni, to im inspekcija proverava kad god pozeli. E, sad - pitanje je da li sipaju vodu u svoje tankove jer ce kvalitet retko ko da im proverava a i ako proveri on samo moze da kaze "pa to su nam poslali..."

U stvari kad bolje razmislim - kradu i danas, i to najviše prilikom istakanja iz cisterni, kada pune one rezervoare ukopane u zemlji. Ovo što zakinu narod dok toče u automobilima, to je sitno - to im dođe ko onako - za burek i cigare... . Oko 15 tona ima jedna cisterna, plus prikolica još 15 tona, to je neto oko 30 tona. 30.000 litara goriva! 2 radnika + 1 šofer je 3 lica. Prilikom istakanja, kada se dođe do pred kraj, slavina na cisterni se zavrne kada u njoj ostane otprilike oko 200, 300 litara. Na 30 tona goriva, 200 kg je kao kap u čaši. Sad... da li će taj ostatak da se istoči odmah na pumpi u buretu iza zgrade, ili negde usput, nije važno. U svakom slučaju, manjak u podzemnoj cisterni se začas pokrije - taman dok oni popiju kaficu i jednu domaću - da se zgreju ljudi...ne ide...
:lol::lol:

Back