Samojed

• Začetnik teme Začetnik teme Jacob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zapravo, sa mesec ipo primaju prvu vakcinu, uce se osnovnim pravilima ponasanja od majke, bolje je da bude i stariji. I najbolje je natempirati recimo godisnji odmor. Inace, moj pas je ostajao sam u stanu tako po jednu smenu i moze na prste jedne ruke da se izbroji sta je unistio i koliko se puta upiskio za svojih skoro 15 godina.

Ja sam kupio samojeda pre mesec i po dana, tj zenku samojeda, stvarno preslatko kucence. Prelep je ima 3 puna meseca i lepo se formirala, usi telo, na proslu revakcinaciju je bio 2.6 kg sad posle deset dana 4.7 kg, napredovala je lepo. Granule nece da jede vec joj kupujem meso za pse i jede malo manje od kilograma dnevno. ZIvahna je i previse al imam problem, nece da spava u sobi cvili i laje i oce napolje. Noci su hladne a ona spava na sirini u dvoristu, znam da je sibirski pas al ima samo 3 meseca sta mislite dal je to ok? Ppozzz

Prvi put čujem da samojed neće da spava kod gazde i da hoće napolje. :dontunderstand:

Štene mora jesti granule, ali u tom uzrastu obrok treba da bude manji, tj. više manjih obroka.

Kako bre kilogram mesa? :confused:

Evo i slika mog samojeda

DSCF4887.jpg
[/url][/IMG]

- - - - - - - - - -

DSCF4891.jpg
[/url][/IMG]
DSCF4894.jpg
[/url][/IMG]
DSCF4915.jpg
[/url][/IMG]
DSCF4910.jpg
[/url][/IMG]

Evo i slika mog samojeda
DSCF4891.jpg
[/url][/IMG]
DSCF4894.jpg
[/url][/IMG]

Mnogo je sladak, ali obavezno moraš da ga hraniš granulama (zbog vitamina i minerala), a od mesa piletina (belo ili srca i džigerica) ili junetina (meso ili džigerica) sa pirinčem.

Ne znam kakvo je to meso za pse, ali salame za pse i mlevene kosti nikako nisu za pse, posebno ne za štence.

Ne kapiram trebalo bi vise da ima?

Meni se čini (zbog slika) da ima manje. Jel si ga merio kod veta na digitalnoj vagi ili?

I jel dobio tablete protiv glista pre vakcinacije?

Pozz

Štene mora jesti granule, ali u tom uzrastu obrok treba da bude manji, tj. više manjih obroka.

Naprotiv psi u opste ne moraju jesti granule zato sto postoji mnogo nacina ubaciti im vitamine i minerale iz prirodne hrane.......... :roll:

Kod veterinara tj oni ga merili pre vakcine. Kupujem mu meso kod ljudi sto prave, to je mix meso pirinac i sargarepa, uz to mu dajem i tri puta dnevno vitamine u tabletama. Kupujem i granule ali ih nece, pustao sam ga da ogladni nece, posipam ih jogurnom jogur polize njih nece. Davao sam mu jednom tabletu za parazite cetvrtinu pa sad bi trebalo opet polovinu

Kod veterinara tj oni ga merili pre vakcine. Kupujem mu meso kod ljudi sto prave, to je mix meso pirinac i sargarepa, uz to mu dajem i tri puta dnevno vitamine u tabletama. Kupujem i granule ali ih nece, pustao sam ga da ogladni nece, posipam ih jogurnom jogur polize njih nece. Davao sam mu jednom tabletu za parazite cetvrtinu pa sad bi trebalo opet polovinu

Tableta ide jedna na 5 kg. Daj mu nedelju dana pre vakcinacije. Pozz

- - - - - - - - - -

Naprotiv psi u opste ne moraju jesti granule zato sto postoji mnogo nacina ubaciti im vitamine i minerale iz prirodne hrane.......... :roll:

Koje prirodne hrane, salame za pse ccc

Ima i prirodnih nacina ali granule su unapred izbalansirali veterinarski nutricionisti. ;)

Tableta ide jedna na 5 kg. Daj mu nedelju dana pre vakcinacije. Pozz

- - - - - - - - - -

Tablete za pse su, koliko znam, dozirane za 10kg i izreckane na 1/4.

Inace kako vam se svidja moje stene?

Slatkica, kao i vecina stenaca. :)

Meso na primer pilece,govedje,svinjsko(ali ne previse),ovcije ima i riba npr. ima dosta toga.................................

- - - - - - - - - -

Ima i prirodnih nacina ali granule su unapred izbalansirali veterinarski nutricionisti. ;)
ima naravno ali nece svi psi da jedu granule ;) (moj nece npr.) ,ne kazem da su granule lose ali ne treba ni stalno davati treba mesati sa povrcem i mesom ,mlecnim prozvodima :)

Mnogo je sladak, ali obavezno moraš da ga hraniš granulama !!!!! :roll:
a ovaj post sto sam nabrojao neke vrste mesa je odgovor na post o salamama za pse :roll: :cvet:

Dobro vece,molim bez suvisnih komentara..
svako ima svoje misljenje o nacinu i gajenju svog psa..
koje moze da iznese i obrzlozi..

Samo jedan savet. Moj samojed je vaqkcinisan pre nego sto sam ga kupio 27.9 primao je canigen L i canigen DH(A2)PPi. Onda sam ga ja vodio 22.10 na revakcinaciju primio je Nobivac DHP L, Zatim sam ga opet vodio 6.11 na revakcinaciju 2 primio je Eurican DHPPI L i onda sad 20.11 imam opet zakazanu vakcinaciju protiv besnila sa cipovanjem itd. Samojed ima nepuna 4 meseca tj puni 27 4 meseca. E sad komsija mi govori da nikako ne idem za vakcinu protiv besnila jer tvrdi da pouzdano zna da ne valja pre godinu dana stagnira rast i izaziva mnogo smrtnih slucajeva, pa kome je za verovati?

Pazi, ne znam zasto je dobio u tako kratkom roku 3 vakcine. Od 27.9. do 22.10. ajde-de, ali sledecu nije trebalo, nije SMEO da primi pre 19.11. jer je to stvarno preveliki sok za steneci organizam. Vakcinu protiv besnila mu odlozi kad napuni 6 meseci, dotad nisi u zakonskoj obavezi da ga vakcinises protiv besnila. Ona je, ova nova "mrtva", bezbedna od puna 4 meseca, ne usporava rast kao one prethodne, ali on je vec previse stresa doziveo ovako intenzivnim rezimom vakcinacija dosad. BTW, nadam se da ga redovno cistis od glista? Ako ne, mogu lako sve te vakcinacije da ti padnu u vodu. I jos jedan savet: upamti datum poslednje vakcinacije protiv tih stenecih zaraza, dakle novembar, pa za godinu dana ponovi tu polivalentnu vakcinu, a do kraja zivota nastavi svake druge godine.

Jedan savet. Moj samojed vise voli napolju da se juri nego u sobi, pogotovo kad se spava voli da spava na otiracu ispred vrata nikako nece u sobi. E sad brine me ova kisa mokar je sve od jurnjave po dvoristu jer im ne smeta to?

Back