Samogradnja zvucnih kutija

Za te pare imas kartu avionom do EU i da kupis gotove zvucnike.
Sto bi isao u EU po zvucnike kad moze i ovde da ih kupi?
Spojis lepo i korisno.

Sad barem ne treba viza a carine na tako nesto su smesne (ako uopste potpada pod carinu jer mislim da je ispod granice carinjenja)
Kod nas se i dalje sve carini...
Pojam nemam koje zvucnike u kitu da uzmes, mislim da su ta vremena prosla tj a nema trzista vise za tako nesto = ostali su samo kinezi da popune rupu
Jesi li ti siguran u to, DIY scena i dalje postoji i to i kod nas.

Ja sam svoje kutije pravio od oka ia zadovoljan sam :mrgreen:
Pa od oka i treba da su dobre ako su za gledanje. ;)

Sto bi isao u EU po zvucnike kad moze i ovde da ih kupi?

Kod nas se i dalje sve carini...

Jesi li ti siguran u to, DIY scena i dalje postoji i to i kod nas.

Moze, ne kazem da ne moze.
Razlika u ceni moze da plati kartu do "tamo gde je jeftinije"

Urbana legenda je da se sve carini.
Ja sam iz ustiju carinika cuo da carini ne podlaze prvih 100-200 evropejca robe (vise od 100 ali manje od 200, tacno se ne secam) i pustio me sa 2 foto aparata, video kamerom i JVC mikro sistemom jer su "polovni" (nije bilo u kutijama) pa ne vrede vise od praga carinjenja. Tacnije platio sam carinu ~20EUR na vrednost robe preko bescarinskog uvoza. Osim ako od 2007 nisu promenili zakon.

Uradi Sam postojace dok postoji entuzijazam. I ne sumnjam da je jak u SRB. Problem je sto 99% pristupacnih Uradi Sam sistema (100% tu spada sva roba iz Srbije) ne moze ni da prismrdi vrhunskim sistemima od pre 30 godina koji su danas bagatela jer se ne uklapaju u 5.1 i slicno. Evo skoro videh Infinity Kappa 7 na eBay za 500EUR. Za te pare ne mozes da napravis ni 1% zvuka koji daje Kappa 7 (EMIT i EMIM) pa makar motao zlatnu zicu na jezgro membrane Uradi Sam sistema koji ces danas da kupis bilo gde.

Isti princip ne mora da vazi za pojacivace.

ti stari zvucnici su sigurno bolji od ove nove konfekcije al su oni macka u dzaku ...mogu biti da su namotavani a to se ne vidi ako ih ne otvoris opet sto kazes otici u EU pa kupiti nove al novcano stanje je takvo da bi ja i tamo kupio samo drajvere i skretnice ( barem bi bili jeftiniji nego ovdje :lol: ) pa opet sam pravio :)

Pozdrav svima:
Dugo sam trazio resenje za mene, hteo sam sam da napravim zvucnike, citao sam razne predloge!
Zakljucio sam da bi se napravio zvucnik treba i novca i strpljena a i znanja tako da je to otpalo, pa sam kupio pojacalo na "kupujem prodajem" za 50evra soni TA-F120 i zvucne kutije make SAL http://www.elementa.rs/proizvodi_3.php?nivo1=1&nivo2=13&nivo3=131&nivo4=1317
uzeo sam dva velika zvucnika sa kablovima izaslo me je 12000 din, i dobio sam stereo zvuk iako je sistem 5.0 komplet!
Potpuno sam zadovoljan i odlicno su ocenjeni od boljih poznvalaca dobrog zvuka od mene!
Preporucujem ovako nesto onima koji su ljubitelji dobrog zvuka a nisu pri velikom kesu!

Pozz svima:
Za oko 150e mogu se napraviti kutije kvalitetnog zvuka. Resenje je Visaton, nemacki proizvodjac drajvera za samogradnju. Napravio sam zvucne kutije zapremine od oko 30l gde sam koristio Visaton bas drajver od 17 cm (6.5") oznake W170s i Sal kalotnog visokotonca DTF12. Bas drajver je oko 3000,00 din, visokotonac oko700,00 din. Uostalom evo linka za sajt Visatona. http://www.visaton.com/en/

Back