Samoca

Nikad kao sad ledena
ruka nije hladila chelo
nikad kao sad,
nije bila zhelja da zazhmurim
i zauvek nestanem,
da ne gledam svu bedu u bedi svog bitisanja.
Chemu rechi kad su farsa samo
kao i zhivot sam;
a ti,i josh jednom ti
zar moram josh neshto reci,
zbog tebe je sve umrlo,
i sve nevazhno je;
jer ti si ti,ti samo ti,
zar dovoljno nije.
I nikad kao sad niko nije
bio ovolika samoca,
ovoliki plach,
da suze teku,zhare.
I dushi niko nije bio takava kama,
ti bich sudbine moje;
ko ce mi reci da gori postoje,
ti miris tamjana,
postelja vechog pochinka,zmija u nedrima.
Ti znachenje sa oznakom smrti,
ti shto paklom pretish, ne palshi,ne boli,
nishta do samo ti.

jako tuzno i pomalo zastrasujuce.......stah me je glubice za tebe.........da li moguce da je dotle doslo?Pa pobogu moras se nekako trgnuti iz tog pakla............Stvarno nemam reci.......boli me dusa dok citam ovo...........

jako tuzno i pomalo zastrasujuce.......stah me je glubice za tebe.........da li moguce da je dotle doslo?Pa pobogu moras se nekako trgnuti iz tog pakla............Stvarno nemam reci.......boli me dusa dok citam ovo...........
O, ne. Ona se baš pesmama spasava od pakla.

... mislim da ti ime avatara ne pristoji jer pjesma nije ni-malo glupacicasta , tesko ispovijedna jeste ali sto teze to iskrenije i ispljuvavanje je smislenije. Postoji razlog ovako teske rijeke rijeci , rijeke koja je slozena u jedan miran tok ali sadrzaj bi trebala izbistriti jer sama sebi moras donijeti svijetlo . Oni koji odu od nas, s nama i nijesu bili . Svi mi imamo sezonce ali jaki smo sto prije ih eliminisemo .
Tvoj smjestaj stvarnosti u poeziju je vec napor koji odaje postu bilosti i to na jedan ovako uspjesan nacin ! Pozdravljam , kako Tebe tako i Pjesmu !

Uklapa se u definiciju pesnika (onoga sto razlikuje pesnika od nepesnika). Svi pesnici teze ka nestajanju (tumacenje Marine Cvetajevne i Mirka Demica) i stoga je valjda pisanje pesama uvezbavanje nestajanja. Tvoja Samoca je skolski primer pesme u onom najboljem znacenju i smislu. Jos kad bi malo poradila na formi, bilo bi dostojno najlepseg srpskog tuznog spisa...

Moras se izdici iz ovoga....pisi......pisi dok ti ruke ne odpadnu......pisi da bi izbacila to iz sebe barem malo.....nastavi i olaksaj sebi....izbaci taj teret iz duse svoje!:ok:

Komentar na ovaj način....................

DA LI SI..........

Da li si, slušala pesmu sata?
U noći što zri ko zrelo voće
Taj tihi jecaj zarđalih vrata
Dok su te grlile ruke samoće................

Ako si je čula, potajno se tada
Iz umornih zvezda prosula belina
Nepoznata senka iz rasutog stada
Napuklih sećanja postade celina...............

Tiho si krenula putanjom astrala
Da otkriješ tajne što ih skriva telo
Pa vide sebe, da si reka *mala*
Nabujalog toka, nepresušno vrelo..................

Da li si slušala pesmu sata?
Verujem da jesi, u *svetlosti* tama
tvoja su se tada otvorila vrata
Telo da ti gori, požudom od plama.

ZK

Ovo sto Ti pises, hmmmmmmmmmmm... Lepo jeste ALI ako se Ti osecas kao sto pises, jaoooo!!!! Citam Tebe a citam i Komentare i jezim se!!! U svakom Slucaju, PRE-DIVNO ali i ZASTRASUJUCE!!! :sad2: P.S. - Jos moram da dodam: - Ako je ovo Tvoja Slika onda Ti nisi sa ove Planete ili si Ev. i nazalost rodjena u pogresno Vreme!!! :dash:

Back