SAMO ŽIVOT SA OSMEHOM

(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime)

SAMO ŽIVOT SA OSMEHOM

Ovog septembra uspeju ćera i njen momak da odu na odmor. Volja im je bila da vide Egipat. Do poslednjeg momenta nisu znali kud će i šta će zbog loše naplate firme njenog dečka i organizacije njegovog posla (nas dve smo se organizovale....ona letuje a ja radim hahahaha), a vala i kod nas je situacija ista.....da te Bog sačuva....Elem, Bogu hvala na ograničenju kilaže prtljaga inače bi moja Cic ponela celu kuću. Taj dan kad se ona pakuje bolje da kuću zaobidjemo hahahaha Ispratismo ih Maca i ja na avion....čim su stigli u Hurgadu, eto sms-a......stigli su i nedostajemo joj.....tako je više puta dnevno gde god da ode.....ma to je Cic. Ako prodje dan a ona ne pošalje sms odmah se zabrinemo.
Deca ko deca.....mladost i lepotinja....na Vršku čuku da ih staviš ima da im bude lepo ali samo ako umeju da vide i uživaju u tom pogledu. A ovo naše zna......a vala i momak joj. I tako.....stiže jednog dana sretan sms kako se verila na nekom ostrvu, ne mogu sad da se setim imena, koje pripada Rajskim ostrvima. Prsten je dečko kupio još u Beogradu. Maznuo joj je neki prsten iz kutije za nakit.....normalno da ona nije ništa primetila ...a i kako bi u toj masi djindjuva....za veličinu, kupio i Beogradu prstem i poneo ga. Njoj čudno bilo što joj ne da da čeprka po njegovom koferu, ali ajd.....sve novo, lepo, utisci na sve strane te nije ni obraćala pažnju na taj detalj. Otišli su na to ostrvo......lepota......a on je skoknuo do neke "radnje" tu u blizini, napisao na srpskom „volim te najviše na svetu i datum“ pa da mu onaj majstor u flaši ispiše raznobojnim peskom. Rok pola sata. Ubio se onaj čovek da stigne rok. I tako, postadosmo Maca i ja naprasno matori hahaha Do sad sam i mogla da se vadim, kao neudato i neoženjeno mi oboje dece...ima vremena.....cvrc...hahahaha. Ma nek su samo živi i zdravi i da ih ništa ne boli, što bi rekla moja svekrva. Javim Maci da mu se ćerka verila......a on kaže „Jel sam ja njoj rekao kako to ide po redu, da njegovi dodju kod nas“.....naravno da sam ja njemu rekla za red i da će njegovi svakako doći hahaha.......mislim, iluzorno bi bilo da odćutim. Pa čekaj bre....ta veridba je momenat koji se pamti šta god život da im donese. A on je dečko sve smislio, ona nije imala pojma o njegovom planu i stvarno je da se pamti. Eto, kako mi i danas pamtimo da sam ja zaprosila Macu u vozu u tunelu dok stajasmo u hodniku na putu za Aleksinac....hahahaha o tome bre pričam.
E, sad, zove svekar.....treba kukuruz da se obere. Dobro, bere berač ali svejedno treba ga lepo očistiti od zaostalih šuški i svile, odvojiti što nije dobro i ubaciti u ambar. Posao je to a vala ni kukuruza nema malo. Idemo u petak posle posla. Ovo dvoje doleću u četvrtak. Pade mi na pamet da bi mogao i budući zet da podje sa nama, da pomogne......ima ga fala Bogu, da upozna familiju, tj. oni njega što je mnogo važnije, a sve to u radnoj atmosferi tako da ima da bude zet za primer u celom selu, a naši stari ponosni.....meni su važni ovo dvoje starih jer zaslužili su da budu sretni. Pošaljem Cic sms.....deca pristanu. Dolete u četvrtak zorom, u petak su oboje na poslu i popodne se spakujemo na put.
Uz put su vereniku predočeni svi odgovori koje treba da da, kako da se ponaša hahahaha u čemu je prednjačila njegova ljubljena a sve u strahu da se nana i deka zbog nečega ne nasekiraju pa nani skoči šećer.....mislim, preteruje...ono, jest da će oni posle toga sve do proleća da pretresaju svaku našu reč....to su im dogadjaji za pamćenje....tako je i tako treba da bude.
Namestimo nas dve sve lepo za leganje.....a tamo se spava.....ma.....duša ti zaspi još dok se spuštaš na jastuk. Maca u subotu ustade u 5 da sa bratom koji ima berač odu u njivu, ja u 6 a deca u 8. Tako je naredjeno. Počeše da čiste kukuruz.....moj svekar, Maca, Maki i verenik. Bogami, lepo radi ovo dete. Pogledjuje moja svekrva kako se tamo odvija posao dok izdaje naredjenja meni, Cic i zaovi koja je u medjuvremenu stigla. Ona i Cic peku papriku na veliko za ajvar, ja kuvam za sve nas a majka......nadzire i u prolazu izmedju reči loži ono kube s kužljice da pomogne paprikarkama.....slabo srce i šećer....a i da nije, njeno je da naredjuje. Normalno, stalno jurim sudove i to velike....majke, di je ona crvena velika šerpa......di ti je onaj ogromni tiganj....gde si sad ostavila crni luk....hahahaha Noge mi otpadoše trčaući po avliji u potrazi za svačim.Pred kraj dana, paprika se ohladila i ocedila pa čisti. Počeše zaova i Cic, ja im se pridružila kad sam oprala sudove, pa onda Cic ode da se tušira a dodje Maca da pripomogne. E, samo što je seo zvoni mobilni....zove ga brat da dodje u pomoć nešto se pokvarilo na beraču....ostade bogami do kasno ali su popravili....Deca se sredila, jela i svo troje otidoše kod Anči u posetu....kod ono moje najstarije treće dete što se udade u okolini.....Mi ostadosmo kući....svi smo za stolom....razgovor teče uz večeru. Kaže svekar „Bogami, ovaj dečko baš dobar. Kulturan, ne pije, ne puši a radi.“ Na to se svekrva nadovezuje „Bre Rade, vide li ti kako to dete čisti kukuruz. Kako li mu onako jednim potezom skine i šuške i svilu. Mi ne radimo tako, no drukčije. A nije nikad to radio. I brzo bre, da ne veruješ“ zadovoljno se smeška izbrazdano lice i oči joj nasmejane, zadovoljne ....“Jes bre“ odgovara svekar dok uz osmeh uzima kutiju sa lekovima ....važan je taj osmeh.
I tako....završismo sve poslove i u nedelju oko podne za Beograd natovareni namirnicama....jedva stadosmo svi u pasata hahaha Morali smo stići do 17 sati jer je verenik imao neki poslovni razgovor uveče .....samo život sa osmehom...

Sve je bilo kako carski valja i trebuje.....od onog na aerodromu do kukuruzištima na
njivama moravskim, širokim i bogatim kao duša Ljiljina:)
Ništa manje od sreće i ne zaslužuju svi svi akteri ove priče na relaciji Rajska Ostrva - Aleksinac. :)
Živi bili, vazda imali....:zag:

mari47;bt112511:
Sve je bilo kako carski valja i trebuje.....od onog na aerodromu do kukuruzištima na
njivama moravskim, širokim i bogatim kao duša Ljiljina:)
Ništa manje od sreće i ne zaslužuju svi svi akteri ove priče na relaciji Rajska Ostrva - Aleksinac. :)
Živi bili, vazda imali....:zag:

fala Mari......a jest bilo......šareno, kao život :zag:

E to Rajsko ostrvo je čudo ne viđeno.
Čovek na tom mestu izgubi sve repere života!

http://s1.postimage.org/4eH6X0-c8ba0a6f.jpg

Priča je za 10* srcem ispisana...

Neka je sa srećom veridba!
1181459.jpg

U ž I v A n J e, u Ž i V a N j e hvala Ti !

1-strn-deki.jpg

LJILJA MMM;bt112524:
E, baš mi je milo da ti se svidja...ubih se kucajući od 6,30 a posle slike dok sam prenela......a prvo dok sam odlučila koje ću :manikir:

sve u radno vreme, kucka, bira slike.... ubi se radeći!
ček dok direktorka skoči!
pic.php_normal.jpeg

Sad si ko Robin Hud, otimaš vreme (bogatih), pišeš priče života i poklanjaš ih ljudima!

Ljilja-Robin Hud

pely;bt112527:
sve u radno vreme, kucka, bira slike.... ubi se radeći!
ček dok direktorka skoči!
pic.php_normal.jpeg

Sad si ko Robin Hud, otimaš vreme (bogatih), pišeš priče života i poklanjaš ih ljudima!

Ljilja-Robin Hud

Hahahaha.......ja sam draga moja od 5 na nogama.....dok sam sve odradila, došla u kac. i sela da pišem :rtfm:...treba vreme bre...ona džafrata već frkće..:mrgreen:....a radim časna reč.......tj. raduckam milion sitnih stvari....evo, sad radim plate....jednu uradim, pa skoknem, pa drugu.i tako u krug :manikir:

LJILJA MMM;bt112528:
Hahahaha.......ja sam draga moja od 5 na nogama.....dok sam sve odradila, došla u kac. i sela da pišem :rtfm:...treba vreme bre...ona džafrata već frkće..:mrgreen:....a radim časna reč.......tj. raduckam milion sitnih stvari....evo, sad radim plate....jednu uradim, pa skoknem, pa drugu.i tako u krug :manikir:

geek.gif
ma piši srećo,
pisanje nam tvoje godi!
od teksta koji je napisan malo je zaškripela samo jedan deo rečenice " (nas dve smo se organizovale....ona letuje a ja radim hahahaha) ", hahahahaaaaaaa e da nije tog dela ovo bi bilo idealno IDEALNO, a mi ljudska bića ...
images
ne volomo da budemo idealni, jel tako! :zper:... posle a manja greška a oni 100 puta više kritike... ovako... nek se zna i neka se ne zanoveta!
Hahahahahaaaaaaaa
g035.gif

pely;bt112530:
geek.gif
ma piši srećo,
pisanje nam tvoje godi!
od teksta koji je napisan malo je zaškripela samo jedan deo rečenice " (nas dve smo se organizovale....ona letuje a ja radim hahahaha) ", hahahahaaaaaaa e da nije tog dela ovo bi bilo idealno IDEALNO, a mi ljudska bića ...
images
ne volomo da budemo idealni, jel tako! :zper:... posle a manja greška a oni 100 puta više kritike... ovako... nek se zna i neka se ne zanoveta!
Hahahahahaaaaaaaa
g035.gif

:zcepanje::zcepanje:
Joj Pely......pa tako je.....samo jedna može da ode ....druga radi za obe hahahaha
Ma ko je idealan? Nema toga.....ne bi bilo interesantno hahaha

pely;bt112537:
poenta je u "dogovorile se" hahahahaaaaaaaaaaa

show.php
priče
00010632.gif
!

Lepo nam je! :zag:

"Dogovorile smo se:Ljiki piše a blogeri uživaju! A?"
00010734.gif

Pa jesmo se dogovorile....i za vreme zbog velikog PDV-a a da oni uhvate last minute ponudu.....dogovor je na prvom mestu :cmok2:
Aman Pely......polako.....ima još mnogo priča ali ne mogu stići....a i nisam uvek raspoložena za toliko pisanje....biće, obećavam.......mada sam na odmoru od pisanja :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
A sad..opet na plate

Poslednja izmena:
LJILJA MMM;bt112538:
Pa jesmo se dogovorile....i za vreme zbog velikog PDV-a a da oni uhvate last minute ponudu.....dogovor je na prvom mestu :cmok2:
Aman Pely......polako.....ima još mnogo priča ali ne mogu stići....a i nisam uvek raspoložena za toliko pisanje....biće, obećavam.......mada sam na odmoru od pisanja :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Drugo moja,
zar ne vidiš da moja direktorka nije na svom "radnom" mestu, hahhaaa,
pa i ja biskam čitkam, zanovetam
AddEmoticons04287.gif

Otišla dire. da se odmori od jučerašnjeg ne potrebnog smaranja...
sad sam je pronašla u blogu Neše, vampir, čist, brilijantan
AddEmoticons00120.gif
,

Sada se svi i podkačeni i ne podkačeni oporavljamo od napada,
a ona verovatno negde na slamku pijucka "prikupljenu"krv...
AddEmoticons04247.gif
... a mi lečimo i tešimo unesrećene!
AddEmoticons04226.gif

Poslednja izmena:
pely;bt112541:
Drugo moja,
zar ne vidiš da moja direktorka nije na svom "radnom" mestu, hahhaaa,
pa i ja biskam čitkam, zanovetam
AddEmoticons04287.gif

Otišla dire. da se odmori od jučerašnjeg ne potrebnog smaranja...
sad sam je pronašla u blogu Neše, vampir, čist, brilijantan
AddEmoticons00120.gif
,

Sada se svi i podkačeni i ne podkačeni oporavljamo od napada,
a ona verovatno negde na slamku pijucka "prikupljenu"krv...
AddEmoticons04247.gif
... a mi lečimo i tešimo unesrećene!
AddEmoticons04226.gif

pauza bre :rtfm:
Evo me.......vidim draga da se ti ubi od rada :zcepanje:
skoro pa kao ja :manikir:

Back