kololoco
Zainteresovan član
- Poruka
- 432
Sad je izgleda definitivno prelomljeno da ce ili biti novi izbori ili Kostunica za prenijera, a Jocic za pravdu. Sta je vama bliza opcija i obrazlozite i ako ste za izbore sta ocekujete od njih. Ja licno sam za koaliciju bez obzira sto mrzim iz dna duse olos od coveka kakav je Kostunica i jos vise Jocica. Problem je sto ne vidim sta bi doneli novi izbori. Mislim da bi smo gubili vreme, apstinencija bi porasla i i dalje bi u najboljoj varijanti ostalo da vlada moze da se pravi samo u koaliciji sa dss. Ako se napravi vlada u kojoj ce ds voditi finansije, policiju, energetiku, privatizaciju, spoljne poslove i ako ti ljudi budu radili dobar posao mislim da mozemo ocekivati velike pozitivne promene. Kada se predaju Mladic i Karadzic ili kada se u to uveri medjunarodna zajednica (a i mi pravdoljubivi gradjani) i budu nastavljeni pregovori sa EU i dodju nove investicije doci ce do postepenog povecanja zivotnog standarda. U tom nekom periodu imacemo prilicno sigurni gubitak Kosova sto ce napraviti svoje probleme u periodu od pola godine do godinu dana ali ce na duge staze jako olaksati situaciju u zemlji jer cemo imati cistu drzavnu situaciju i sve teme ce biti okrenute ne ka velikim drzavnim pitanjima vec ka ekonomiji, prosveti, kulturi... A tu ds ima najjaci kadar. Reforme u pravosudju koje slazem se su ekstremno bitne ce ipak morati da budu zrtvovane na jos 4 godine ali to je cena koja mora da se plati zbog 600000 dss-ns glasaca. Znaci ja licno bih presao preko ponosa jer to pravi drzavnici cine (sto ocigledno Kostunica nije) i napravio koaliciju sa djavolom sa idejom da dalekosezni rezultati toga u slucaju da se karte dobro odigraju mogu biti izbijanje dss sa politicke mape Srbije kroz 4 godine (oni su bez Kosova izduvan balon i stranka koja nema nacina da privuce glasace necim konkretnim i opipljivim), sps i g17 imace veliku sansu takodje inercijom da budu izbijeni iz cele price (kada se uvidi da ds ima neuporedivo bolje"eksperte" od gejeva, a sps po inerciji) i da se cela politicka scena stabilizuje na dve velike stranke ds i srs i dve nesto manje dss i ldp. Jedini probelm ce biti predsednicki izbori koji mogu da se osvete ds i Tadicu ako budu posmatrani kao gubitnici iz pregovora sa Kostunicom i lokalni, ali mislim da ce situacija biti u najmanju ruku gora ako se bude islo na nove izbore.