Samo par godina za nas

Ovo je jednostavna istina draga Perfi i ima veze sa onim talasanjem. :heart:

the-word-happiness-would-lose-its-meaning-if-it-were-not-balanced-by-sadness-carl-jung.png

Poslednja izmena:
Kiyko:heart:
Tačno je sasvim da ravnoteža mora da postoji u svemu pa i u nivou tuge i sreće...

Evo nešto čega sam se setila sada mada nisam mnogo sklona stihovima ali ovi su baš prikladni

Snevaj, da uvidiš da prolazni snovi
Još najbliže stoje postojanoj sreći;
Da ne pitaš nikad, zašto jadi ovi,
A ne koji drugi, a ne koji treći.

Ljubi, ljubi silno, uvek istovetan,
U ljubavi samo ti ćeš jasno znati:
Kako malo treba da se bude sretan,
I sto puta manje da se večno pati.

I umri, da spaseš verovanje čisto,
Da si kad god stao pred istinom golom:
I da u životu nisi jedno isto
Jednom zvao srećom, a drugi put bolom.

Jovan Dučić

Sreca je za slabice :)

Ne, sad ozbiljno, ja stalno znam da smaram sa ovim govorom, ali on je idealan, po meni.

I want no part of easy :mrgreen:
Svi mi dozivljavamo poraze, i svi smo luzeri, svako je nesto izgubio. Padnes 1000 puta na dan, neki put i jako tesko, ali nije poenta kako padas, nego kako se dizes. To je floskula, ali jedna od onih koje su tacne u bilo kom kontekstu.

Sa tim sto bih osecanje generalne tuge ili neko slicno, odvojio od depresije. Depresija je ozbiljna bolest, i ljudi koji je imaju, sa tim se nose godinama i godinama, stalno i konstantno, i skoro uopste se ne smeju iskreno, nikad...

Ima logike u ovome.
Samo sam htela da dodam još nešto a tiče se nemirnog duha.
Ono što je tamna strana je upravo nedostatak ozbiljne ambicije jer duh u svom nemiru stalno traži nove provokacije i nikada nije u stanju da se ozbiljno posveti cilju celim bićem jer ga uvek ometa to što oko njega bruji i tera ga da ide dalje, luta i traži ne bi li pronašao šarenilo kome teži.
ko uspe da pobedi tu površnu osobinu a zadrži razigranost duha, zaslužio je najbolje stvari.

Back