Samo čudo ne vodi košarkašice na OI

Manga Hilux

Legenda
Moderator
Poruka
69.255

Srbiju samo čudo ne vodi na Olimpijske igre: Postoje tri scenarija, jedan poen zakomplikovao sve​


1707611750-slika-5-750x495.png
Foto: FIBA
Košarkašice Srbije su savladale reprezentaciju Brazila rezultatom 72:65, ali im je falio jedan poen kako bi obezbedile plasman na Olimpijske igre.

Zbog toga biće veoma bitan i rezultat poslednjeg meča protiv Australije koji je na programu u nedelju od 21 čas.
Ivana Raca je u poslednjoj sekundi imala dva slobodna bacanja i pogodila je samo jedno, a da je uspela da ubaci drugo, Srbija bi i matematički obezbedila plasman u Pariz.

Našim devojakma je za to trebala pobeda od osam ili više razlike, ali su u idealnoj poziciji da ipak odu na Olimpijske igre.
Srbija ima sudbinu u svojim rukama i već protiv Australije može da obezbedi plasman u Pariz. U slučaju pobede sve dileme su otklonjene, a našim devojkama odgovara i poraz manji od 33 razlike.
U tom slučaju bi obezbedile da ne budu najgore u eventualnom krugu sa Nemačkom i Brazilom.
Postoji treći scenario ukoliko Australija ostvari ubedljiviju pobedu od pomenutih 33 poena.
Tada će Srbija navijati za Nemačku, ili za pobedu Brazila koja jedino ne sme da bude tačno sedam poena razlike. Srbija u krugu te tri ekipe ima koš razliku nula, Nemačka je na plus sedam, a Brazilke na minus sedam, pa bi eventualna pobeda domaćina tom razlikom dovele da odlučuje ukupna koš razlika, pa je zato bitno da izgubimo sa manje od 33 koliko su izgubile Nemice.
Srbiju dakle samo čudo ne vodi u Pariz.
 

Back
Top