Samci se osećaju više od oženjenih - a žene to mogu namirisati

Dal da promenim u samci "se osećaju više".... ovo smrdi mislim da ne odgovara temi, svi su počeli pisati o ljudima koji smrde
Zato što debili po novinama danas uglavnom koriste Google Translate.

Što se mene tiče, žena može da nema sise, da ima nesavršen ten, višak kilograma, može da bude raščupana, nenašminkana, da ima celulit, ali MORA lepo ili barem neutralno da miriše.

U protivnom

1672919339685.png

razumela sam temu da muškarci ispuštaju uvazduh smrdljiva isparenja ne zato što se ne peru već zbog samoće i nehabanja vonj kože koja ih etiketira kao nezaposlene iebače
to nema veze sa higijenom
već sa statusom nerasporedjenog muškarca u ženskom svetu
apsolutno si pravilno shvatila. Zagoreli ispuštaju više hemikalija nebi li privukli neku ženku na parenje.

Potpuno očekivano - “muški miris” je miris aldosterona koji je metabolit testosterona, a nivo testosterona opada (a oksitocina koji uslovljava emotivno vezivanje raste) kod mužjaka svih sisara ili bar viših primata kad žive sa majkom svog potomstva i mladuncima, u pitanju je evoluciona adaptacija da bi se umanjila agresivnost, a i da bu se suzbio poriv da traži nove partnerke jer, bar kod viših primata detinjstvo traje dugo, i sa stanovišta evolucione adaptacije bolje da se ulaže (pomaže u sakupljanju hrane i odbrani od predatora) potomstva do odrastanja nego da se jurca okolo i još sopstvenom agresivnošću spreče svoji geni da se šire populacijom - agresivnost prema mladuncim svoje vrste deluje negativno na gene koji enkodiraju takvu populaciju pa nestanu sa izumiranjem poslednjeg primerka koji je ubio poslednju mladunčad koja su nosila njegove gene - ubistvo sopstvene dece je evoluciono slepo crevo, borba za opstanak je borba da tvoji potomci prežive i imaju svoje potomke, jedinka uvek umre, ali ako se njeni geni šire populacijom onda je ona odnela pobedu u borbi za opstanak. Oksitocin uslovljava emotivno vezivanje, i zaštitnički ponašanje prema ostalim životinjama iz svoje neposredne grupe - nuklearne porodice (ljudi su samo životinjska vrsta, pitanje je da li su i baš najobdarenija inteligencijom), tako da pomaže u preživljavanju mladunaca koje roditelji brane do smrti, primer je ženka kengura koja ima mladunce - kad ih pojuri čopor dingoa (jednog odrasli kengur ubije bez problema, čopor dingoa obavezno savlada i njajjaček kengura, uz moguće gubitke u živoj sili) ukoliko su mladunčad premala da prežive izvan torbe ukoliko je čopor sustigne ona izbacuje mladunce i beži - samu ženku kengura čopor divljih pada uvek savlada i pojede, i dok oni proždiru premale mladunce ona beži - ukoliko su dovoljno velika da mogu da preźive do odrastanja ona ih ostavlja skrivene u nekom grmu dok su psi još daleko a ona se nagonski rasturaju - tako se izbegne da ih baš sve rastrgnu i pojedu, a sama majka onda prva kreće na ceo čopor i bori se do smrti - ženke koje su to radile (uslovljeno genima) su bile rastrzane (uz po koji gubitak kod napadača, šut kengura zadnjim nogama uz oslonac na mišicavi rep je dovoljan da može i da raspori i najjačeg dingo psa), su u proseku obezbeđivale da ih više potomaka nasledi nego bilo koje sa drugačijim ponašanjem, tako da se gen koji uslovljava to pobašanje proširio.

Inače hormonske promene ovog tipa (pad nivoa testosterona u krvi kod oženjenih muškaraca, i još veći kad imaju decu), plus uticaj progesterona na smanjivanje nivoa estrogena kod trudnih žena, je glavni uzrok gubitka interesa za druženje u krevetu kad su dvoje neko vreme u braku.

Kad sam bio mladji momak imao sam devojku koja je umela da se oseti ispod pazuha. Bili smo par meseci zajedno i sve ostalo kod nje je bilo super pa sam to tolerisao iako sam alergican na takvu pojavu narucito kod lepseg pola.
Veza je kratko trajala pa nisam uspeo da se vezem emetivno ozbiljnije.

Secam se nakon raskida, nerednih ~godinu dana kada god bih osetio slican smrad, vratio bih se kompletnim bicem u period naseg zabavljanja i ona bi mi bila u glavi periodicno do ostatka dana.

Ni jedan parfem me nije tako fleshovao kao taj smrad a bio sam u vazi i sa devojkom koja je koristila samo jedan parfem tokom vise godina.

apsolutno si pravilno shvatila. Zagoreli ispuštaju više hemikalija nebi li privukli neku ženku na parenje.
Obrnuto - testosteron (koji utiče na to da se stalno traži dama za druženje) se manje izlučuje kad se živi sa źenom koja emituje ženske feromone, a “muški miris” je miris aldosterona, metabolita testosterona.

Back