Sam svoj terapeut

Bol....
Samo se opusti, zamisli loptu koja zraci toplinom, izlazi iz srca i odlazi do glave. Uradi to nekoliko puta i bol nestaje....

Ovo je neobična metoda, za koju prvi put čujem. Ako se odnosi na psihički bol, možda pomogne onima koji nisu ozbiljno bolesni.

Isto važi i za blage, verovatno blage fizičke bolove.

Um i telo su povezani, i treba obratiti paznju i na jedno i na drugo, npr ako je noga polomljena onda tu pozitivne misli same po sebi ne pomazu vec treba raditi i na jednom i na drugom. Ako se ignorise um onda ce se to odraziti i na telo i obrnuto.
Umor moze biti prouzrokovan iz mnogo razloga, ako su bubrezi ili jetra ili neki vitalni organi steceni/oboleli onda sama meditacija i duboko disanje nece mnogo pomoci.

Ne dao ti bog da imas bolove kao ja.Mozes se opustati koliko hoces,dok ne popijes tablete nema smirenja bolova.
Nedao Bog nikome, ali vredi pokusati. Evo jos nesto od jednog poznatog americkog onkologa.

On je praktikovao mastanje sa svojim bolesnim pacijentima. Zamisljao je nekoliko puta dnevno kako unistava njihovu bolest imaginarnim vatrenim macem ili nekim drugim sredstvom. Kaze, par mjeseci kasnije kod 40% njegovih pacijenata stanje se znacajno popravilo.....

Nedao Bog nikome, ali vredi pokusati. Evo jos nesto od jednog poznatog americkog onkologa.

On je praktikovao mastanje sa svojim bolesnim pacijentima. Zamisljao je nekoliko puta dnevno kako unistava njihovu bolest imaginarnim vatrenim macem ili nekim drugim sredstvom. Kaze, par mjeseci kasnije kod 40% njegovih pacijenata stanje se znacajno popravilo.....
Čitao sam o tome odavno,medjutim meni i slicnima to ne pomaže.Preko 23 godine se borim sa bolovima i ne vredi.,

Пошто се тема не бави директно психологијом, тему пребацујем у потфорум "Алтернативна медицина" и због људи који посећују форум, подсећам на Правилник форума "Алтернативна медицина"

https://forum.krstarica.com/threads/pravilnik-foruma-alternativna-medicina.921797/

Ovo je istina, iz mog iskustva rekoa bih da ljudi s pozitivnim mislima daju pozitivniji utisak i ljudi ih bolje tretiraju.
Jedno jutro moj unuk ustao, kako se ono kaze na lijevu nogu. Nesto se mrsti, nesto se ljuti, pa pocne plakati. Ja ga posadim pred sebe i kazem mu: de zatvori oci i zamisli neko lijepo mjesto gdje bih sada volio da se nalazis? On me poslusa, i kada sam mu rekao da otvori oci on se vec smijao. Ja ga pitam : na kojem si mjestu bio, a on mi odgovori: u pekari, jeo kifle. Ja mu kazem, haje obuci se idemo na vruce kifle.... i tako je taj cijeli dan bio nasmijan.....

Jačanje mozga.....
Osim ishrane pune raznolikog povrća, zelenih salata, bobicastog voca,oraha, maslinovog ulja, cjelovitih žitarica i redovite vjezbe, cilj je svaki dan napraviti nesto novo i drugačije npr. drugim putem otići na posao, nauciti neki novi recept, naučiti čestitati rodjendan na japanskom, banaliziram.....probati hodati unatrag. Jednostavne aktivnosti izbacuju nas iz nase svakodnevnice i tako jacaju mozak.......

Ako imate problem sa spavanjem...

Riječ je o drevnoj indijskoj tehnici disanja. Zahvaljujući njoj ćete se opustiti bez upotrebe lijekova. Mjesečevo disanje oslanja se na vezu između disanja i parasimpatičkog nervnog sistema.

Aktiviranje parasimpatičkog nervnog sistema pomaže tijelo da se opusti tako što smanjuje krvni pritisak i usporava otkucaje srca. Mjesečevo disanje podrazumijeva sljedeće korake:

Udobno se smjestite i lezite. Stavite palac ispod desne nosnice kako biste je "zatvorili". Udahnite kroz lijevu nosnicu.

Nakon toga ili sklonite s desne nosnice i izdahnite kroz nos ili usta ili izdahnite kroz lijevu nosnicu. Ponavljajte ovaj postupak s jednakom duljinom udisaja i izdisaja sve dok se u potpunosti ne opustite i zaspite.

Um i telo su povezani, i treba obratiti paznju i na jedno i na drugo, npr ako je noga polomljena onda tu pozitivne misli same po sebi ne pomazu vec treba raditi i na jednom i na drugom. Ako se ignorise um onda ce se to odraziti i na telo i obrnuto.
Umor moze biti prouzrokovan iz mnogo razloga, ako su bubrezi ili jetra ili neki vitalni organi steceni/oboleli onda sama meditacija i duboko disanje nece mnogo pomoci.
ma naravno da treba naci sta je uzrok boli, jer ne bi nas bolelo nesto tek tako bezveze, i nije poenta da bol stane, nego da se nadje u cemu je problem - pa zato nas i boli,a ne zato da bi se mucili
Da, vredi pokusati . Meni je uspjevalo kod glavobolje i zubobolje npr...
glavu jos imas, a taj zub sto je boleo? mislim, jel sada izvadjen?

Jačanje mozga.....
Osim ishrane pune raznolikog povrća, zelenih salata, bobicastog voca,oraha, maslinovog ulja, cjelovitih žitarica i redovite vjezbe,
:heart: ovo je sve kljuc zdravog i dugog zivota, kome se zivi, ja sam resio da probam
cilj je svaki dan napraviti nesto novo i drugačije npr. drugim putem otići na posao, nauciti neki novi recept, naučiti čestitati rodjendan na japanskom, banaliziram.....probati hodati unatrag. Jednostavne aktivnosti izbacuju nas iz nase svakodnevnice i tako jacaju mozak.......
a ovo su gluposti, mi volimo rutinu, da znamo svaku rupu na putu do posla... mada sam ja poznat sto se lako izgubim u nepoznatim krajevima, na svu srecu izmisljen gps, koji nas vraca na pravi put, pa ne moram da nosim mape sa sobom

Poslednja izmena:

Back