Sam svoj servis TA peći

Samsonight

Elita
Poruka
15.873
Puni se, ne izbacuje više osigurač od struje.
Samo gledam-usisala sam i očistila dobro ventilator, otvorila čak i utikač i zatvorila, posetila termostat, stisla crveno dugme...
Radi-nedostaje joj jedan grejač koji sam otkačila-dakle, taj grejač ne radi više?
Oko grejača sam obezbedila plastičan kružič, vunom malo naložila.
Koliko dugo može da radi bez tog trećeg grejača?
Evo je, topla-greje se.
Lutka moja!

Samo gledam-usisala sam i očistila dobro ventilator, otvorila čak i utikač i zatvorila, posetila termostat, stisla crveno dugme...
Radi-nedostaje joj jedan grejač koji sam otkačila-dakle, taj grejač ne radi više?
Evo je, topla-greje se.
Lutka moja!
Zamenis grejac koji je crko. Za 54 godine, kolko imam ovu pec, samo jednom sam menjao grejac...

Vala, kupujem i povezujem sama, nije mi žao da platim, ali mislim da mogu, jasno mi je šta treba da se radi.
Taj otpali grejač... mislim da nije grejač izazivao da osigurač iskače.
Očistila sam je za medalju sa svih strana. Celu sam je otvorila, jedan crep nije nigde mogao da se uklopi, ali mu se vremenom nađe mesta... i ventilator je bio blokiran raznim ostacima vune.
Žičice kupujem prvom prilikom, i one klemice.Mogu li da se stisnu običnim kleštima?
Hoću da kupim i taj grejač koji nedostaje, ali hoću da probam da ga sama instaliram :)

Ne znam i meni zasto iskace osigurac na donjoj od 4,5kw,termostat isto zeza nesto stoji iskljucen a pocne da duva hladno pa moram da ga stavim ispred gde je toplije da se ne pali ,jer nikad ne izduvava samo akumulira preko dana

Ne znam i meni zasto iskace osigurac na donjoj od 4,5kw,termostat isto zeza nesto stoji iskljucen a pocne da duva hladno pa moram da ga stavim ispred gde je toplije da se ne pali ,jer nikad ne izduvava samo akumulira preko dana

Eto... npr. zahvaljujem Merkuru... astrološki-obožavam da čačkam sa strujom, ali gledam da to sve bude sigurno. Isključim struju za moju sobu. Iskače osigurač-možda je prosto kineska utičnica. Nije. Možda je utikač-nije. Onda je do samog aparata. Vadi cigle, presloži...(naočare, maska na usta i nos, odeveni od glave do pete).
Svaki grejač mora da ima kako treba izolaciju. Iako prosta mašina, podešena je da te upozori da nešto u njoj nije dobro.

Mozda se pregreje ima cini mi se unutra termostat koji treba to da regulise,pa ne treba do kraja paliti nego se malo vrati unazad tockic
Treći grejač je kod mene, čim sam ga otkačila, ova preostala dva rade dobro. Prvom prilikom kupujem nove žice i klemice, plus nov osigurač-sve ću da zamenim. Ručno i lično. TA peć je jednostavna stvar-ako grejač nije dobro zaštićen i izložen je provodniku-iskače osigurač. Bolje nego da odletim u vazduh!

Šta ima da izduvava preko dana?
Ko forsira TA peć da izduvava, mora povremeno da proveri ventilator. Možda se ventilator muči.
Na par mesta proučavajuči TA peč sam videla da su neki njeni delovi skloni nakupljanju prljavštine.

Šta ima da izduvava preko dana?
Ko forsira TA peć da izduvava, mora povremeno da proveri ventilator. Možda se ventilator muči.
Na par mesta proučavajuči TA peč sam videla da su neki njeni delovi skloni nakupljanju prljavštine.
Pa neko podesi da odrzava tipa 20° i pali se ventilator i dogrevanje,ja ne ali kad je hladna i na hladnom termostat iskljucen upali duvanje,dok nisam provalio pa ga stavio na toplije,ove i prosle zime nisam ni palio u prizemlju jer ne provodim vreme dole,gore imam 3,5kw i grejalicu i bude 18-20° taman

Evo je, topla-greje se.
Lutka moja!

u ovo se ne razumem

samo znam za vrijeme rata dzhaba nam je bila ta petj jer nije bilo struje

Back