Sam svoj majstor

Mirko_212

Elita
Poruka
15.178
Zivimo u vremenu kakvom zivimo.Nekome je to hobi,nekome usteda i potreba,nekome neophodnost,nema da plati.
Sta znate da uradite sami od kucnih poslova,sta ste radiili sami do sada,sta imate od alata,a sta mislite da nabavite.

moj muz sve radi.. ja ne pamtim kada sam zvala majstora, osim za cevi sto kaze georgejune..
dakle kreci, smirgla, farba, malterise, gletuje
popravlja dvd, rernu, ves masinu, fen, ... sve elektricne uredjaje
namestao mi je bravu na ulaznim vratima, postavio luster i prebacio tamo u stekeru da se pali na dva ona :D
popravio mi je krevet kad sam ga polomila
postavlja laminat
lepi plocice
normalno vodokotlic sve redom

uf.. ne mogu svega da se setim... otprilike sve zna da radi :) a nije majstor vec komercijalista...
za njega nema zime danas-sutra..

E ali treba ove zapekle skinuti..nista bez velikih vodoinstalaterskih+moraju dvojica u suprotnom pravcu vuci..zaebano

Jeste nezgodno,.ali kad ti majstor rebne cenu da to uradi,odmah ti nije zahebano.:)) Zovnes kolegu da ti pomogne,na buvljaku kupis amaterske i jeftine rocangle,retko ces ih koristiti,sluzice te super,i usteda je velika,celo letovanje za porodicu.Mnogo moze da se ustedi kad sam radis.
Kolega pomogne tebi,ti pomognes njemu,radis kad se dogovorite a ne da te majstor zavlaci i dere.Sta je najgore kod majstora,osim cene naravno: Zapocnu deset poslova,rade kad im se prohte,vazno je da ti je usao u kucu i poceo,sta ces onda,moras da ga cekas.A oni laganeze,gde je najbolje ice i pice tu se najduze i zadrzavaju .:)

Sve što mogu radim sam ,sem zidanja i nabacivanja to nikad nisam .Ostalo keramika ,varenje betonaža izolacija stolarija struja,auto ... pa i kompjuter sam popravljao .Ispada da se hvalim ali yebiga izađe čovjeka jeftinije ako sam radi,iako se nekad pokajem što sam nešto uopšte započinjao sam ali tad je naravno kasno :D

Zivimo u vremenu kakvom zivimo.Nekome je to hobi,nekome usteda i potreba,nekome neophodnost,nema da plati.
Sta znate da uradite sami od kucnih poslova,sta ste radiili sami do sada,sta imate od alata,a sta mislite da nabavite.

Pa popravljam sve sto znam da popravim(ma da se nekad desi i da pokvarim vise nego sto je vec bilo pokvareno ali to je retkost),alata imam naj korisniji je fem za skidanje farbe na stolariji itd.A sto se tice nabavke novih stvarcica nikad dosta.

Ja imam brdo alata i livadu neznanja, shto tje retji nishta ne znam, potpuno sam nesposoban i ne isplati se drzhati me, ja sam hrchak a internet mi je tochak. Wow ovo je bilo dobro, al zato pishem kolumne i radim za 3 izdavachke kutje, posedujem vikendicu, 2 automobila i lokal u centru, zhiveo sam 8 godina u Berlinu, imam 2 sestre koje me gledaju ko malo vode na dlanu. Volim umetnost, sport, kulinarstvo i akvaristiku.

ja ništa ne volim ni sijalicu da menjam al promenim. cale radi sve jer mu je to inace struka, mada i ne radi jer svaki majstor ne postoji džabe.

Imam krstasti šrafciger i jedna klešta koja su verovatno još "nevina" :D
Ako izuzmemo komp, za sve ostalo sam totalni duduk. Niti znam niti me interesuje. U principu imamo ženinog strica koji je "momak za sve" i koji radi sve popravke i sl. od bušenja rupa za kačenje slika do popravki cevi i bojlera.

Ja sam za sve pozvala majstora prvi put, videla kako se radi i vise ne zovem majstore za istovrsne sitne popravke. Jedino sto se ne usudjujem da popravljam su elektricne instalacije u zidu i elektricni uredjaji. Slicno tome, ne bih nikad sama samcata krechila jer se sva spetljam pa ne ispadne pedantno, ali sigurno vise nikada necu angazovati stolara jer mi vise nije potreban ni u jednom aspektu osim da mi eventualno da na zajam neki alat koji nemam.

Ako se pazljivo gleda sta majstor radi i postavi dva tri pitanja, onda se shvati da je mnogo zanata skroz lako obaviti sam. Jednom mi je majstor nabio bezobraznu cenu popravke sivace masine samo zato sto je u pitanju industrijalka pa racunao valjda da nece niko drzati tu napravu u kuci za sopstvene krpice i mislio da mlatim pare stancajuci. Kad sam cula cenu mal se nisam onesvestila, preko 100 evra za obicno namestanje grajfera. A jos ona njegova ozbiljna, ma preozbiljna faca kad je izgovorio rech grajfer kao da je ko zna kakav ozbiljan deo u pitanju a to je jedan relativno prst metalni deo oko koga se krece igla i uzima konac. :lol: Lepo sam izvadila sve delove redom, ishchukala grajfer i utakla ga nazad kako valja i vratila sve redom na mesto. Da mi je neko razbacao poredjane delice u toku tog postupka verovatno vise nikad ne bih znala da ih vratim odakle su izvadjeni, a posle nekoliko takvih izleta u preciznu mehaniku, mislim da bih sada znala da prepoznam te delove i na tudjim masinama. Uglavnom, po mojoj laickoj proceni, takva jedna popravka nije vredna ni deset a kamoli sto evra. Sve se zavrsi u roku od nekoliko minuta i cak se ni ne isprljaju ruke.

sama krecim stan, volim da ljustim staru boju i uzivam u zvuku koji se cuje kad pada na parket, :mrgreen:
onda izgletujem, ismirglam i bojim. to mi je bas uzivanje i zabava.i ispadne sasvim ok.
menjam sijalice i tu i tamo zasrafim ponesto. to je sve.

Volim muskarce koji znaju nesto da urade, poprave itd... posto i sama stosta znam...prckam i oko struje ponekad..:rumenko: pa bi mi cudno bilo da ja znam a on ne...uostalom to je dokaz mastovitosti, snalazljivosti, radoznalosti..itd...

sama krecim stan, volim da ljustim staru boju i uzivam u zvuku koji se cuje kad pada na parket,
onda izgletujem, ismirglam i bojim. to mi je bas uzivanje i zabava.i ispadne sasvim ok.

Ili kad cujes zvuk rolera dok ga teras po zidu...frrrr, frrr....:lol:

ovo je pogresna filozofija
uvek treba zvati majstora, jer on je pro u tome sto radis, a za to vreme ti se bavi svojom strukom pa zaradi i vise nego taj majstor za isto vreme. Jer ako smatras da si mogao vise zaraditi kao majstor promeni struku...

ovo je pogresna filozofija
uvek treba zvati majstora, jer on je pro u tome sto radis, a za to vreme ti se bavi svojom strukom pa zaradi i vise nego taj majstor za isto vreme. Jer ako smatras da si mogao vise zaraditi kao majstor promeni struku...

A sta ako nemam para da platim majstora? Samo dolazak je oko 20e, plus ruke, plus eventualno deo... pa ti racunaj...
Zena nije izvukla snalice iz cerkinih pantalona, *** omaklo joj se, zapusilo filter od ves masine, zamalo nije pumpa crkla... Dosao batica, sredio problem i uzeo mi 30-ak jura...ruke, dolazak...ovo ono
Sledeci put kad mi se to desilo, znao sam i sam da popravim, i eto, ostalo mi kesa da izvedem zenu na veceru, jer je ona i zasluzna sto sam bogatiji za jedno znanje, jel?

Pa to sto popravljas po kuci ne radis u radno vreme..i ne ides po kucama..nego pametnije trosis zaradjen novac nego za neku sitnicu ti naplati dolazak 1000dindzi

Браво Џорџи. :lol:
И није само до пара. Ја на пример узмем одмор и онда све поправим и наместим.
А оно што си писао за цеви. Имаш сада стварчицу, зову је пегла. Оне пластичне цеви загрејеш у њој и само спојиш. Игрица.

sama krecim stan, volim da ljustim staru boju i uzivam u zvuku koji se cuje kad pada na parket, :mrgreen:

Bravo,ali to gletovanje zidova,narocito plafona nije bas lako.Ali kad vec gletujes nemoj glet masom,ne valja,radi to Knauf ispunom i resila si problem dugorocno.

Back