Сам против свих

Poruka
3.024
Овако,

има приличан број људи, иако су велика мањина, који воде борбу за опстанак, не припадају ни једној партији, ни једној организацији, а бију битку са свиме што је негативно у друштву.

Питање,

шта мислите о таквим људима, иако су у праву, а нит држава, нити било каква инстуција као ни појединац не даје му подршку? :)

Психолошки профил такве особе? :)

Овако,

има приличан број људи, иако су велика мањина, који воде борбу за опстанак, не припадају ни једној партији, ни једној организацији, а бију битку са свиме што је негативно у друштву.

Питање,

шта мислите о таквим људима, иако су у праву, а нит држава, нити било каква инстуција као ни појединац не даје му подршку? :)

Posten i uporan.

Мислиш да је бунтовник који брани себе и своја права, који је приморан на то, услед притиска негативаца? :)

- - - - - - - - - -

I Don Kihot je bio pošten i uporan.

Делује тако. :)

Али се неможе упоредити, из разлога што је Дон Кихот нападао ветрењаче, док особе у оваквим случајевима бране се од зла. :)

Ајмо са неким примером из реале... :)

Човек има редовна примања која прима преко банке.

Због самовоље службеника банке, блокирају му неоправдано један месец сво примање.

Због тога, сва задужења особа неможе да поплача све своје обавезе, где му накарикају камате, неки утуже и бесправно суд га оптерети.
Изгуби и поверење и кредибилитет код обвезника, још му кредитни биро "стави омчу око врата".

И сад, конкретно су скоро све институције против таквог, и уцртан је у "црну књигу" као црна овца.

У оваквим случајевима, који су апсолутно реални данас, нема где остварити своја права. Једноставно, долази до сукоба са законом и државом, зато што тражи своја права.

Јавност буде обавештена о томе, и Он, приморан да САМ води битку против негативних, кроз разна искушења пролази, плача накалемљена задужења, а власт, правне институције, законодавна тела државе својим ставом и против уставним деловањем настављају да дискриминишу такву особу...

Е сад, шта би сте ви радили у оваквом случају? :)

- Психолошки профил праведника?

- Психолошки профил државе - институција?

Poslednja izmena:
Shvatila sam.
Čovek vs. Država.
U takvom sukobu čovek, ma koliko bio u pravu, skoro uvek gubi. Zato što državu boli uvo za pojedinca, dok god ne dođu izbori. Onda se pojedinac pretvori u preko potreban “glas”.
Bila sam i ja “pravednik”. Ne na isti način kao ti (ili osoba iz tvog primera), jer je u mom slučaju počelo buntom protiv laži, korupcije, kriminala. Nisam bila finansijski ugrožena, ali sam takođe bila (životno) ugrožena. Trajalo je 6 godina, I na kraju se ispostavilo da sam moralni pobednik koji, međutim, nema ništa od te laskave titule jer se u osnovi ništa nije ni promenilo. Dakle, malko sam oštetila vetrenjaču, no vetrenjača je nastavila da radi.

Pazi, mogu te proglasiti ludim, neukalupljenim, socijalno neinteligentnim. Što ravnodušniji budeš prema takvim kvalifikacijama, to si bliži nečemu što bi se uslovno moglo nazvati pobedom.
Čovek je uvek sam u ratu protiv države. I slabiji.
Psihološki profil ne mogu da dam, jer borba sama za sebe ne govori mnogo o borcu za (razna, pa i sopstvena) prava, mada sam sklona da podržim svaku borbu protiv sistema … jer je ovaj sistem loš. Birokratski aparat sačinjen je od glupih, nesposobnih i nezainteresovanih činovnika koje treba uzdrmati, makar toliko da ne mogu na miru da ispijaju kafe tokom sedmočasovnih pauzi na poslu.

Držim fige.

Shvatila sam.
Čovek vs. Država.
U takvom sukobu čovek, ma koliko bio u pravu, skoro uvek gubi. Zato što državu boli uvo za pojedinca, dok god ne dođu izbori. Onda se pojedinac pretvori u preko potreban “glas”.
Bila sam i ja “pravednik”. Ne na isti način kao ti (ili osoba iz tvog primera), jer je u mom slučaju počelo buntom protiv laži, korupcije, kriminala. Nisam bila finansijski ugrožena, ali sam takođe bila (životno) ugrožena. Trajalo je 6 godina, I na kraju se ispostavilo da sam moralni pobednik koji, međutim, nema ništa od te laskave titule jer se u osnovi ništa nije ni promenilo. Dakle, malko sam oštetila vetrenjaču, no vetrenjača je nastavila da radi.

Pazi, mogu te proglasiti ludim, neukalupljenim, socijalno neinteligentnim. Što ravnodušniji budeš prema takvim kvalifikacijama, to si bliži nečemu što bi se uslovno moglo nazvati pobedom.
Čovek je uvek sam u ratu protiv države. I slabiji.
Psihološki profil ne mogu da dam, jer borba sama za sebe ne govori mnogo o borcu za (razna, pa i sopstvena) prava, mada sam sklona da podržim svaku borbu protiv sistema … jer je ovaj sistem loš. Birokratski aparat sačinjen je od glupih, nesposobnih i nezainteresovanih činovnika koje treba uzdrmati, makar toliko da ne mogu na miru da ispijaju kafe tokom sedmočasovnih pauzi na poslu.

Držim fige.

Odlično si razumela. :)

Da, ja sam naveo jedan primer sa veoma uskim pogledom, mada je tu sve skalupljeno, i ono što si dala iz tvog primera. Znači, ovde je pitanje opstanka ne kao pojedinca, jedinku, već iza njega ima i porodica, koja se takođe nađe u nebranom grožđu, i mora da trpi veliko zlo.
Da ne govorim koje su nuz posledice od okoline, koje mogu biti veoma opasne.
Da, svakako treba u tom slučaju biti smiren, trpeljiv, i snalaziti se na razne druge načine. :)

Imamo sistem koji je u kontinuitetu sprovođen, sa sve jačim delovanjem gde obuhvata sve veču brojnost Građana.

- Boriti se direktno napadom na negativne, gubi se svakako. Posledice od strane zlih mogu biti stravične, zato što je sistem omogučio da u svakom slučaju, konkretnije najviše na silu mora da dobiju, da budu "iznad".

- Ne boriti se, biti umeren, i mudar, to je najbolje rešenje, iako se i tada gubi, ali se sačuva čovek od negativnih posledica ako bi se žestoko borio. Mada, netreba biti "mlohav" :)

- Profil bananaka, koje se nebave kod nas bankarstvom već politikom i glume sudije, ustvari sude.

- Profil SUD-stva, koji bez provere istinitosti i uzroka donosi jednostrane presude.

Poslednja izmena:
Ајмо са неким примером из реале... :)

Човек има редовна примања која прима преко банке.

Због самовоље службеника банке, блокирају му неоправдано један месец сво примање.

Због тога, сва задужења особа неможе да поплача све своје обавезе, где му накарикају камате, неки утуже и бесправно суд га оптерети.
Изгуби и поверење и кредибилитет код обвезника, још му кредитни биро "стави омчу око врата".

И сад, конкретно су скоро све институције против таквог, и уцртан је у "црну књигу" као црна овца.

У оваквим случајевима, који су апсолутно реални данас, нема где остварити своја права. Једноставно, долази до сукоба са законом и државом, зато што тражи своја права.

Јавност буде обавештена о томе, и Он, приморан да САМ води битку против негативних, кроз разна искушења пролази, плача накалемљена задужења, а власт, правне институције, законодавна тела државе својим ставом и против уставним деловањем настављају да дискриминишу такву особу...

Е сад, шта би сте ви радили у оваквом случају? :)

- Психолошки профил праведника?

- Психолошки профил државе - институција?

kad je duzan i bogu i narodu naravno da ce mu skinu celo primanje..da mu slucajno nece oprostiti..ni prijatelj nece a kamoli banka..banka barem nece glavu da ti skine zbog duga a prijatelj ce te kokne i za stotku..z:)

kad je duzan i bogu i narodu naravno da ce mu skinu celo primanje..da mu slucajno nece oprostiti..ni prijatelj nece a kamoli banka..banka barem nece glavu da ti skine zbog duga a prijatelj ce te kokne i za stotku..z:)
Zamolio bih te da se držiš konkretnih predloga, mišljenja, na osnovu realnih činjenica, i da se okaneš tvog sektašenja ovde na mojoj temi.

TENKS

Takvi kao ti i rade ovo što sam gore opisao.

Lenjinistička sekta koja dresira Narod i svojim potezima ladno pobije cele porodice.

- Psihološki profil - Kanibalizam, krvopije

samo bljujes bezveze..taj ako nastavi tako poludece...za dobro ti kazem...ovakvih slucajeva kolko hoces po srbiji...nista nisu uradili a zaglavili i corku i ludaru..svi su drugi krivi a on jadan naivan svi mu misle zlo....glupan i besposlicar a ubrzo postane i sizofrenik..opasan po okolinu..z:)

samo bljujes bezveze..taj ako nastavi tako poludece...za dobro ti kazem...ovakvih slucajeva kolko hoces po srbiji...nista nisu uradili a zaglavili i corku i ludaru..svi su drugi krivi a on jadan naivan svi mu misle zlo....glupan i besposlicar a ubrzo postane i sizofrenik..opasan po okolinu..z:)

ogledalo-pu231s-6.jpg

Овако,

Питање,

ljudi koji imaju neke svoje principe,takvi bi tebali svi da budemo,al smo slabi,ili je i to samo izgovor...

Има новости поводом ове теме, у реали, али задржаћу своје право на ћутање, у некој мери... :lol:

Једно од битних дешавања је то, да банке су почеле да наплаћују камате на своје халуцинације, 6-12 месеци унапред!

Боље ћутати о томе, јер су спремни из старта да оног ко се буни, ко укаже на тај проблем, из старта прогласе га лудим, па чак да га стрпају у лудару!

Poslednja izmena:

Back