Sam ili u drustvu?

Covek jeste drustveno bice, ali pojedinim ljudima treba vise vremena da se uklope u , izabrano, drustvo i zato njima trebaju duzi periodi samoce koja nije usamljenost.
Ne racunajuci psihicke probleme ni bolesna stanja, vrlo je tesko ziveti sam cak i kada naviknes na samocu.
Koliko god covek bio naviknut na samocu postoje delatnosti koje su svakome potrebne, a koje iskljucivo pripadaju druzenju i uklapanju u drustvo.

znaci u prevodu - ti mislis da si slobodan ali nisi u to siguran

Da, ja mislim da sam slobodan tacno onoliko koliko to sebi mogu i hocu da dozvolim.Uzimajuci da apsolutna sloboda direktno ugrozava slobode drugih ljudi, sloboda koju ja mogu i zelim da uzmem srazmerna je mom osecaju da drugi, s kojima zivim, treba da imaju svoj deo slobode, a to bi trebalo da bude u skladu sa potrebom za suzivotom. Tako, nekada cu uzeti slobodu macku da bih sebi obezbedio veci deo slobode, drugi puta ce on uzeti deo moje slobode da zadovolji svoje potrebe i td i tb.

Poslednja izmena:
ja jesam drustven covek ali kad zelim biti sam ja i budem sam i to mi odgovara.petak vece ili ponedeljak ujutru nije bitno...

nekad su coveku svoje misli mnogo blize nego bilo koji sagovornik ili bilo kakvo drustvo.

to i rekoh. izopstenje ili smrt. kada si u njenom levku mnogo toga spoznas sto nisi pre znao. ponekad i boga licno
ne, postoji razlika. Kada bi mogao da postignes sve sto je potrebno za apsolutnu slobodu, da li bi bio mrtav? Mislim slicno je recimo, racunar mozes da iskljucis na vise nacina, tj. da ga oslobodis za druge, mozes da ga iskljucis da ostane u stand by rezimu, mozes da ga iskljucis da obori sve programe i mozes da ga iskljucis iz uticnice. Ni u ovom poslednjem stanju on nije mrtav, zar ne? Sve su to nivoi pri kojima ne saradjuje sa tobom, na neki nacin je slobodan da radi sta hoce i najvaznije, nije mrtav. Mozda nije najbolji primer, ali sloboda coveka zavisi i od programa koji mu je usadjen, kao i od fizickih zakonitosti i energije koju poseduje u svom nekom duhu. (ne zelim da koristim poznate izraze jer prave predubedjenje koje smeta.)

ne, postoji razlika. Kada bi mogao da postignes sve sto je potrebno za apsolutnu slobodu, da li bi bio mrtav? Mislim slicno je recimo, racunar mozes da iskljucis na vise nacina, tj. da ga oslobodis za druge, mozes da ga iskljucis da ostane u stand by rezimu, mozes da ga iskljucis da obori sve programe i mozes da ga iskljucis iz uticnice. Ni u ovom poslednjem stanju on nije mrtav, zar ne? Sve su to nivoi pri kojima ne saradjuje sa tobom, na neki nacin je slobodan da radi sta hoce i najvaznije, nije mrtav. Mozda nije najbolji primer, ali sloboda coveka zavisi i od programa koji mu je usadjen, kao i od fizickih zakonitosti i energije koju poseduje u svom nekom duhu. (ne zelim da koristim poznate izraze jer prave predubedjenje koje smeta.)

razumem. ali algoritam sotvera nema veze sa hardverom ako zelimo da ga ubijemo. kao kada uradis nekome lobotomiju on je tu a a nije. primer ti je vise nego dobar jer mozes obrisati hard ali ako ga nis zerovao nekoliko puta on moze da ozivi. znaci ako neko nece da se reinkarniras to moze neko na jako visokoj poziciji koji zna kako i zasto. svaki covek ima isti rebus u glavi ali svaki covek resava rebus shodno ne svom znanju nego svojim slabostima koje njim upravljaju. energija je potrosna i trosi se na gluposti i tu nema leka

Ја припадам типу људи који могу сами добро да функционишу.
Наравно, дође дана кад ми треба друштво, човек је друштвено биће, јел` да?
Можда ми је такав период, али , у глобалу гледано, кроз живот, унатраг враћајући се, волим бити сама...

а ко ти исписа оволке поруке, а ко ти испрати оволке теме?

Samoca ubija, zato je bolje traziti drstvo. Isto tako postoji izreka da roditelje mi ne biramo ali zato prijatelje biramo.

"ubija" pa sad... kod mene nas je uvek bilo vise u glavi, kao i dan danas. i kao mali sam voleo sam da se igram,pa cak i da blejim u prazno voleo sam samocu. kao bio sam nesto i popularan pa me smarali stalno za neko druzenje. ok, nije mi to tesko padalo. ali odistinski sam bio zadovoljan kada sam bio sam.

"ubija" pa sad... kod mene nas je uvek bilo vise u glavi, kao i dan danas. i kao mali sam voleo sam da se igram,pa cak i da blejim u prazno voleo sam samocu. kao bio sam nesto i popularan pa me smarali stalno za neko druzenje. ok, nije mi to tesko padalo. ali odistinski sam bio zadovoljan kada sam bio sam.

Слажем се, слично сам дете била, али с временом се све помало мења...

Sad me izjava jedne kvazi pevacice potsetila na neke nestabilne osobe..radi se o izjavi da nije samotnjak..da uziva u drustvu ljudi i da ne moze sama..da voli neku dinamiku..sad kad bi odmah dali odgovor mislim da ce vecina reci da je covek drustveno bice i da je krajnost ako je neko osobenjak i ne voli da se druzi..1 od takvih je zdravko colic..pretpostavljam i vecina poznatih licnosti..imaju 1 mali krug ljudi u cijem drustvu se osecaju opusteno..ali prvenstveno sami sa sobom mogu i nemaju taj trip da zivkaju nekog i da vode prazne price u krug..sad kako vi gledate na to i da li smatrate da je veci problem ako neko voli biti sam ili ako mu treba uvek neka podrska ne bi li se zabavio?
Mislim vise vucem na to da se sagledaju osobe koje nisu same sa sobom sredjene jer mi se cini da imaju problem..ustaju i setaju..ne drzi ih mesto..sve nesto tumaraju izgubljeno..kako sad te osobe nikad drugi ne sagledaju a one samotnjake otpisuju kao nepodobne za drustvo?

Ne bih rekla, mozda pojedini umetnici ali mi poznate licnosti generalno ne ostavljaju takav utisak.

Mislim da je sasvim normalno da osoba ima mali krug prijatelja, sad sto je taj neko kompleksnija i inteligentnija licnost sve je manji broj ljudi sa kojima moze da komunicira na istom nivou.
Upoznala sam devojku koja ima 17 najboljih drugarica i odmah sam pomislila da tu nesto ne stima, pa se ispostavilo da se druzi radi druzenja i popularnosti.
Zamalo da i mene ubaci u ekipu ali smorio me konstantan osmeh na njenom licu i tako intenzivna konverzacija, bukvalno tema za temom, tri sata neprestane price :roll:
Zamislite kad neko prica konstantno, a ne ume da razgovara. Ma pre bih zivela sama u sumi nego sa takvim ljudima.

Poslednja izmena:

Back