Pauflek
Primećen član
- Poruka
- 733
Ne to nije sport.
Za one koji ne znaju engleski - to vam je limit koji tim može da potroši na igrača, odnosno da plati igrača ili tim.
Šta vi mislite o ovome?
Ja mislim da bi ovo trebalo da se uvede kao pravilo u svim timskim sportovima.
Zašto je to dobro? To je dobro zato što to sprečava dominaciju jednog/dva tima. Primer - Srpski fudbal,košarka, itd ... i samim tim čini sport/ligu interesantijim
A gradi i sportski takmičarski duh
In professional sports, a salary cap, sometimes called a wage cap in the United Kingdom, is a limit on the amount of money a team can spend on player salaries. The limit exists as a per-player limit or a total limit for the team's roster, or both. Several sports leagues have implemented salary caps, both as a method of keeping overall costs down, and to ensure parity between teams so a wealthy team cannot entrench dominance by signing many more top players than their rivals. Salary caps can be a major issue in negotiations between league management and players' unions, as they are designed to restrict the inflation of player salaries.
Za one koji ne znaju engleski - to vam je limit koji tim može da potroši na igrača, odnosno da plati igrača ili tim.
Šta vi mislite o ovome?
Ja mislim da bi ovo trebalo da se uvede kao pravilo u svim timskim sportovima.
Zašto je to dobro? To je dobro zato što to sprečava dominaciju jednog/dva tima. Primer - Srpski fudbal,košarka, itd ... i samim tim čini sport/ligu interesantijim
A gradi i sportski takmičarski duh